Manila napisał:Tzn.że trzeba im podać maila, który wpisywało się na TopSoftBargains?
Jak tak, to d.zbita, bo podałem jakiś adres tymczasowy, który odleciał z pamięci![]()
Również dostałem nowy kluczykManila napisał:Faktycznie, błyskawicznie odpowiadają mimo niedzieli. Oczywiście otrzymałem klucz. Piwko dla solidnej firmy![]()
ard napisał:Tak postępuje solidna firma? Najpierw robi publiczną promocje i reklamę swojego softu, daje ludziom klucze z aktualizacją programu na 3 lata, a po trzech miesiącach wszystkie klucze unieważnia? To raczej niepoważne i nieprofesjonalne. Nie będę pisał do nich po nowy klucz, a program odinstalowałem z komputera.![]()
sheriff napisał:Manila napisał:Tzn.że trzeba im podać maila, który wpisywało się na TopSoftBargains?
Jak tak, to d.zbita, bo podałem jakiś adres tymczasowy, który odleciał z pamięci![]()
Ja nic im nie podawałem .Napisz po prostu że masz ten soft z promocji . Podaj dane promocji klucz i nazwę strony z promocją i dodaj że przy próbie aktualizacji soft blokuje licencje ci .A na końcu napisz że prosisz o pomoc w rozwiązaniu problemu i szybką odpowiedz .I tylko tyle .Krótko i na temat w ENG![]()
![]()
![]()
Rycho napisał:U mnie podobnie nastąpiła blokada klucza.
Napisałem do nich maila z żądaniem dotrzymania licencji i przysłania mi nowego klucza. Zobaczymy co odpiszą..jeżeli odpiszą![]()
sheriff napisał:No to jest nas dwóch na całą firmę![]()
, też im napisałem od siebie parę zdań co myślę o tym całym zamieszaniu .
![]()