Konkurs ! / Giveaway ! - Splash PRO EX

1qaz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
89
Programu używam już od jakiegoś czasu. Nie jestem jakimś nałogowym oglądaczem filmów ale w tygodniu przynajmniej ze trzy razy zapuszczam czy to film czy jakiś program, który przegapiłem w tv. Porównywanie czy zachwycanie się wersją Lite nie ma sensu. Oferuję ona tylko - o ile się orientuję - konwertowanie wideo 1080i do 1080p. To co naprawdę was zaskoczy (oczywiście osoby, którym dopisze szczęście) to możliwości jakie daje technologia Picture2. Oczywiście mowa tutaj nie tylko o filmach HD (do czego został stworzony Splash PRO) ale też o "zwykłych" filmach low definiszyn. Nawet film jakości 360p czy 480p wygląda na Splash'u lepiej niż np. na MPC. Płynność i barwa oglądanego filmu na pewno was zaskoczy - uwierzcie mi jest różnica (przy zachowaniu pewnego dystansu od monitora). Na komputerze posiadam sporo materiału nakręconego cyfrówką w formacie .MOV (480p) i muszę powiedzieć (napisać), że przy odtwarzaniu tego na QuickTimie obraz był jakiś taki wyblakły. Gdy aparat obracany był w którąś ze stron, obraz miał tendencję do klatkowania (nie były to jakieś mega zaciachy ale płynne to też na pewno nie było) przy oglądaniu tego na Splash'u PRO problem nie występował. Obraz był płynny a barwy bardziej soczyste. Czy program posiada jakieś wady? Jeżeli miałbym coś wskazać to może to, że przy zbyt przesadzonych ustawieniach Picture2 procesor może służyć jako podgrzewacz ale już przy minimalnych ustawieniach widać różnicę w oglądanym materiale więc nie jest to jakiś wielki problem. Im lepszy sprzęt tym bardziej można pokombinować z ustawieniami. Program odtwarza też muzykę ale mnie jakoś nie kusi tą funkcją (może dlatego, że przyzwyczaiłem się do foobara). Jeszcze jedno - co może być lekkim szokiem dla osoby, która wygra - program nie odtwarza DVD (tak wiem to jest HD Player). To chyba wszystko jeżeli chodzi o wady. Do zalet - oczywiście poza technologią Picture2 - dodał bym jeszcze m.in. funkcję: SmartSeek dzięki niemu można szybko zorientować się gdzie była dana scenka z filmu oraz (tylko wersja PRO EX) łatwe przesyłanie naszych filmików na YT, fejsbuka czy też na smartfona. Mimo, że posiadam już Splasha PRO EX to ewentualna wygrana bardzo mnie ucieszy zwłaszcza, że co do licencji mam już pewne plany ;)

tedii

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Program ma wiele pozytywnych opinii również na naszym forum. Uniwerslany, nieskomplikowany z przyjaznym menu. No i co najważniejsze bardzo dobrej jakości dźwięk i obraz. :mistrzunio

noname152

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Obecnie korzystam z Splash Lite który sprawuje się bardzo dobrze. Chciałbym wygrać wersje PRO EX ponieważ posiada ona szereg ulepszeń

wwd

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
257
Bardzo chciałbym wygrać licencję na ten program ponieważ jestem nim zachwycony. Zwłaszcza jakością odtwarzanego obrazu.

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
Zapisuję się na konkursik dlatego żeby była większa konkurencja :p A tak na poważnie jest to bardzo dobry odtwarzacz który konwertuje a co najważniejsze nie trzeba instalować dodatkowych kodecków do tego programu . Dziękuję grzesiek1920 za ten wspaniały konkurs :dziękuję

paweloss

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
BAU
Dzięki za świetny konkurs i program ;)
A chcę wygrać ten program, bo poznałem już jego wersję Lite i jestem z niego bardzo zadowolony. A teraz chętnie używałbym wersji PRO, która jest jeszcze lepsza.

yzrej

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
58
Chcę wygrać bo jest to "TRON Lamborghini Aventador" playerów Polskiej produkcji. Jakość, szybkość i piękno!

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
Jest to bardzo dobry program do ogladania filmów w jakości hd. Mnogość opcji zwala z nóg, jeszcze z tyloma się nie spotkałem. Bardzo wygodny i intuicyjny interface, jakość wideo rewelacyjna. Oczywiście przystępuję do konkursu :)

JKCovers

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Chciałbym wygrać ten program, jest bardzo dobry, z tego powodu, że obraz wygląda o wiele lepiej niż w konkurencyjnych rozwiązaniach, dzięki temu możemy cieszyć się jeszcze lepszą jakością filmów w HD.

lanzone

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
O mały włos a przegapiłbym ten konkurs, zresztą mam nadzieje, że jeszcze się załapie. :) Czytając tak pochlebne opinie o tym odtwarzaczu postanowiłem zgłosić chęć udziału w walce o wygraną. Najbardziej zachęciły mnie wspomniane przez użytkowników wbudowane kodeki, i bardzo dobra jakość odtwarzania w stosunku do konkurencji. ;)

uph

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Chciałbym wygrać Splash PRO EX, ponieważ żaden inny odtwarzacz nie pozwala na uzyskanie jakości takiej jak Splash PRO EX. Program dzięki wbudowanym kodekom świetnie radzi sobie z różnymi formatami, dzięki temu również nie musimy instalować dodatkowych paczek kodeków które tylko zaśmiecają system :)

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Mam dobry monito HD i chciałbym moc w pelni korzystac z jego zalet, Splash Pro jest jednym z najlepszych odtwarzaczy wiec ogladanie dzieki niemu filmow bedzie wielka przyjemnoscia.

ORGANIZAT0R

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
595
wyniki
udNM2mt.jpg

Wygrali:
kkthx
JKCovers
tedii

Zwycięzców proszę o potwierdzenie na PW. Na potwierdzenie czekam do 03.02.2013 23:59

The winners please confirm the PM. The message waiting for hours on 03.02.2013 23:59

Gratuluję!

Do góry