kagar54

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Okolice Przemyśla
witek21 napisał:
a co jak zakończy się trial pewnie nie da się ponownie zainstalować?
Trzeba robić tak jak pisze Oxy - maszynka wirtualna , no chyba że za pół roku nie da się już usunąć licencji , ale jeżeli to już trwa 2 latka bo kiełbaska jest przecież z 2010 roku to myślę że dalej będzie działać na tej samej zasadzie .

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29537
Miasto
Trololololo
Podaję ponownie link do instalatora, raczej nie wygaśnie.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
OXYGEN THIEF napisał:
postaw sobie wirtualną maszynę i tam będziesz mógł sobie co 6 miesięcy klepać kluczyki.
witam
czy mógłby ktoś rozwinąć ten temat?
pozdr

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29537
Miasto
Trololololo
Instalujesz Virtualboxa, na nim stawiasz (instalujesz) windowsa i robisz migawkę, zdjęcie czy jak to tam się nazywa (zapisuje stan systemu z virtualboxa), potem instalujesz promocyjnego Nisa i masz kluczyk który możesz wykorzystać na prawdziwym systemie.Jak się licka skończy to odpalasz virtualboxa i ładujesz migawkę czyli stan systemu który utworzyłeś wcześniej i znowu instalujesz nisa co oczywiście daje kolejną lickę na 180 dzionków.

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
OXYGEN THIEF napisał:
Instalujesz Virtualboxa, na nim stawiasz (instalujesz) windowsa i robisz migawkę, zdjęcie czy jak to tam się nazywa (zapisuje stan systemu z virtualboxa), potem instalujesz promocyjnego Nisa i masz kluczyk który możesz wykorzystać na prawdziwym systemie.Jak się licka skończy to odpalasz virtualboxa i ładujesz migawkę czyli stan systemu który utworzyłeś wcześniej i znowu instalujesz nisa co oczywiście daje kolejną lickę na 180 dzionków.
nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale jestem przed instalacja nowego windows 8, dlatego chciałbym dopytać jakie kroki muszę poczynić, aby mieć jak najmniej problemów ;
testuję dużo różnych programów,dlatego proszę was o pomoc, co powinienem zrobić zaraz po instalacji nowego systemu windows 8 ;
zależy mi też na tej "maszynie wirtualnej", nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale instaluję 2 systemy tj. w tradycyjny sposób i drugi z virtualboxa?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29537
Miasto
Trololololo
Tak, stawiasz 1 system a potem na nim virtualboxa z drugim systemem jakim chcesz i na tym wirtualnym testujesz co chcesz i takie tam.Dzięki temu nie zasyfisz prawdziwego sytemu.W sumie dobrze by było gdybyś postawił sobie 1 system, zainstalował programy które potrzebujesz i zrobił kopię tego systemu jakimś programem.

W sumie ten virtualbox do samego cyckania licek nie jest ci potrzebny.Możesz go nie instalować ale musisz po instalacji systemu win 8 zrobić kopię.Potem instalujesz Nisa i korzystasz a jak ci się skończy licka to przywracasz tę kopię i znowu instalujesz nisa co da ci kluczyk.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
802
Miasto
Hajnówka
mavio napisał:
OXYGEN THIEF napisał:
nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale jestem przed instalacja nowego windows 8, dlatego chciałbym dopytać jakie kroki muszę poczynić, aby mieć jak najmniej problemów ;
testuję dużo różnych programów,dlatego proszę was o pomoc, co powinienem zrobić zaraz po instalacji nowego systemu windows 8 ;
zależy mi też na tej "maszynie wirtualnej", nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale instaluję 2 systemy tj. w tradycyjny sposób i drugi z virtualboxa?
Virtual Box jest menadżerem maszyn wirtualnych, komputerów wirtualnych na których możesz instalować systemy, testować je w dowolnej ilości, jedynym ograniczeniem jest ilość miejsca na dyskach twardych twojego komputera.
Przejrzyj sobie ten poradnik, napisany kiedyś przeze mnie . Myślę, że jest w miarę zrozumiale napisany.

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
OXYGEN THIEF napisał:
W sumie dobrze by było gdybyś postawił sobie 1 system, zainstalował programy które potrzebujesz i zrobił kopię tego systemu jakimś programem.
dzięki za informację :piwko ;
1.jakim programem zrobić kopie systemu windows 8 ?
2. czy mogę zainstalować Virtualboxa na innym dysku niż system?

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
802
Miasto
Hajnówka
mavio napisał:
OXYGEN THIEF napisał:
W sumie dobrze by było gdybyś postawił sobie 1 system, zainstalował programy które potrzebujesz i zrobił kopię tego systemu jakimś programem.
dzięki za informację :piwko ;
1.jakim programem zrobić kopie systemu windows 8 ?
2. czy mogę zainstalować Virtualboxa na innym dysku niż system?

ja robię od lat kopie programem DiscWizard w polskiej wersji językowej jest to darmowa odsłona znanego programu Acronis True Image specjalnie dla użytkowników dysków Seagate i Maxtor. Jeśli chcesz coś więcej o tym programie poczytać proszę spojrzeć tutaj:

Jeśli masz dysk firmy Seagate lub Maxtor to warto z tego programu skorzystać Jeśli masz dysk .Western Digital ta firma również udostępnia swoją bezpłatną wersję programu Acronis True Image , a warto wiedzieć, że kopie wykonywane tymi programami tworzone są w miarę szybko i w miarę szybko można system przywrócić
tworzenie obrazu

przywracanie

Virtual boxa można zainstalować na innym dysku niż system, ale i tak kluczowe pliki zawierające zarówno plik wirtualnego dysku twardego jaki pliki konfiguracyjne tworzone są na dysku systemowym w foldrze aktualnego użytkownika. Można te przypadłość obejść przenosząc plik dysku wirtualnego na inną partycję , Usunąć następnie informację o lokalizacji pliku z ustawień maszyny i wskazać tę lokalizację do której był przeniesiony plik dysku.

A

Anonymous

Emmers napisał:
Virtual boxa można zainstalować na innym dysku niż system, ale i tak kluczowe pliki zawierające zarówno plik wirtualnego dysku twardego jaki pliki konfiguracyjne tworzone są na dysku systemowym w foldrze aktualnego użytkownika. Można te przypadłość obejść przenosząc plik dysku wirtualnego na inną partycję , Usunąć następnie informację o lokalizacji pliku z ustawień maszyny i wskazać tę lokalizację do której był przeniesiony plik dysku.

Można sobie od razu w ustawieniach zmienić domyślny folder:

84275242013-02-20_22h07_06.png

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
ajjjjj...i znowu marsellus mnie wyprzedziłeś ...akurat o tym pisałem że Emmers za dużo kombinuje :dziwak

Mikelonsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Co prawda to Off-topic ale jakby ktoś miał problemy ze starszą wersja to kiedyś znalazłem coś takiego...ale sam nie testowałem bo zanim zabrałem się do odinstalowania to przeinstalowałem system.

merkaba

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
16
działa terz jak sie miało przedten norton 360 na 90 dni i teraz mam Norton Internet Security 2013 na 90 dni

Do góry