Jakie lubimy filmy, seriale i jakie ostatnio oglądaliśmy...

A

Anonymous

Re: Jakie lubimy filmy, seriale i jakie ostatnio oglądaliśmy

Diabelskie nasienie

1EwAhcd.jpg

Wracając z miodowego miesiąca, kobieta dowiaduje się, że jest w ciąży. Zmiana jej zachowania i wyglądu budzą podejrzenia u męża

Powiem tak, film jest kompletnym gniotem, inaczej się go określić nie da, nie polecam

A

Anonymous

Ola napisał:
Diabelskie nasienie

Wracając z miodowego miesiąca, kobieta dowiaduje się, że jest w ciąży. Zmiana jej zachowania i wyglądu budzą podejrzenia u męża

Powiem tak, film jest kompletnym gniotem, inaczej się go określić nie da, nie polecam
Zgadzam się w 100%.Poza ładną buźką głównej bohaterki,nie ma w tym filmie NIC,godnego uwagi.
Zero napięcia,zero emocji,koślawa akcja.Nie wiem kto to dopuścił do dystrybucji kinowej :scratch .

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne

Bunt. Sprawa Litwinienki(2007)

7568727.3.jpg

Film Andreja Nekrasova o działaniach FSB, Putina, II wojnie czeczeńskiej, Litvinience oraz paru innych osobach, które nie bały się mówić w czasie, gdy większość pozostaje obojętna a zapłaciły za to życiem.

Film o podobnej tematyce

Rosja. Długie ręce władzy.

Dotyczy FSB, sprawy Litvinienki, działań Putina. Warty obejrzenia.

:england

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29997
Miasto
Trololololo
Blue Ruin (2013)

Blue Ruin (2013)
7571761.3.jpg

Dwight (Macon Blair) prowadzi żywot bezdomnego. Mieszka przy plaży, żywi się resztkami jedzenia znalezionymi w śmietnikach, a noce spędza w starym zardzewiałym samochodzie. Pewnego dnia dowiaduje się, że z więzienia wyszedł mężczyzna związany z wydarzeniami z jego przeszłości. Życie Dwighta w ciągu jednej nocy zmienia się diametralnie. Decyzja o zemście nadaje życiu sens, którego brakowało podczas dotychczasowej egzystencji w ubóstwie oraz osamotnieniu. Bohater powraca w rodzinne strony, gdzie czeka go niełatwe zadanie.
filmweb.pl

A

Anonymous

The Art of the Steal

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Crunch Calhoun, podstarzały złodziej dzieł sztuki postanawia skrzyknąć swoją dawną ekipę w celu wykonania ostatniego skoku.

A

Anonymous

"Yuma" (2012)

9O8pNpf.jpg

Trzy lata po upadku komuny Zyga (Gierszał) ma serdecznie dość oglądania kolorowego świata tylko w młodzieżowych pismach. Z pomocą kumpli z blokowiska zostaje królem "jumy" – drobnych kradzieży tuż za graniczną Odrą. Proceder szybko się rozpowszechnia, a małe, szare miasteczko dokonuje prawdziwego skoku cywilizacyjnego. Wkrótce jednak chłopakom przestaną wystarczać ciuchy i elektronika. Gdy wejdą w drogę rosyjskim gangsterom, a i regularnie okradani Niemcy powiedzą dość, zabawa zmieni się w niebezpieczną grę, która może prowadzić do katastrofy.
Obejrzałem filmik,luknąłem na filmweba...i mnie oświeciło.Teraz już wiem z czego bierze się hejterstwo.
Gimbusy piszą : nuda.A skąd dzieci mają wiedzieć jak wyglądała transformacja ustrojowa na przełomie lat 80/90 ?
Czyli hejty biorą się z niewiedzy.
Wtedy były dwa typy dochodzenia do pieniędzy : 1.To ci którzy mieli dostęp do informacji...a dzisiaj mają stacje telewizyjne i kluby piłkarskie.2.To ci o których opowiada ten film : młodzi marzyciele którzy chcieli wyrwać się z beznadziei wszystkimi dostępnymi środkami...i którzy najczęściej przegrywali.
Kogo my tu nie mamy : banda małomiasteczkowych przygłupów,inteligentny i wrażliwy szef gangu,jego ciocia prowadząca burdel :szydera (tą Figurę to chyba Bóg dotknął ma już ze 100 lat ale dalej świetne nogi ),
jest też ruski mafiozo ( nie wiedziałem,że Kot potrafi tak świetnie zagrać psychola),jest wreszcie ładna dziewczynka której jedynym marzeniem jest wyrwanie się do lepszego świata.Siermiężnie,prymitywnie i beznadziejnie.
Bardzo mi się podobał :ok .

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0

Sierpień w hrabstwie Osage - August: Osage County (2013)

7587324.3.jpg

Jeżeli ktoś oglądał Niezniszczalnych (1 i 2 a niedługo ma być 3), to... Sierpień w hrabstwie Osage jest dla mnie jakby takim przeciwieństwem kina, w którym trzeba na siłę dorabiać sobie jakąś ideologię żeby móc je potem nazywać dobrym. :szydera

Niektórzy krytykują w tym filmie Meryl Streep za jej ego któremu wcielając się w swoją rolę daje upust. Ja powiem tak; gdyby nie to ego, Violet którą zagrała nie byłaby sobą. Meryl Streep taka jaką jest, świetnie pasuje do ról jak ta w filmie Sierpień w hrabstwie Osage czy Diabeł ubiera się u Prady (Żelaznej Damy nie oglądałem wiec nie wiem jak tam było).

August: Osage County (2013) to naprawdę dobre kino. Już pierwsze kadry tego filmu mnie urzekły...

Film oglądać tylko i wyłącznie w bardzo dobrej jakości.

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0

Dogville (2003)

7281994.3.jpg

Film Dogville (2003) - a w zasadzie teatr telewizji - to obraz który warto odnotować w temacie "Jakie lubimy filmy, seriale i jakie ostatnio oglądaliśmy..." i nie tylko odnotować...

Nie wszystko w tym obrazie mi osobiście się podobało... kto jednak nie wytrwa do końca (ponad 2 godz. 50 min.) to :pala .

:szydera

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne

A

Anonymous

Lęk wysokości (2011)

MGk0yTu.jpg

„Lęk wysokości” jest opowieścią o młodym reporterze telewizyjnym, Tomku, który prowadzi bardzo poukładane życie. Pewnego dnia dowiaduje się, że jego ojciec trafił do szpitala psychiatrycznego, a on jest jedyną osobą, która może mu pomóc. Tomek wykorzystuje to jako okazję do sprzedania mieszkania ojca bez jego wiedzy. Wraz z kolejnymi wizytami u ojca, pogrąża się w świat szaleństwa i dowiaduje się prawdy o sobie
O ile polskie komedie z ostatnich lat w całości obrażają intelekt Maćka z "Klanu" o tyle w nurcie dramatu naszym twórcom od czasu do czasu coś się udaje.
I tak jest z tym filmem.Gdybym musiał streścić historię tego obrazu w trzech zdaniach to bym napisał :

Wszystko co się z nami dzieje w dorosłym życiu jest kształtowane w dzieciństwie.
Przed genami bardzo trudno uciec.
Jakie drzewo,taki klin,jaki ojciec,taki syn.
Mocna rzecz.Warto obejrzeć :ok .

A

Anonymous

Amerykański aktor Robin Williams nie żyje.Przyczyną śmierci było najprawdopodobniej samobójstwo.miał 63 lata...

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Nie był moim aktorskim idolem ale zagrał w kilku naprawdę świetnych filmach : "Stowarzyszenie Umarłych Poetów" , "Przebudzenia" , "Mrs. Doubtfire" , "Buntownik z wyboru" , "One Hour Photo" , "Insomnia".
Niech Mu ziemia lekką będzie.Rest in Peace.

A

Anonymous

Devil's Knot

b4gBZUKl.jpg

gatunek: Biograficzny, Dramat, Kryminał, Thriller
produkcja: USA
premiera: 8 września 2013 (świat)
reżyseria: Atom Egoyan
scenariusz: Paul Harris Boardman, Scott Derrickson

Zdobywcy Oscarów Colin Firth ("Jak zostać królem") oraz Reese Witherspoon ("Spacer po linie"), w porywającym thrillerze porównywanym do "Rzeki tajemnic" Clinta Eastwooda. Film oparty na prawdziwych wydarzeniach, które w połowie lat dziewięćdziesiątych ubiegłego wieku wstrząsnęły Ameryką. Na brzegu rzeki zostają znalezione zwłoki trzech brutalnie zamordowanych chłopców. Zbrodnia wygląda na efekt satanistycznego rytuału. O jej dokonanie oskarżeni zostają trzej nastolatkowe. Utrzymują jednak, że są niewinni. Śledztwo prowadzi prywatny detektyw (Firth), wynajęty przez adwokatów oskarżonych. Czy konserwatywnemu społeczeństwu wystarczą pozory, by skazać domniemanych winowajców na potępienie?

Film dobry i poruszający ale pozostawiający jednocześnie pewien niedosyt, gdyż niespełna 2 godziny to za mało czasu, żeby zgłębić historię tragedii jaka wydarzyła się w West Memphis.

A

Anonymous

Blended / Rodzinne rewolucje

aPAMjbLl.jpg

gatunek: Komedia
produkcja: USA
premiera: 4 lipca 2014 (Polska), 22 maja 2014 (świat)
reżyseria: Frank Coraci
scenariusz: Ivan Menchell, Clare Sera

Dwoje pozornie niepasujących do siebie samotnych rodziców zbiegiem okoliczności musi spędzić tydzień w tym samym afrykańskim kurorcie.

Film z gatunku lekkich, łatwych i przyjemnych, czyli coś w sam raz na sobotni bądź niedzielny wieczór.
Nie nudziłem się oglądając ten film a pora dawka humoru przyprawiła mnie w kilku momentach o śmiech do łez - dawno nie oglądałem tak dobrej komedii :ok

A

Anonymous

4 months 3 weeks and 2 days (2007)

VjGCmiV.jpg

Gabita jest 22-letnią studentką, która przez przypadek zachodzi w ciążę. Po długim czasie od tego zdarzenia decyduje się ją usunąć. Z pomocą przychodzi jej zaprzyjaźniona współlokatorka - Otilla. Jednak wprowadzony przed ponad dziesięcioma laty zakaz aborcji w komunistycznej Rumunii, powoduje, że o bezpieczną aborcję jest tu bardzo trudno.
Niby Rumunia za czasów Ceaușescu ale problem uniwersalny i ponadczasowy.Zawsze byłem zdania,że aborcja to temat w którym suwerennie powinny wypowiadać się tylko i wyłącznie kobiety.Zajmowanie jakiegokolwiek stanowiska w tej kwestii przez mężczyzn to zwykłe chamstwo,obłuda i brak empatii.
Bardzo poruszający i przygnębiający obraz...

Do góry