lotto czy nie lotto oto jest pytanie :) - dużo obrazków

mantisghost

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
ojoj nie o to mi chodziło nie płaczę, że nie wygrywam. Chodzi mi tylko o dobro ogółu. Powiem tak ja rozumiem, że założyciele czy też założyciel często zabiera sobie jedna albo dwie licencję za ciężką i dobrze odwaloną robotę bo faktycznie mu się należy. Ale chodzi też oto aby czasami wygrał też ktoś postronny. I powtarzam tutaj jest całkiem nieźle. Na innych stronach tak jak pisałem to użytkowników ma się w dupie. Hmm a może coś w ten deseń aby wpakować jakieś reklamy, adsense czy inny shit pomiędzy posty, a dochód z nich uzyskany przeznaczyć na
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
owszem konkursów było by mniej (w zależności od ilości pieniędzy z reklam) ale przynajmniej była by pewność, że jest uczciwie 1 losowanie to 4.95 $ może by się uzbierało te 15 zł raz na miesiąc :).Bądź robić tak jak dotychczas i jak sie kasa uzbiera to zrobić od czasu do czasu takie losowanie za te 5 $. Przy odpowiednim wsparciu użytkowników co by klikneli chociaż raz w reklamę co 2 dni może by to przeszło, bo na dotacje to raczej liczyć nie można ^^. Napisałem tego posta tutaj i w innych miejscach bo po prostu wpienia mnie to powoli, że z ludzi się debili robi (chodzi mi o te strony które się z takim zachowaniem nie kryją i nie chodzi mi o tą, bo tutaj czasem ktoś wygra :) ). A może faktycznie jest jakiś lepszy sposób na losowanie i ktoś zamieści.

OXYGEN THIEF napisał:
Kurde to zakładaj zaraz rozstrzygniemy kogo dodać

Zgłaszajcie swoje propozycje

A może Fąfel to taki użytkownik który ma 50 postów napisanych ,może coś takiego?

też dobre, ale postów sensownych :)

Aha plusik dla admina za to, że nie dostałem bana, a post nie został skasowany jesteś w porządku. Na paru stronach od razu jak zobaczyli to pousuwali i banany mi powstawiali.

Mam rozwiązanie które będzie względnie zadowalające :)

1. Zrobić profil na youtube
2. Dalej korzystać z list randomizera
3. Nagrywać każde losowanie i wrzucać na youtube

Możliwość oszustwa dalej pozostaje ale już ciężej podrobić bo ktoś musiałby zrobić kilkanaście nagrań zanim trafił by na daną osobę albo mieć farta, że trafi na pierwszym nagraniu. Tak więc ten sposób i tak jest lepszy niż ten dotychczas.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29988
Miasto
Trololololo
Reklamy sa na blogu i kaska z nich pójdzie na rozwój bloga/Forum( o ile się forum rozwinie)
Co do konkursów to czekam na wasze pomysły

1 Konkursy :!: tylko :!: dla użytkowników z rangą Fąfel ( czyli takich którzy coś wnoszą na forum) Oczywiście każdy może zostać Fąflem ale po wczesniejszym uzgodnieniu tego z resztą Fąfli :D
2 Konkursy dla wszystkich ale wybieramy najlepsze komentarze

Pisać Pisać propozycje ;)

to jest dobre
Aha plusik dla admina za to, że nie dostałem bana, a post nie został skasowany jesteś w porządku. Na paru stronach od razu jak zobaczyli to pousuwali i banany mi powstawiali.

Banują cię za to ........ciekawe

mantisghost

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
no banują mnie bo za granicą zazwyczaj ciemnogród (usa, uk) i ludzie nie dochodzą czy coś jest nie tak, a ja tam nagle wyskoczyłem z podobnym postem no i dotacje jako takie by stracili jakby się ludzie wnerwili.

patrz mój post wyżej na samym końcu.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29988
Miasto
Trololololo
heh dobre

Wiesz co z tym random.org to najlepiej było by zakończyć współpracę :p

ALe muszę mieć jakąś alternatywkę

1 najlepszy komentarz/komentarze
2 Grupa fąfel
3 sam nie wiem

Eru

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Sosnowiec
Grupa "Fąfel" to chyba najlepsze rozwiązanie (tylko nazwa może jakas inna - można by ankietę zrobić co do nazwy) :p
Ale dostanie się do niej poprzez głosowanie już znajdujących się w niej użytkowników (wiadomo demokracja) i po zaakceptowaniu przez admina może ? :D

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29988
Miasto
Trololololo
adminów jest dwóch więc to nie tylko moja decyzja

" Fąfel " mi się podoba,wesołe okreslenie :D
oczywiście jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie

P.S Do grupy Fąfel automatycznie wchodzą użytkownicy z Rangi Kumpel

mantisghost

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Najlepszy komentarz to nie najlepszy pomysł. Ja polonistą nie jestem :) i arcydzieł pokroju "Pana Tadeusza" napisać nie potrafię, to już lepszy jest ten fąfel. Zawsze możesz też zrobić streaming losowania :) mówisz że o tej i o tej godzinie na żywo losujesz np. tutaj
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
i nie ma niedomówień :) (w sensie, że streaming z desktopu jak wchodzisz na random.org itd. No chyba, że publiki się nie boisz i z kapelusza przez web kamerke losować będziesz :p)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29988
Miasto
Trololololo
Najlepszy komentarz powinien zachęcić startujących do napisania czego więcej niż " chcę wygrać"
Fąfel też jest dobry ale wtedy losowanie będzie odbywało w małym gronie użytkowników,zresztą z tego typu Fąflem nie spotkałem się jeszcze na żadnym blogu :? :?

m4cios

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
24
Moje zdanie jest nastepujace ... obecnie w grupie kumpel mamy 3 uzytkownikow + 2 adminow , to stanowczo malo jesli losowania mialy by sie odbywac tylko dla tej rangi, dlatego tez proponuje w pierwszej kolejnosci dodac 15 udzielajacych sie osob, a pozniej sukcesywnie co jakis odstep czasu robic losowanie wsrod ludzi z ta ranga i dodawac jedna osobe powiedzmy raz na tydzien lub dwa tygodnie

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
No właśnie, ranga ekstra przecież już jest i Oxygen przecież wypowiadał się, że to ma być grupa na zasadzie obecnie proponowanego fąfla.
Fąfel jakoś milej mi się kojarzy, ale to tylko nazwa, natomiast idea podobna.
Chyba, ze kumpel byłby wyższą rangą niż fąfel, ale co za dużo to może być niestrawność ....

Co do najlepszego komentarza - jeśli już to po prostu za brak sensownego komentarza dyskwalifikacja z konkursu, ale wtedy to musiałoby parę osób decydować o wykreśleniu - nie chodzi mi o grupowe czytanie, ale o to, że do przeczytania może być sporo komentarzy - weźmy to co się dziej w konkursie TC - przeczytać 100 komentarzy to juz trzeba mieć chęci .....

Ale należałoby - w pierwszym poście jest wyraźnie, żeby napisać coś z sensem. Najczęstszą odpowiedzią jest "ja chcę", "jest fajny", "chce potestować"
Wszyscy wiemy, że jest fajny, potestować to mozna na trialu ....

Jednak znowu ale .... co mozna z sensem napisac np. o programie AV (poza tym, że jest skuteczny, mało obciąża system i że ma dobrą prasę) - że jest na zielonym tle i ma fajne ikonki ?? Każdy kij ma 2 końce, pierwszy komentarz będzie z sensem, no dajmy na to pierwszych 5 będzie z sensem, reszta to będzie powielanie pierwszych wpisów ....

Eru

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Sosnowiec
No lunatic chyba lepiej robić losowanie wsród osób udzielających się niż tylko zakladających konta żeby licki zdobyć :p

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29988
Miasto
Trololololo
Proponuję zamienić nazwę Kumpel na Fąfel :D

I teraz trzeba się naradzić ( tylko jak ? ) kogo dodać do fąfli :dziwak :dziwak ( nie mogę z tej nazwy )

moje Propozycje
to
Conti
papf2
NiceTake

.............................................. myślę dalej

Eru

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Sosnowiec
Można by też zrobić rozeznanie czy ktoś z fąfla potrzebuje licki - jeśli np są 2 licki a osób jest 4 z fąfla to można by "ogólne losowanie zrobić" ale tylko osobny z postami 10+ i porządnym komentarzem dlaczego chcą ten akurat program powinny być brane pod uwagę :D

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29988
Miasto
Trololololo
No dobra ale co w przypadku gdy będzie do rozdania 10 ,20 czy 30 licek?

po 2 na łepka :?? :??

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
ale to żaden problem - robisz konkurs otwarty i tyle, ewentualnie rtak jak to czasami widać - 10 licek dla XX reszta dla " ja chcę"

Do góry