Jak zabezpieczyc laptopa?

CiociaSamoDobro

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Zastanawiam sie nad windows10 bo nie lubie przyzwyczajac sie do nowych systemow.
Najbardziej odpowiadal mi xp, a w koncu do visty przyzwyczaic sie trzeba bylo.
A teraz zanim do windows8 przywykne, to pewnie juz tylko 10 bedzie smigane...

A

Anonymous

jest stosunkowo wiele niewiadomych
10 tka ma być traktowana juz jako bardziej "usługa" która w pierwszym roku po zainstalowaniu(aktualizacji) ma być darmową
co za tym idzie prawdopodobnie po roku aby posiadać całkowicie sprawny system będą wprowadzone opłaty :dziwak
ja osobiście na Twoim miejscu jeszcze bym się wstrzymał :piwko

CiociaSamoDobro

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
jorn napisał:
jest stosunkowo wiele niewiadomych
10 tka ma być traktowana juz jako bardziej "usługa" która w pierwszym roku po zainstalowaniu(aktualizacji) ma być darmową
co za tym idzie prawdopodobnie po roku aby posiadać całkowicie sprawny system będą wprowadzone opłaty :dziwak
ja osobiście na Twoim miejscu jeszcze bym się wstrzymał :piwko

Dzieki za porade. Bede sie przyzwyczajac do 8 :piwko

CiociaSamoDobro

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Widze, ze jakas chyba promocja jest czy byla na Bitdefender na 6 miesiecy. Czy ten program jest tego warty, bo cena za niego jest wysoka?

A

Anonymous

bitek to program bardzo dobry
jednak swoje zdanie wyraziłem na poprzedniej stronce :friends

al

Marszałek Forum
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
11833
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Filozof przecież nie ma jeszcze Windowsa a Ty już się niecierpliwisz, że nie znasz szczegółów. Poczekaj do premiery a się dowiesz.

A

Anonymous

Przecież Microsoft już dawno wyjaśnił o co chodzi z Windows 10 darmowym przez pierwszy rok a wy dalej siejecie fud.
Chodzi o to, że użytkownicy, którym przysługuje darmowa aktualizacja będą mieli rok od premiery na to, żeby dokonać aktualizacji. Co istotne - dotyczy to tylko pierwszej instalacji poprzez Windows Update - później będzie można dowolnie reinstalować z dowolnego nośnika.

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
587
Miasto
okolice internetu
Cholera wie. Nie podoba mi się to. TAM GDZIE CHODZI O KASĘ, NIE MA MIEJSCA NA MĘTNE NIEJASNOŚCI. Dlatego nie przechodzę na Windowsa 10 . Jak mi zablokują Win7, to po prostu przejdę, ale na bezpłatnego Linuxa

A są niejasności nie mętne? Dlaczego mieliby blokować coś, co jest legalne?

Przecież Microsoft już dawno wyjaśnił o co chodzi z Windows 10 darmowym przez pierwszy rok a wy dalej siejecie fud.
Chodzi o to, że użytkownicy, którym przysługuje darmowa aktualizacja będą mieli rok od premiery na to, żeby dokonać aktualizacji.

Dokładnie. Rok czasu do namysłu i decyzji - zostaję przy 10, czy wracam do starszych wersji okienek.Ale zwolenników coraz nowszych i absurdalnych teorii spiskowych jak widać nie sieją. Sami się rodzą.

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas
Z czym masz problem Ciocia, z czytaniem ze zrozumieniem tego forum? :scratch

Kupujesz AppGuard i tyle na wieki w Twoich wydatkach Mamusiu. :bea
Potem instalujesz darmowe Sandboxie Free i Privatefirewall i masz bunkier jak ta lala, trudne? :guma

A Wy Chłopaczki przestańcie się ślinić do nika jak Pola*ki do wystawy na Lessingstrasse. :szydera :szydera :szydera

A

Anonymous

Bizon napisał:
Z czym masz problem Ciocia, z czytaniem ze zrozumieniem tego forum? :scratch

Kupujesz AppGuard i tyle na wieki w Twoich wydatkach Mamusiu. :bea
Potem instalujesz darmowe Sandboxie Free i Privatefirewall i masz bunkier jak ta lala, trudne? :guma

A Wy Chłopaczki przestańcie się ślinić do nika jak Pola*ki do wystawy na Lessingstrasse. :szydera :szydera :szydera
Bizonku ,Ciocia napisała wyraźnie ze chciała by zabezpieczenia darmowego a AppGuard (swoja droga kapitalny soft w rekach ludzi ktorzy maja pojecie o kompie wieksze niz przecietne), jest płatny ,nie doczytałeś? :yhy

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas
Napisała, że może zapłacić w razie czego jak za kremik na zmarszczki, więc w czym problem?
W cenie kilku wacików za soft do emerytury to chyba warto, co? :francuz

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
360 Total Security Essential w trybie Security do tego Secunia PSI, Unchecky i Keriver 1-Click Restore Free

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

gzv9wcH.jpg

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Fortece nie do zdobycia :)

Pytanie:
Jesteś w miarę orientującym się użytkownikiem systemu windows czy raczej uzytkownikiem laptopa który ma działać bez wgłębiania się w szczegóły?

Zakładam że to drugie, więc:

System jest legalny, wiec normalne aktualizacje dla 8.1 w trybie automatycznym i tyle. O przesiadkę na win10 zapytaj za 6-8 miesięcy.
Antywir spokojnie wystarczy darmowy np AVG.
Firewall wbudowany w system starczy. Laptop w domu stoi pewnie za routerem z firewallem, wiec ......
Kopie zapasowe robi sam system (pare klików), przydałby się zewnętrzny dysk 2,5" żeby było na czym robić te kopie zapasowe.
Od czasu do czasu darmowy MBAM do przeskanowania.
I głowa na karku, nie klikać w nieznane załączniki mailowe itp.

Programy zabezpieczające nie mogą utrudniać życia użytkownikowi, bo użytkownik przestanie ich używać.
Każde pytanie zadane przez program zabezpieczający to utrudnienie życia. Im mniej tym lepiej.

marsellusaliveinНиш

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
37
Też się zastanawiam dlaczego jeszcze nie masz bana filozofie od siedmiu boleści :szydera

Bawisz się w coś niebezpiecznego? Wątpię :klawik. Nie bardzo chce Ci się bawić w trudne programy i zawiłe opcje? Myślę, że tak :klawik. Więc zainstaluj sobie jakiś bezobsługowy pakiet, typu panda cloud i śpij spokojnie. Będziesz miała mniejsze prawdopodobieństwo, że coś złapiesz, niż przy jakiś skomplikowanych hiper programach, których nie będziesz rozumieć i sama doprowadzisz do infekcji.
BTW. Mam klucze do pand :gwizdek
Do zmiany ip darmowy SecurityKISS i elo :klawik.

Do góry