Microsoft Office Starter 2010 PL

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29868
Miasto
Trololololo
Pakiet Microsoft Office Starter 2010 jest nowym, podstawowym pakietem biurowym, zastępującym pakiet Works i oferującym ograniczone funkcjonalnie wersje programów Word i Excel, w których wyświetlane są reklamy. Pakiet nie zawiera programów PowerPoint i Outlook.

Pakiet Office Starter 2010 jest dostępny tylko na nowych komputerach w połączeniu ze wstępnie załadowanymi pakietami Office 2010 i przeznaczony do użytku domowego dla klientów, którzy nie są przygotowani na zakup pełnej wersji pakietu Office 2010. Użytkownicy mogą w łatwy sposób uaktualnić oprogramowanie do pełnej wersji pakietu Office 2010 w dowolnej chwili.

Pakiet Office Starter 2010 nie jest wersją próbną — jest dostarczany z licencją bezterminową, która nie wygasa. Office Starter 2010 jest podstawowym pakietem biurowym, w którym wyświetlane są reklamy, dostępnym tylko w przypadku zakupu nowego komputera. Ten pakiet musi być wstępnie załadowany na nowe komputery na etapie produkcji. Pakiet Office Starter 2010 nie jest dostępny w przypadku komputerów, które zostały już wcześniej wyprodukowane. Na przykład, nie można zainstalować pakietu Office Starter 2010 na komputerach oferowanych przez odsprzedawców, nawet jeżeli są to zupełnie nowe komputery. Nie będzie on sprzedawany za pośrednictwem kanałów dystrybucyjnych ani udostępniany użytkownikom końcowym jako autonomiczny produkt.

Program do pobrania w wersji PL

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
warto wspomnieć o tym nieszczęsnym dysku "Q"
żeby nie pojawiły się pytania
program tworzy przy instalacji virtualny dysk Q, więc w systemie literka napędu "Q" musi być "wolna", aby się program zainstalował

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
"Pakiet Office Starter 2010 jest dostępny tylko na nowych komputerach w połączeniu ze wstępnie załadowanymi pakietami Office 2010 i przeznaczony do użytku domowego dla klientów..."

" ... Ten pakiet musi być wstępnie załadowany na nowe komputery na etapie produkcji. Pakiet Office Starter 2010 nie jest dostępny w przypadku komputerów, które zostały już wcześniej wyprodukowane."

Czyli, nie ma co instalować na posiadanym już np. lapku, nawet na próbę, bo jak domyślam się potrzebna będzie jakaś licencja (klucz) lub w momencie połączenia się z Windows Update dostaniemy info "Illegal" ?

jan13

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
19
tego dziada całkowicie już nie usuniesz,program ładowany wraz z startem systemu...dobry dla tych co chcą się zapoznać przed zakupem pełnej wersji bo do użytkowania to mocno okrojony.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29868
Miasto
Trololololo
win98 napisał:
bo jak domyślam się potrzebna będzie jakaś licencja (klucz) lub w momencie połączenia się z Windows Update dostaniemy info "Illegal" ?

nie, jest za free. :ok
Pakiet Office Starter nie jest oprogramowaniem w wersji próbnej — można z niego korzystać przez dowolny okres
po prostu instalujągo na nowych pc, a linki do pobrania nie są ogólnodostępne :klawik. :szef

jan13 napisał:
tego dziada całkowicie już nie usuniesz,program ładowany wraz z startem systemu...
wystarczy wywalić z autostartu :szef :wariat

rafalp86

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
457
Czy jest może pełna wersja instalki offline gdzieś do pobrania ? Tak dla informacji program wymaga Windows Vista z Service Pack 1 w górę, na Xp nie działa.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
A

Anonymous

Microsoft zablokował możliwość instalacji z samego instalatora.
Producent laptopa (Samsung) mimo że dał program razem z zakupionym Windows 7, po zainstalowaniu na czysto, skasowaniu recovery, Windows 8 nie daje opcji doinstalowania sobie tego softu ( rozmowa tel).
Jest jednak możliwość zainstalowania, i działa (Windows 8 64 bit):
Sam instalator trzeba pobrać z linka z pierwszego wątku

kagar54

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Okolice Przemyśla
rafalp86 napisał:
Czy jest może pełna wersja instalki offline gdzieś do pobrania ? Tak dla informacji program wymaga Windows Vista z Service Pack 1 w górę, na Xp nie działa.
Mam instalkę po polsku która była swego czasu na stronie -

Można ją było pobrać przez pewien czas później to zablokowali , jak by ktoś chciał skorzystać to mogę wrzucić na zippyshare .

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
kagar54 napisał:
rafalp86 napisał:

Można ją było pobrać przez pewien czas później to zablokowali , jak by ktoś chciał skorzystać to mogę wrzucić na zippyshare .

Jak możesz wrzucić , na komputerze małżonki jest wersja anglojęzyczna przydałaby się polska :scratch

kagar54

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Okolice Przemyśla
Tadek59 napisał:
kagar54 napisał:
rafalp86 napisał:

Jak możesz wrzucić , na komputerze małżonki jest wersja anglojęzyczna przydałaby się polska :scratch
Już się robi.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
rafalp86 napisał:
Na Windows 8 też nie działa, błagalnie prosi o ... co najmniej Windows Vista SP1 i nie ma na niego silnych.

A

Anonymous

Uruchamiałeś jako admin?
Z tego linka co dałem wyżej na Windows 8 64 bit Microsoft Office Starter 2010 PL działa.
Ps. Pobrałeś sam instalator, całość ma 300 coś tam mb.

6734669Przechwytywanie.PNG

Cyt: Jeśli chciałbyś zainstalować Office 2010 Starter na Windows 8 należy pobrać do jednego folderu poniższe pliki z oficjalnej strony Microsoftu:

Dwa pierwsze pliki pobieramy z prawokliku mysz - zapisz element docelowy jako

1406054Zrzut_ekranu__15_.png

Czyli te:

Potem reszta już normalnie:

instalator: SetupConsumerC2ROLW.exe z linka od kagar54:

( instalator rozpakować)

Wrzucić wszystko do jednego folderu: Ostatni plik uruchomić jako Admin

2367660Przechwytywaniek.PNG

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Ten pakiet pobrał się automatycznie po uruchomieniu "twojego" instalatora i zainstalował bez problemu. Potem niezbędne aktualizacje, W moim wypadku wersja 32 bit
Wcześniej próbowałem zainstalować inna wersję -pełny instalator polskiej wersji skopiowany z partycji Recovery komputera z pre-instalowanym Windows 7 Home Premium. Zaniechałem tych prób instalacji po kilku nieudanych podejściach i zainstalowałem mój Office 2007. Przed instalacją 2010 odinstalowałem 2007 i usunąłem wpis w rejestrze dotyczący Office 12 w kluczu [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office].
Uruchomiłem instalator jako admin i poszło gładko.
Oczywiście jest to wersja grubo okrojona i chyba przywrócę z kopii ósemkę z Office 2007 .

marek7001

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
45
Miasto
Ostrołęka
Z tego co doczytałem w necie i doświadczyłem na własnej skórze:) jeśli kupiłeś lapka z MOS 2010PL z Vistą lub 7 to przed przejściem na Win8 trzeba zainstalować specjalną aktualizację. Jeśli nie po przejściu na win8, MOS2010PL 'budziet niet". Jak pisałem wcześniej przeszedłem na 8 i pakietu nie było, nie zainstalowałem aktualizacji.
I podziękować dla kolegi kagar54 za link. Wszystko działa na Win7 64.
Kupiłem lapka z MOS2010PL i niech tak zostanie:)

Do góry