Program jest bezpłatny i w takiej formie jest wrzucany na wszystkich polskich portalach. Przy czym fakt - mam wersję zarejestrowaną z konkursu, więc może być, że w wersji bezpłatnej nie wyświetla powiadomień. Niestety nie pamiętam, jak jest w bezpłatnej wersji z powiadomieniami...d0r0t@ napisał:Faktycznie, wg opisu kosztuje 10 dolców.
No właśnie..dlatego pytam.Bo ani Google ani to Forum nie powiedzą Ci co one tak naprawdę robią a co za tym idzie zapka średnio sprawdza się jak : kontroler.d0r0t@ napisał:Jak nie jestem czegoś pewna, to szukam w Google, a tego, co mi się znaleźć nie udało, to właśnie tutaj na forum pytałam w jednym temacie. I dlaczego nazywasz mnie dziewczynką? Tobie by się podobało, gdybym pisała do Ciebie "chłopczyku"?
Co w takim razie proponujesz?Hornet napisał:No właśnie..dlatego pytam.Bo ani Google ani to Forum nie powiedzą Ci co one tak naprawdę robią a co za tym idzie zapka średnio sprawdza się jak : kontroler.
Proponuję,żeby pogodzić się z tym,że nie wszystko można kontrolować .d0r0t@ napisał:Co w takim razie proponujesz?
Jak to darmowa:grummer napisał:Windows 10 Firewall Control od Sphinx. Darmowa pyta o wszystko. Polecam.
- ups, faktycznie, już znalazłamssl111 napisał:Kobieto masz tam wersję FREE
d0r0t@ napisał:Jak w tytule, która będzie najlepsza dla Windows 7 x64? Ważne, aby zapora pytała za każdym razem, gdy coś chce się łączyć z siecią i aby łatwo można było dodać własne reguły. Byłoby też miło, gdyby miała polskie menu. Coś takiego jak w AVG IS, bo właśnie mi się kończy promocyjna wersja.
Której wersji używasz ,bo to moja ulubiona zapora ? Niestety byłem zmuszony przejść na comodo ,bo zaczęły się jakieś dziwne problemy z tym programem . Druga sprawa to używasz do tego firewalla jakiegoś av ?marsellusaliveinНиш napisał:PC Tools Firewall Plus
Nie chcę na siłe przekonywać, ale TW działa podobnie jak tryb "lock-down" w programach anty-exe...znaczy się blokuje wszystko, co nie ma ustalonej reguły "zezwól". Od jakiegoś czasu coraz powszechniejszy jest trend bazowania na tzw. białych listach, a nie czarnych czyli tworzymy listę zaufanych, a reszta bez wyszczególniania jest po prostu blokowana. To łatwiejsze i szybsze do przeprowadzenia, niż tworzenie listy wszystkich potencjalnych blokowanych pozycji, a poza tym nie wymaga aż takiej interakcji programu z użytkownikiem...ale to Twój wybórd0r0t@ napisał:@ichito: no jednak wolałabym, żeby pytała, bo tak jest wygodniej. Chociaż tę listę reguł z AVG i tak sobie przepiszę.