AsiaK
Świeżak
- Reakcje/Polubienia
- 0
Ja również spróbuję szczęścia w konkursie o program ESET NOD32 Antivirus, ponieważ zdecydowanie ta wersja systemu antywirusowego by mi wystarczyła. Mam zainstalowaną osobną zaporę sieciową, wiec nie będę walczyła z innymi, którzy potrzebują bardziej zaawansowanej ochrony. Program NOD32 pamiętam już z czasów wersji 2.7 - to była moja pierwsza przygoda z marką ESET - niestety wówczas wersją zdobytą nielegalnie. Dziś walczę o 100% legalności. Dziękuję za konkurs 
Zależy mi na zdobyciu licencji ESET Smart Security (oczywiście nie wzgardzę również ESET NOD32 Antivirus) z kilku względów. Jestem odpowiedzialny za sprawne działanie komputera rodziców. Nie jest to łatwe, gdyż mieszkają kilkaset km ode mnie. Komputer to zawansowany już wiekowo sprzęt, a co za tym idzie niezbyt mocny. System WinXP wskutek braku wsparcia bardzo niebezpieczny i właściwie do zmiany... najpewniej na Linuxa. Dlatego konieczne byłoby zainstalowanie na nim takiego programu jakim jest ESET Smart Security: 1 dla kompletności i skuteczności działania tego rozwiązania - przy umiejętnościach i wiedzy tech. rodziców tylko takie wchodzi w grę, 2.lekkości - innego sprzęt nie udźwignie, 3. dla unikalnej zasady licencjonowania rozwiązań ESET - ESET Unilicense, dzięki którym możliwe jest bezpłatna i bezproblemowa ochrona kilku platform systemowych w ramach posiadanej licencji (np. Windows, Linux) zainstalowanych na jednym komputerze, a mój plan przewiduje w początkowym okresie postawienie Linuxa obok XP, a potem całkowite przejście na Linuxa. Programy Eset dzięki ww. zaletom wpisują się znakomicie w moje potrzeby, dlatego chętnie startuję w konkursie.