Mam Win 10 a chcę Win 7 / mulenie kompa na W 10

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas
Re: Mam Win10 a chcę Win7

Najpierw jako aktualizę ale było beznadziejnie, więc potem format i na czyściocha.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29948
Miasto
Trololololo
Re: Mam Win10 a chcę Win7

a próbowałeś np, odinstalować AG i sprawdzić czy muli ?? czy bez tych programów też muli ?? może to jakiś konflikt pomiędzy tymi programami na windows 10 ?? to jeszcze jest za świeży system jak dla mnie, musiał byś sprawdzać po kolei każdy program.

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas
Dlatego daję sobie na razie z nim spokój, być może jest jakiś problem z którymś z programów.
Może w wolnej chwili albo na drugim kompie spróbuję znowu zainstalować.

A

Anonymous

Bizon napisał:
Dlatego daję sobie na razie z nim spokój, być może jest jakiś problem z którymś z programów.
ja miałem podobny problem z muleniem na 10 t-ce , po aktualizacji myslalem ze szybko wroce do 7 demki, później okazało się ze odpowiedzialna za długie uruchamianie była Zemena AM
wyłączyłem skanowanie przy starcie i problem znikł , a teraz nie wiem czemu bo w sumie nic więcej nie robię uruchamia się błyskawicznie- tzn jeszcze szybciej niż wcześniej :ok

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
53101
U mnie na początku po instalacji windows 10 był konflikt z sterownikami od myszki i klawiatury ,wgrałem najnowsze i system śmiga , były co trochę zawiechy i mulenie kompa .

A

Anonymous

Nie podejrzewałbym softu od zabezpieczeń o przyczynę tego mulenia.Bardziej problem sprzętowy albo tych nieszczęsnych łatek od których jesteście tak uzależnieni.

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas
Dobra, przekonaliście mnie. :jezyk
Skoro już zrobiłem ponowną instalkę Win 7 to zabrałem się jeszcze raz za Dziesionę.
Czysta instalka Siódemy plus Firefox i CCleaner i wsio...do tego wszystkie aktualizacje z Windows Update, najnowsze stery do karty sieciowej no i jazda, odpałka jako aktualizacja systemu i...poooszło. :guma
Odpukać, :yhy śmiga jak należy, oczywiście z AG, SSFW i SB na pokładzie.
Zainstalowałem DoNotSpy10, poustawiałem sobie w Ustawieniach co uważałem za stosowne i teraz pytanie do Was a do Horneta w szczególności, co i jak jeszcze powywalać z tego wynalazku, żeby było lekko i jak najbardziej prywatnie? :england

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12357
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Bizon napisał:
Dobra, przekonaliście mnie. :jezyk
Skoro już zrobiłem ponowną instalkę Win 7 to zabrałem się jeszcze raz za Dziesionę.
Czysta instalka Siódemy plus Firefox i CCleaner i wsio...do tego wszystkie aktualizacje z Windows Update, najnowsze stery do karty sieciowej no i jazda, odpałka jako aktualizacja systemu i...poooszło. :guma
Odpukać, :yhy śmiga jak należy, oczywiście z AG, SSFW i SB na pokładzie.
Zainstalowałem DoNotSpy10, poustawiałem sobie w Ustawieniach co uważałem za stosowne i teraz pytanie do Was a do Horneta w szczególności, co i jak jeszcze powywalać z tego wynalazku, żeby było lekko i jak najbardziej prywatnie? :england

Czytnij sobie to:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

Bizon napisał:
Zainstalowałem DoNotSpy10, poustawiałem sobie w Ustawieniach co uważałem za stosowne i teraz pytanie do Was a do Horneta w szczególności, co i jak jeszcze powywalać z tego wynalazku, żeby było lekko i jak najbardziej prywatnie?
Bizon-poradnik al_arsena jest elegancki :ok .
Można powyłączać o wiele więcej (tak jak ja to zrobiłem) ale cóż z tego jak system se załaduje do pamięci co innego w miejsce wyłączonych usług :dziwak więc trochę : syzyfowa praca.
Co do prywatności...to kiszka po całości...te softy którymi się bawicie/bawimy wyłączają niektórych szpiegów ale rządowy system wydaje ciągle łatki (niby bezpieczeństwa) i myk...znowu mamy szpiega.
Poza tym nie wiem za bardzo czego używasz i co Ci jest potrzebne z usług do komfortowego użytkowania systemu.
Ile ten system Ci ssie RAM-u i ile masz wszystkich usług w MZ ?

A

Anonymous

W sumie te wszystkie programiki co to niby coś tam wyłączają psu o budę rozwalić lub jak ktoś woli o kant kuli .

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas
Hornet napisał:
Bizon napisał:
Zainstalowałem DoNotSpy10, poustawiałem sobie w Ustawieniach co uważałem za stosowne i teraz pytanie do Was a do Horneta w szczególności, co i jak jeszcze powywalać z tego wynalazku, żeby było lekko i jak najbardziej prywatnie?
Bizon-poradnik al_arsena jest elegancki :ok .
Można powyłączać o wiele więcej (tak jak ja to zrobiłem) ale cóż z tego jak system se załaduje do pamięci co innego w miejsce wyłączonych usług :dziwak więc trochę : syzyfowa praca.
Co do prywatności...to kiszka po całości...te softy którymi się bawicie/bawimy wyłączają niektórych szpiegów ale rządowy system wydaje ciągle łatki (niby bezpieczeństwa) i myk...znowu mamy szpiega.
Poza tym nie wiem za bardzo czego używasz i co Ci jest potrzebne z usług do komfortowego użytkowania systemu.
Ile ten system Ci ssie RAM-u i ile masz wszystkich usług w MZ ?

Hornet, na razie dzięki, kombinuję i dam znać jak mi poszło. :piwko

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas
Został mi jeszcze do wywalenia ten oto shit, ktoś wie gdzie tego szukać lub jak wypierdzielić?
Resztę wykopsałem przez PowerShella.

M9UXEsa.jpg

EDIT:

Już wiem co rozkoorwia mi przeglądarę...instalka choojoflashplayera...bez niego jest gitara z nim choojnia...dziękuję za uwagę

Tak przy okazji, ktoś wie czym to goowno zastąpić bo np. radia ze strony nie można bez tego słuchać...

Do góry