Filmy o których nie zapomnimy nigdy

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
Moim faworytem jest Pretty Woman - piekna kobieta - film nie tylko dla kobiet

Film opowiada o dwojgu ludzi postawionych przed trudnymi wyborami życia. On bogaty i wybuchowy - ona piekna i delikatna - różnica klas spolecznych , połoczenie nie do pogodzenia. Złoczył ich dwoje przypadek a los udowodni im jak sie mylili co do siebie i ze niewyobrażaja sobie z czasem życia bez siebie .

klip z filmu

Zachecam do pisania swych typów filmów o których nigdy nie zapomnimy nigdy
:szef :piwko

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Terminator I, Terminator II :szydera
I nie przesadzę wcale, a wcale, jeśli powiem, że każdą z tych części widziałem nie mniej niż 20 razy... a w sumie to pewnie bliżej 30 bym obstawiał... Za łebka się chodziło do kolegi i na starym poczciwym VHS oglądaliśmy to po prostu wielokrotnie :zawsty Zatem trudno zapomnieć te filmy... dialogi prawie na pamięć umiałem :dziwak

A

Anonymous

Mam wiele takich filmów, ale wymienię:

Dopóki o mnie pamiętacie / When You Remember Me (swoją drogą nigdzie nie można znaleźć tego filmu, ani online, ani inaczej...)

Mike Mills jest chłopcem chorym na dystrofię mięśniową. Matka wychowuje go samotnie ale w końcu nie daje sobie sama rady - choroba chłopca postępuje. Oddaje więc Mike`a do domu dla obłożnie chorych, gdzie przebywają przeważnie same starsze osoby. Opiekunowie często traktują ich jak przedmioty - czasem nie przychodzą na wezwanie chorego, który nie może nawet sam przewrócić się na drugi bok. Także Mike zakosztował tej bezduszności. Czuje się bezsilny, zaczyna jednak walczyć, by być traktowanym jak człowiek, a nie jak rzecz, mimo iż wie, że niedługo umrze...

Kolejnym filmem, którego nie zapomnę jest na pewno film "dlaczego nas opuściła" / Those She Left Behind z 1989

Film opowiada historię szczęśliwej zamożnej pary, która spodziewa się dziecka. Zona jednak dostaje nagłego krwotoku i umiera, dziecko jednak udaje się uratować, na głowie ojca zostaje wychowanie dziecka i poradzenie sobie ze stratą ukochanej żony

z nowszych filmów, takim, którego nie zapomnę długo jest na pewno "Piękny umysł"

Biografia geniusza matematycznego Johna Nasha, który został zatrudniony w agencji wywiadu wojskowego, co wpłynęło na rozwój ciężkiej choroby psychicznej

Ogólnie, jak mówiłam jest tego dużo :)

A

Anonymous

Ja nie zapomnę serialu "Świat według Bundych" :D Pamiętam prawie każdy odcinek oglądany za młodu, a całkiem niedawno zakupiłem wszystkie odcinki na dvd i obejrzałem ponad 80 płyt w niewiele ponad tydzień. Żona i dzieci miały już dosyć melodyjki początkowej :p

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Kobieta i mężczyzna

Kierowca rajdowy i młoda wdowa poznają się w nadmorskim miasteczku, do którego przyjeżdżają co tydzień by odwiedzać swe dzieci chodzące tu do szkoły. Czy rodzące się między bohaterami uczucie pokona odczuwany przez oboje lęk przed nim? Piekny film, piękna muzyka. Złota Palma w Cannes '66 i dwa Oscary.

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
Pearl Harbor

Opowieść o wojnie, miłości, męskiej przyjaźni i wielkiej pasji. Stany Zjednoczone, rok 1941. Dwaj przyjaciele i zapaleni piloci - Rafe (Ben Affleck) i Danny (Josh Hartnett) służą w lotnictwie. Rafe zakochuje się z wzajemnością w pięknej pielęgniarce Evelyn (Kate Beckinsale). Sielanka kończy się, gdy młody pilot opuszcza Amerykę, by wziąć udział w bitwie o Anglię. Wkrótce przychodzi wiadomość o jego śmierci. Kilka miesięcy później Evelyn i Danny, którzy w międzyczasie zostali przeniesieni do Pear Harbor na Hawajach, nawiązują romans. Tymczasem z wojny wraca cały i zdrowy Rafe. W tym momencie w splątane losy bohaterów ingeruje historia - japońskie bomby spadają na Pearl Harbor..

klip z filmu

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
filmy super zachecam do wstawiania propozycji

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5
To ja dodam od siebie nasze rodzime produkcje: Vabank, Vabank 2 czy Seksmisja. To jedne z lepszych polskich filmów, a do tego jeszcze rewelacyjna gra aktorska. Z zagranicznych to są Akademia ruchu (albo Piraci drogowi) oraz Uzbrojeni i niebezpieczni.

Opisy w/w filmów:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
44671
Miasto
Gdzieś w Polsce
Od czego zacząć ?? :scratch
Może MacGyver, Mad Max, Kompania Braci...
Tego by się znalazło od :wariat

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5
waldemar1965 napisał:
Ja na pewno nie zapomnę:
Gwiezdne wojny
część IV – Nowa nadzieja
część V – Imperium kontratakuje
część VI – Powrót Jedi

I oczywiście Wejście Smoka, przez siniaki których miałem sporo po treningach z domowej roboty nunchaku :wariat

Właśnie miałem dopisać Gwiezdne wojny. Dodam jeszcze że miło wspominam filmy z JCVD, m.in. Krwawy Sport czy Kickboxer :yes master

tom14

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
29
6925401.6.jpg

Film nakręcony na podstawie książki mistrza horrorów Stephena Kinga. Andy Dufresne (Tim Robbins), dobrze zarabiający bankier z Nowej Anglii, zostaje oskarżony o podwójne zabójstwo - swojej żony i jej kochanka. Uparcie twierdzi, że jest niewinny, ale dzięki niezbitym dowodom zostaje skazany na podwójne dożywocie w więzieniu Shawshank. Shawshank rządzi hipokryta i fanatyk biblijny, naczelnik Norton (Bob Gunton), a wraz z nim sadystyczni strażnicy. Andy już po kilku dniach poznaje brutalną, więzienną rzeczywistość, ale dzięki wrodzonej inteligencji, sprytowi oraz pomocy przyjaciela Ellisa Boyda "Reda" Reddinga (Morgan Freeman) udaje mu się zachować nadzieję, która pozwoli dokonać zemsty

Film nie młody ale wart przypomnienia.

No i oczywiście klasyka horroru, cała seria

7518072.6.jpg

rafalp86

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
457
Nie lubię poniedziałku Polska komedia, bardzo dobra :sarkazm

Rambo: Pierwsza krew

Rambo 2

Cała seria:
Żandarma
Fantomasa
Jamesa Bonda oprócz z Craigiem jakoś mi nie pasują.

Na koniec chyba żadne święta nie obyły by się bez tych sławnych tytułów :wariat
Kevin sam w domu

Kevin sam w Nowym Jorku

Titanic

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
A ja na pewno nie zapomnę:
Kompania Braci
Serii American Pie
Terminator I, II, III
Jamesów Bondów z udziałem Pierca Brosnana
Rio Bravo
Green Street Hooligans
Troja
Spartakus
Alexander
Juliusz Cezar
Mortal Kombat
7 wspaniałych
Liberator I, II
Predator
Ojciec Chrzestny
Chłopaczki z sąsiedztwa
Z seriali:
Lost i Kroniki Sary Connor :ok
i wiele innych :jezyk

A

Anonymous

A MOŻE BY TAK WYDZIELIĆ TEN WĄTEK JAKO SUBTEMAT TEGO CO JUŻ ISTNIEJE - „JAKIE LUBIMY FILMY, SERIALE I JAKIE OSTATNIO OGLĄDALIŚMY...”.

POZDRAWIAM

:hi

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
giveawayday napisał:
A MOŻE BY TAK WYDZIELIĆ TEN WĄTEK JAKO SUBTEMAT TEGO CO JUŻ ISTNIEJE - „JAKIE LUBIMY FILMY, SERIALE I JAKIE OSTATNIO OGLĄDALIŚMY...”.

POZDRAWIAM

:hi

POPIERAM !! !!
:hippie

Do góry