Dlaczego temat Rozmowy o polityce został zamknięty

Status
Zamknięty.
A

Anonymous

Hornet napisał:
jorn napisał:
Nie wiem czy "ubezwłasnowolnienie" Oxyego jest w dobrym tonie
To jest tylko i wyłącznie Twoja złośliwa interpretacja moich słów Drogi Jornie :)
Drogi Hornetku... gdybym chciał być złośliwy w stosunku do Ciebie(Twoich wypowiedzi) zrobił bym to w zupełnie inny sposób :sarkazm

A

Anonymous

jorn napisał:
Drogi Hornetku... gdybym chciał być złośliwy w stosunku do Ciebie(Twoich wypowiedzi) zrobił bym to w zupełnie inny sposób
Nigdy bym Cię o to nie podejrzewał...a jednak :

Ubezwłasnowolnienie całkowite
Osoba, która ukończyła lat 13, może być ubezwłasnowolniona całkowicie, jeżeli wskutek choroby psychicznej, niedorozwoju umysłowego albo innego rodzaju zaburzeń psychicznych, w szczególności alkoholizmu lub narkomanii, nie jest w stanie kierować swym postępowaniem. Dla ubezwłasnowolnionego całkowicie ustanawia się opiekę, chyba że pozostaje on jeszcze pod władzą rodzicielską. Jeżeli rodzice dziecka zostaną całkowicie ubezwłasnowolnieni, sąd rodzinny postanawia o pozbawieniu ich władzy rodzicielskiej z powodu wystąpienia trwałej przeszkody w jej sprawowaniu
Ubezwłasnowolnienie częściowe
Osoba pełnoletnia może być ubezwłasnowolniona częściowo z powodu choroby psychicznej, niedorozwoju umysłowego albo innego rodzaju zaburzeń psychicznych, w szczególności alkoholizmu lub narkomanii, jeżeli stan tej osoby nie uzasadnia ubezwłasnowolnienia całkowitego, lecz potrzebna jest pomoc do prowadzenia jej spraw. Dla osoby ubezwłasnowolnionej częściowo ustanawia się kuratelę

I jak te definicje mają się do : propozycji nie do odrzucenia ?? .Nijak.

A

Anonymous

Drogi Hornetku
Ironia – sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego, np. w zdaniu Jaka piękna pogoda wypowiedzianym w trakcie ulewy. W klasycznej retoryce ironia stanowi jeden z tropów, jest zaliczana także do podstawowych kategorii w estetyce.
na podstawie twojej wypowiedzi jest to całkowicie uzasadnione , rzekłbym ze nawet potrzebne i wskazane"
internetowy kolego ...jedno trzeba Ci przyznać
takiego "plywaczka" jak ty próżno szukać w necie, czy w realu

A

Anonymous

Drogi Jornie-przykro mi,że odniosłeś takie wrażenie :( .Moja wypowiedź miała całkowicie inną konotację niż ironia.Nie mam żadnego wpływu na Twoją percepcję moich wypowiedzi.
Proszę tylko o nie insynuowanie mi treści których nie wypowiedziałem :dziękuję .

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
kończ waść wstydu oszczędź :dziwak :p FATALITY!

A

Anonymous

Zastanawiając się..
Szukając merytorycznego odniesienia.
Tak kwestią przypomnienia, podobnie się działo na forach gdzie była dyskusja o ACTA.
Głosy, po co, na co, to nic nie zmieni, forum nie jest do tego, robi się polityczne.
Tematy były zamykane.

Patrząc na ten wątek, bo argument jest że powoduje, kłótnie, konflikty.
Gdzie?

Mirko napisał:
I bardzo dobrze się stało! ( moim skromnym zdaniem ) "Nie chcesz mieć wrogów nie zaczynaj o polityce"
Może co niektórym się narażę ale sorry taka jest prawda. :)
Możesz pokazać, zacytować coś takiego co przekroczyło normy?
Coś co Ciebie w tym wątku o polityce uraziło?

Albo inaczej. Pisząc, krytykując obecną władzę, pokazać wpisy z tego wątku: Nie masz racji, kłamiesz, jest inaczej, dzięki władzy mamy lepiej.. i odnośnik.
Głównie krytyka polega na tym że krytykuje się krytykujących. Za to że krytykują.

Uciekając w przyszłość. Pis pewnie i tak tradycyjnie przegra..
Ale gdyby wygrał? I Tuska np do kicia..
Chcecie na ten temat, co o tym Myślicie napisać.
A tu argumenty takie jak są teraz, po co na co.
Pięknym za nadobne.

O co mi chodzi.
To jest tylko jeden wątek. Nie chcę, nie czytam.
Ale pozbawiając komuś możliwości wypowiedzenia się, w jakiś sposób Sami się ograniczamy.
Po co na co, w imię czego?
Chcesz żyć w demokracji? Patrz na ręce władzy.

I w sumie coś co przeczy logice.
Watki które mają naprawdę popularność są zamykane.
A może gdyby modzi, czy było ich więcej, czy mieli większe możliwości, bardziej dbali o porządek w nich, nie było by korzystniej, z punktu widzenia rozwoju forum?
Czego się boję, czego obawiam. Zamykanie wątków które mają popularność jest rozwiązaniem tymczasowym.
Spowoduje spadek popularności, stagnację. Brak rozwoju.
Przyjdzie ktoś, złapie serial, i pójdzie w długą, może kiedyś tu jeszcze zajrzy.

Jak by nie patrzał. Udało nam się stworzyć jakąś społeczność. Nie tylko dzięki promocjom.
Kilka osób naprawdę wkłada w to masę pracy. Nowe wersje programów mamy na bieżąco, szybciej niż na innych portalach, itp..
Dzięki temu że to forum jest właśnie takie jakie jest.
Za to je lubię.

Hornet napisał:
OXY-jest człowiekiem inteligentnym,otwartym na świat,o szerokich horyzontach,nie jest osobą którymi targają jakieś uprzedzenia.
I niech tak zostanie.

A

Anonymous

slawektor napisał:
Jak by nie patrzał. Udało nam się stworzyć jakąś społeczność. Nie tylko dzięki promocjom.
Kilka osób naprawdę wkłada w to masę pracy.
Dzięki temu że to forum jest właśnie takie jakie jest.
Za to je lubię.
Slawektor-ja też je bardzo lubię (przez co niektórzy nie mogą po nocach spać :szydera).
Na szczęście w realu jest nas dużooo więcej a w nim nikt nam "tematu" nie może zamknąć.
Praca u podstaw ciągle trwa i to jest chyba najbardziej pocieszające :) .

Mirko

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
7421
slawektor napisał
Możesz pokazać, zacytować coś takiego co przekroczyło normy?
Coś co Ciebie w tym wątku o polityce uraziło?

Albo inaczej. Pisząc, krytykując obecną władzę, pokazać wpisy z tego wątku: Nie masz racji, kłamiesz, jest inaczej, dzięki władzy mamy lepiej.. i odnośnik.
Głównie krytyka polega na tym że krytykuje się krytykujących. Za to że krytykują.

Drogi Kolego ja tylko zacytowałem przysłowie do ogółu,które nie tyczyło Kolegi. :)

A

Anonymous

@Mirko
Wiem. Mi tylko chodziło o Twoją obiektywną, nie subiektywną ocenę :ok Czy te zacytowane przysłowie przysłowie ma u Nas na Forum w wątku o polityce, pokrycie w faktach.
Pzdr

Artur

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Nareszcie, może zapanuje tu jako taka normalność, a jeżeli to komuś nie pasi to wypad na polityczne fora.

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
ok czyli zamykamy wszystkie wywrotowe tematy i konspiracyjno-spiskowe na tym forum :szydera

A

Anonymous

@s
Po pierwsze: 95% użytkowników ma gdzieś Twój pis czy peło i wojenki między nimi.
Ale gdyby wygrał? I Tuska np do kicia..
Chcecie na ten temat, co o tym Myślicie napisać.
A tu argumenty takie jak są teraz, po co na co.
Pięknym za nadobne.
Nie wygra bo sfałszujo :szydera sowieckie agenty, będziecie toczyć piane pewnie z miesiąc, a prezesa nazywać premierem :wariat

Spowoduje spadek popularności, stagnację. Brak rozwoju.
Przyjdzie ktoś, złapie serial, i pójdzie w długą, może kiedyś tu jeszcze zajrzy.
Tu pojechałeś po całości, ale niczego innego się nie spodziewałem. Jak byś niewiedział to forum przed najazdem polityków działało świetnie, wszyscy się kochali i w ogóle było glanc :klawik. Ale nie, zjawiło się kilka osobistości, które o swoje niepowodzenia oskarżają cały świat, tylko nie siebie samych. I tłuką tak w tych dziwnych tematach, ziejąc jadem, a zarazem dowartościowując się jakim to jest się wspaniałym :szydera

To forum zawsze było optymistyczne, pozytywnie nastawione do świata, w dupie miało politykę czy inne durnoty.
Kiedy nastały czasu jęków i stęków wszystko się powoli zaczęło zmieniać. każdy to przyzna kto tu jest od "zawsze".

Polityka nie stworzyła tu żadnej społeczności, polityka tą społeczność rozbija !!

Możecie jechać, mnie i tak już jest wszystko jedno :piwko

A

Anonymous

Artur napisał:
a jeżeli to komuś nie pasi to wypad na polityczne fora.
Arturek-chciałeś napisać : proszę się przenieść na polityczne fora-prawda ?
Bo wypad to se możesz mówić na wiejskim podwórku.

A

Anonymous

Dziwne, że krytyczne uwagi mają osoby, które mają po 3 posty na krzyż. I jakoś dziwnie tematy polityczne im nie pasują.. Nie rozumiecie co tam piszemy? I pewnie dlatego Wam to przeszkadza. Samodzielne myślenie też pewnie trochę kuleje, tak samo jak poziom Waszych wypowiedzi i kultury. :)
Dziękuję za uwagę, dobranoc. :szef

A

Anonymous

marsellus napisał:
Ale nie, zjawiło się kilka osobistości, które o swoje niepowodzenia oskarżają cały świat, tylko nie siebie samych. I tłuką tak w tych dziwnych tematach, ziejąc jadem, a zarazem dowartościowując się jakim to jest się wspaniałym
To forum zawsze było optymistyczne, pozytywnie nastawione do świata, w du*** miało politykę czy inne durnoty.
Kiedy nastały czasu jęków i stęków wszystko się powoli zaczęło zmieniać. każdy to przyzna kto tu jest od "zawsze".
Chryste Panie Marsellus-przestań...i nie rób z tata wariata,bo dobrze pamiętam jakie były akcje przed politycznymi tematami...a to "szantażysta z PZD" a to "morderca z PZD" :szydera a to kryptonim "Emmers" i wiele innych.Były i bluzgi i wyzwiska i pomówienia.Więc o czym tu mowa ?
Nie wiem z kim się tutaj kochasz bo mi się nie zwierzałeś ale żadnej powszechnej sekty miłości tu nie uświadczyłeś.
Co do jęków,narzekań i pozytywnego nastawienia to też jesteś średnio wiarygodny...tyle razy chciałem dyskutować o "Miasteczku Wilanów","Złotej 44" czy chociażby dziadowskim "SkyTower" :szydera i nigdy nie było żadnego odzewu...więc o jakim optymizmie piszesz ??

Status
Zamknięty.
Do góry