Konkurs ! / Giveaway ! - NordVPN

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa

Dzięki uprzejmości pana Chrisa Langdona - kierownika działu marketingu NordVPN.com, specjalnie dla użytkowników PzD mamy do rozdania 5 (1-rocznych) licencji* oraz 5 (6-miesięcznych) licencji* na rewelacyjny VPN zapewniający bardzo wysoki stopień bezpieczeństwa i anonimowości w Internecie - NordVPN.

(*) Jeżeli zainteresowanie konkursem będzie odpowiednio duże, pan Chris nie wykluczył, że ilość oddanych licencji może być większa niż podano.

Wszelkie niezbędne informacje dotyczące tego serwisu znajdziecie na stronie
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
.

Sugerując się tym wątkiem, a ściślej artykułem podanym przez ktośtam dowiemy się, że NordVPN podchodzi do kwesti anonimowości bardzo rzetelnie. Nie archiwizuje żadnych logów, które pozwoliłyby powiązać aktywność naszego IP z osobą. Siedzibą serwisu jest Panama, zatem wszelkie potencjalne wezwania innych krajów do podania jakichkolwiek informacji nie ma mocy prawnej... nawet jesli, to serwis nie przechowuje żadnych informacji, które mogłoby być przekazane podmiotom.

Główne cechy programu (cytat ze strony NordVPN)
- Strict no log policy
- Connect two devices at the same time
- SSL-based 2048-bit encryption
- Use VPN with iPhone, iPad, Android, router, Windows mobile
- Firewall pass-through
- Support (24/7) via live chat, email, and Facebook
- Servers in 25 countries and growing regularly
- Encrypted chat
- OpenVPN, PPTP, L2TP, IPSec protocols
- Secret notes
- OpenVPN on SSL ports
- Convenient server map & custom software
- Free proxy list and up to 3000 free proxies
- Tor over VPN server
- Supports Windows, Mac OS, iOS, Linux, and Android
- Double VPN for increased anonymity
- Shared IP (static/dynamic) and Dedicated IP
- Web proxy extension for Google Chrome
- Pay using Bitcoin, PayPal, Paysera, Webmoney, or credit card
- Custom software for Windows
- iPhone & iPad apps, Android app coming soon

Osobiście miałem okazję testować ten serwis przez kilka dni. Po wprowadzeniu ustawień na routerze z oprogramowanie Tomato, wszystko działa bardzo stabilnie.
Taka okazja może się już nie powtórzyć, cena regularna subskrypcji 1-rocznej to $96, a Ty możesz uzyskać dostęp do serwisu wykonując kilka poniższych czynności.

Zasady konkursu:

1. Polub serwis NordVPN na Facebooku

albo/i na Twitterze

albo/i na Google+

2. Napisz co najbardziej podoba Ci się w NordVPN?
3. Dlaczego chciałbyś wygrać subskrypcję na NordVPN?
4. W konkursie mogą brać udział wszyscy zarejestrowani użytkownicy.
5. Zakończenie konkursu odbędzie się dnia 27.03.2015.

Competition rules:

1. Like/Follow NordVPN on Facebook

and/or on Twitter

and/or on Google+

2. Write a meaningful comment what do you like about NordVPN?
3. Why you would like to own your own subscription of NordVPN?
4. The competition is open to all registered members.
5. Completion of the contest will be held on 27.03.2015.

Zgłoszenia niezgodne z zasadami konkursu nie będą brane pod uwagę podczas losowania zwycięzców.

Zwycięzców wyłoni portal random.org
Według prośby sponsora - szczęśliwi zwycięzcy będą musieli podesłać do mnie na PW adres e-mail, na który zostaną wysłane kody aktywacyjne.
Winners will be drawn by random.org portal
According to the sponsor's request - winners will have to send me a PM with their e-mail address. Codes will be sent directly to you.

Życzę powodzenia!
I wish you good luck!

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Kusi ta siedziba NordVPN w Panamie, oj kusi !!
To wg mnie VPN nr 1 jeśli chodzi ochronę prywatności. Firma poza jurysdykcją Unii Europejskiej i USA.
Dlatego własnie się zgłaszam - choć trafiłem jakiś czas temu innego VPN-a, ale nie dość, że tam tylko parę serwerów na krzyż, to z prywatnością są na bakier :lanie.

Zostałem zwolennikiem NordVPN na Google+

juhuhu

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
3
1. Przyznałem like za pomocą facebooka.
2. Najbardziej podoba mi się duża liczba serwerów oraz podwójne szyfrowanie oraz No Logs Policy
3.Chciałbym wygrać subskrypcję, bo nie mam szczęścia do innych sewisów vpn - albo są za wolne , albo są za drogie, , albo mają tylko kilka serwerów, abo nie mogę wygrać konkurencji w konkursie by je zdobyć.

1. I like your faccebook account
2. I like high volume of server's location, no logs policy, Double Data Encryption
3. I want to win competition becouse i havn't lucky to other vpn services - are too slow, too expensive, have low volume of server's location or i havn't lucky to win the competition.

A

Anonymous

Lajknąłem na FB i Twiterze :ok
W NordVPN podoba mi się to, czego nie oferują najszerzej reklamowane serwisy VPN (nie będę pisał jakie, bo nie wypada ;)) - czyli super dbałość o anonimowość i prywatność swoich użytkowników.
A dlaczego chciałbym wygrać? Przede wszystkim ze względu na wyżej wymienione oraz dodatkowe funkcjonalności takie jak: automatic kill switch, TOR over VPN oraz możliwość korzystania z P2P :zawsty

Dzięki artoor oraz Chris za super konkurs :piwko

Ora

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Napisz co najbardziej podoba Ci się w NordVPN? Dlaczego chciałbyś wygrać subskrypcję na NordVPN?
Nie ma rzeczy, która mi się nie podoba - bo chyba nie ma lepszego serwisu VPN niż Nordvpn. Dla mnie kapitalne jest to, że mogłabym surfować po Internecie anonimowo. Żadnych informacji zapisanych o moim IP w logach, siedziba w Panamie - czego chcieć więcej? Dlatego chciałabym wygrać licencję.

Zastanawia mnie jednak w jaki sposób można sprawdzić, czy ktoś polubił Nordvpn na facebooku, twitterze, czy google+?
Tak czy siak, warto zareklamować ten serwis :)

Dziękuję Panu Chrisowi i Artoorowi za konkurs.

Orion

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
330
Miasto
somewhere in cyberspace....
Lajknąłem na fejsie
To co mi się podoba w nordvpn to przede wszystkim anonimowość podniesiona na naprawdę wysoki poziom. Brak zapisów IP w logach, siedziba poza jurysdykcją USA i UE
Chciałbym wygrać bo chcę szperać w różnych miejscach bez inwigilacji
Dzięki za zorganizowanie konkursu z tak dobrym softem, artoor a Chrisowi za udostępnienie licencji...

RadoCMG

Wygadany
Reakcje/Polubienia
11
Miasto
Morąg
Lajk dany na fb :)

Podoba mi się przede wszystkim anonimowość, którą zapewnia brak możliwości sprawdzenia czegokolwiek przez USA i UE :guma

Obecnie mam CG, ale niedługo kończy mi się licencja, więc w sam raz by było :D Program przyda mi się przede wszystkim w pracy, ale i prywatnie parę rzeczy sobie posprawdzam :)

Dzięki za konkurs :hi

guardian

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
12
Miasto
Cyber Space
NordVPN service has servers across 20 countries covering all the major zones in all continents. They allow you two have two simultaneous connections with absolutely no restrictions :D meaning that you can use it mobile and/or at home.

Being based in the Panama NordVPN is well situated to run a secure VPN service as they are outside of EU and USA jurisdiction – so of course they fully utilise this opportunity. :guma

The primary protection much like TOR is there is absolutely no logs: usage or connection.

thank you for a great software giveaway artoor :hi

Bronksiak

Wygadany
Reakcje/Polubienia
3
Lajk dany na facebooku.
Co mi się podoba?
Przede wszystkim wykorzystanie sieci TOR oraz siedziba poza usa i europy, wysoki poziom bezpieczeństwa.
Chcę wziąć udział w konkursie.
Chciałbym wygrać subskrypcję, żeby zapewnić sobie bezpieczeństwo.

A

Anonymous

Zgłaszam się.Gdy skończy mi się licencja na PureVPN,będę potrzebował zamiennika.Program umożliwa doskonałe szyfrowanie,oraz dostęp do 20 krajów chodzi przedewszystkim o poczucie anonimowości oraz bezpieczeństwa.Polubiłem za pośrednictwem Google+.Dziękuje serdecznie za zorganizowanie konkursu,pozdrawiam.

alojzy

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
I ja się zgłaszam
1. polubiłem na FB
2. podoba mi za bardzo wysoki stopień bezpieczeństwa i anonimowości w Internecie
3. chciałbym wygrać ponieważ ukrywam się i mam fobię że każdy mnie śledzi ;) korzystam z Cyberghost który jest darmowy a chciałby spróbować coś komercyjnego

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
W imieniu sponsora do posta rozpoczynającego konkurs dodałem informację:
Według prośby sponsora - szczęśliwi zwycięzcy będą musieli podesłać do mnie na PW adres e-mail, na który zostaną wysłane kody aktywacyjne.
According to the sponsor's request - winners will have to send me a PM with their e-mail address. Codes will be sent directly to you.
... która myślę, nie ma wpływu na Waszą decyzję o przystąpieniu do konkursu.

MyDreams

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Dodałem na Google+

Muszę się przyznać, że myślałem o czymś takim i nosiłem się z zakupem, jednak cena pomimo tego że promocyjna (w innym przypadku), stanowi dla mnie barierę. :(
Cieszy więc fakt, że jest ktoś kto oferuje skorzystanie z takiej okazji tutaj.

Jeżeli jest prawdą to co tu i na podanej stronie zostało napisane, to jest to jedna z najlepszych ofert dla osób preferujących i ceniących swoją prywatność.
Jesteśmy z wszystkich stron obserwowani, podglądani... a ja nie lubię tego. I nie dlatego że może korzystam z jakichś nielegalnych programów bądź podejrzanych serwisów w internecie. Nie, tak nie jest. Staram się unikać tego typu sytuacji. Chodzi mi tylko o to, dlaczego ktoś bez mojej wiedzy i pozwolenia robi to w stosunku do mnie?! Dlaczego ktoś kto mówi że stanowi prawo, sam staje ponad prawem?!!!

Dlatego mam nadzieję, że przy pomocy tego typu usług i programów, choć w jakimś minimalnym stopniu, można powiedzieć tym wszystkim "nadludziom", precz!

Również dziękuję za to, że są tacy ludzie jak tu i możliwości przez nich stworzone.

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
217
Dziękuję za kolejny konkurs! :england
Podoba mi się w tym programie, że prywatność firma traktuje poważnie,jeśli to prawda, co o sobie piszą. Podwójne szyfrowanie to jest to,co mi się podoba najbardziej.;)
Chciałbym używać ten serwis (jeśli wygram) do codziennego korzystania z netu nie bojąc się o moją prywatność.

Obserwuję na Twitterze!

matroska

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
10
NordVPN offers more security than standard vpn that should be the main focus vpn service without sacrificing speed
using NordVPN I could feel more secure when browsing the internet, thank you so much for making this giveaway :ok

Do góry