Jaki antywirus, co do czyszczenia, defragmentacji i w ogóle jak?

joa87

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
129
Miasto
Szczecin
MBAM nie nadaje się na samodzielnego antywirusa bo nie nadaje się do niczego - usuń!

@al z całym szacunkiem, skoro Malwarebytes Premium jest za słabe, by było samodzielnym antywirusem, to kiedyś dołożę do niego darmową Avirę lub Avasta. Wolałabym Avirę, jednak chciałabym poznać Twoją opinię na temat tego antywirusa....

Na razie mam ponad 200 dni, aby się zastanowić czym zastąpić Emsisoft AntiMalware.

joa87

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
129
Miasto
Szczecin
@Grandalf, jaki antywirus jest lepszy: darmowy Avast czy Avira? I czy instalować Malwarebytes Free na lapku mojej Mamy, skoro już tam jest Avast i zapora Comodo- więcej info jest we właściwym temacie... Tam wpierw muszę dołożyć RAM... Na razie się z tym wstrzymam....

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56075
@Grandalf, jaki antywirus jest lepszy: darmowy Avast czy Avira? I czy instalować Malwarebytes Free na lapku mojej Mamy, skoro już tam jest Avast i zapora Comodo- więcej info jest we właściwym temacie... Tam wpierw muszę dołożyć RAM... Na razie się z tym wstrzymam....
Lepsza Avira. A jeśli mama nie ma MB Free, to niech tak zostanie ;)

joa87

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
129
Miasto
Szczecin
Ok, na razie tylko ja korzystam z laptopa mojej Mamy... A tak się cieszyła, że go kupiła...

Kiedyś bardzo lubiłam Avirę, do czasu aż wyświetliła taką reklamę, że nie można było jej zamknąć... Wówczas ją odinstalowałam i wpierw przeszłam na AVG, a później na Avasta. Czy Avira jest lepsza od antywirusa Comodo?

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56075
Kiedyś bardzo lubiłam Avirę, do czasu aż wyświetliła taką reklamę, że nie można było jej zamknąć... Wówczas ją odinstalowałam i wpierw przeszłam na AVG, a później na Avasta. Czy Avira jest lepsza od antywirusa Comodo?
Zobacz ten wątek, odnośnie programów zabezpieczających: https://programyzadarmo.net.pl/threads/zemana-am-mbam-hitman-pro-norton-power-eraser-vs-worms.35498/
Oraz test AV
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Możesz zajrzeć jeszcze tutaj:

Ostatnia edycja:

Jarom

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1230
@joa87 jeśli można w ogóle Ci coś zasugerować...
Jeszcze mogłabym odinstalować programy do nauki języka angielskiego, mam ich parę, z różnych czasopism komputerowych, ale kiedyś chcę polepszyć moją słabą znajomość angielskiego.
Jakby Ci to powiedzieć... samo zainstalowanie kilku programów do nauki języka angielskiego, nie polepszy Twojej znajomości tego języka. A gdybyś nawet chciała z tych programów rzeczywiście korzystać jednocześnie, to jest to głupota i nic więcej. Każdy z tych programów ma jakąś swoją filozofię uczenia delikwenta. Korzystaj z jednego dobrego ale z zaangażowaniem a nie działaniem typowym dla tych, którzy i tak nigdy się niczego nie nauczą a te wszelkie działania przez nich podejmowane, mają za zadanie chyba tylko to, żeby dowartościować ich w ich własnych oczach.

Zastanów się nad powyższym i odnieś to do programów jakich używasz z wszystkich kategorii. Dokładnie to samo robisz w każdej z ich grup. Jak defragmentatory to najlepiej wszystkie o których gdzieś tylko usłyszałaś że są dobre. Jak czyściki to tak samo. I tak samo jest z programami od zabezpieczeń, graficznymi, pewnie odtwarzaczami, kodekami... i co tram jeszcze gdzieś usłyszysz.

Jak nie skończysz z tymi durnotami w tym temacie, to obiecuję Ci, że będę Cię zwyczajnie za każdym Twoim postem - o ile zdążę to zrobić a wiem że nie zdążę bo tworzysz już prawie z szybkością światła - trollował. Chyba że się ktoś zlituje i zamknie ten śmietnik.

joa87

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
129
Miasto
Szczecin
Jarom, odinstaluję Defraggler, Zemanę AntiMalware, może parę programów do nauki języka angielskiego. Co do czyścików to używam Ccleaner, chcę przetestować WiseCare 365 Pro, oraz używać Kerish Doctor. Na razie softy do nauki języka zajmują 4 GB i jest ich z 13. Chcę zostawić ze trzy: Angielski: rozumienie ze słuchu, oraz BeInspired! Gramatyka i Słownictwo... Posprzątam jeśli chodzi o odtwarzacze audio, video, oraz softy do wypalania płyt. Kiedyś jak coś dawali za darmo, to to instalowałam... Na razie robię tzw. optymalizację wolnej przestrzeni... Zainstalowałam tylko jedne kodeki: K-Lite Mega Codec Pack.

A teraz oglądnę jak w pewnym teście wypadł mój główny antywirus...

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12376
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Jarom, odinstaluję Defraggler, Zemanę AntiMalware, może parę programów do nauki języka angielskiego. Co do czyścików to używam Ccleaner, chcę przetestować WiseCare 365 Pro, oraz używać Kerish Doctor. Na razie softy do nauki języka zajmują 4 GB i jest ich z 13. Chcę zostawić ze trzy: Angielski: rozumienie ze słuchu, oraz BeInspired! Gramatyka i Słownictwo... Posprzątam jeśli chodzi o odtwarzacze audio, video, oraz softy do wypalania płyt. Kiedyś jak coś dawali za darmo, to to instalowałam... Na razie robię tzw. optymalizację wolnej przestrzeni... Zainstalowałam tylko jedne kodeki: K-Lite Mega Codec Pack.

A teraz oglądnę jak w pewnym teście wypadł mój główny antywirus...

Jeżeli wygrałaś Kerish Doctor to Wise nie masz co testować i nawet go nie instaluj. Programy do nauki nie nauczą Cię języka więc też spokojnie możesz je usunąć. Skoro masz ich 13 i Cię nie zmobilizowały to już tego nie zrobią a nawet jak zaczniesz się uczyć to szybko skończysz. Już zaczynam być przerażony po przeczytaniu "softy do wypalania płyt"
Wyłącz tą optymalizację wolnej przestrzeni bo jak odinstalujesz te wszystkie zbędne programy to ta przestrzeń zwiększy się dwukrotnie :guma

joa87

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
129
Miasto
Szczecin
@al, wyłączyłam optymalizację wolnej przestrzeni i biorę się za usuwanie zbędnych softów... Na moim miejscu pewnie byś odinstalował Emsisoft AntiMalware? Już lepsza byłaby Avira i Malwarebytes Premium? EAM fatalnie wypadł w pewnym teście, a Zemana AntiMalware wykryła jakieś malware.

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56075
@joa87 Zainteresuj się tą stroną:
Jest tam masa programów w wersji Portable (bez instalacji). Każdy możesz przetestować i jeśli ci nie przypasuje, to go usuwasz. Zazwyczaj nie pozostanie po nim śladu. Czasem niektóre tworzą jakiś folder w AppData lub wpis w rejestrze, ale to łatwo usunąć.

joa87

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
129
Miasto
Szczecin
Czy do usuwania softów, których dezinstalatory zniknęły mogę użyć Revo Uninstaller Pro?

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12376
Miasto
Somewhere over the rainbow.
@al, wyłączyłam optymalizację wolnej przestrzeni i biorę się za usuwanie zbędnych softów... Na moim miejscu pewnie byś odinstalował Emsisoft AntiMalware? Już lepsza byłaby Avira i Malwarebytes Premium? EAM fatalnie wypadł w pewnym teście, a Zemana AntiMalware wykryła jakieś malware.

Z tego trio 'antymalware' to Emsisofta bym zostawił bo ma silnik bitdefendera a usunął MBAMa i Zemanę. Do Aviry jakoś nigdy mnie nie ciągnęło.

joa87

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
129
Miasto
Szczecin
Chciałabym jednak zostawić Malwarebytes Premium... Zemankę zaraz usuwam... Ależ to długo trwa...

Do góry