- Reakcje/Polubienia
- 64
Widocznie jestem podatny na wpływ reklamy.
Ale podzielę się jeszcze swoimi spostrzeżeniami. Co prawda nigdy nie testowałem u siebie ClamWin'a (głownie z powodu braku skanera rezydentnego) ale zauważyłem, że gdy na
Gdyby miał skaner rezydenty (a może po tylu latach już ma) to z pewnością pokusiłbym się o jego zainstalowanie może nawet szybciej właśnie ClamWin'a niż Normana IS.
Co wy na to?
Co do skuteczności Antywirusów to natknąłem się na test może i trochę stary bo z 27 października 2009 r. ale za to Ciekawy.
Wychodzi z niego że ten Norman w wersji 7.1 był lepszy od AVG i NODa a nawet Pandy zresztą zobaczcie sami co polecają autorzy testu i jak ocenili programy. Jeżeli producent poprawił w wersji 8 swój produkt (chodzi mi oczywiście o Normana IS) to jak na darmochę Antywirek godny uwagi
Ale podzielę się jeszcze swoimi spostrzeżeniami. Co prawda nigdy nie testowałem u siebie ClamWin'a (głownie z powodu braku skanera rezydentnego) ale zauważyłem, że gdy na
Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!
skanuję jakieś podejrzane pliki to ClamWin prawie zawsze coś znajdzie. Mówiąc ściślej jeżeli zostanie znaleziony jakiś wirus przez inne oprogramowanie na tej stronce to ClamWin również je znajduje i wyświetla wynik. Gdyby miał skaner rezydenty (a może po tylu latach już ma) to z pewnością pokusiłbym się o jego zainstalowanie może nawet szybciej właśnie ClamWin'a niż Normana IS.
Co wy na to?
Co do skuteczności Antywirusów to natknąłem się na test może i trochę stary bo z 27 października 2009 r. ale za to Ciekawy.
Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!
Wychodzi z niego że ten Norman w wersji 7.1 był lepszy od AVG i NODa a nawet Pandy zresztą zobaczcie sami co polecają autorzy testu i jak ocenili programy. Jeżeli producent poprawił w wersji 8 swój produkt (chodzi mi oczywiście o Normana IS) to jak na darmochę Antywirek godny uwagi