O&O Defrag 15.8 Professional za darmo

Zenon Majewski

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
bez@ nazwy napisał:
OA już mi nie pokazuje że updater łączy się z netem. U mnie się nie odbudował. Mam zainstalowaną wersję englisz
,która pobrała aktualizację do wersji 809bulid i wtedy zainstalowałem spolszczenie Oxego
A jak trzeba instalować to spolszczenie Oxygena?
Przecież ono ma większą "wagę", niz program podstawowy!
Pomocy!

rafal

destry5

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
nie wiem czy dziala jeszcze ta promocja bo jest krotka na upgrade do najnowszej wersji za 32 zl, sadze, ze warto, o ile swieta za bardzo nie nadwyrezyly domowych budzetow :).
Szybszy algorytm defragmentacji co przy wybraniu na przyklad defragmentacji calego dysku wg. czasu dostepu (Ctrl+F12) moze trwac pol dnia jesli jest pelny dysk lub przylaczylismy wolniejszy dysk zewnetrzny a mamy starsza wersja programu :)
Jesli chodzi o wybor metody defragmentacji, jest spory, mialem z tym na poczatku problemy, proponuje jesli ktos sie waha wybrac wlasnie defragmentacje jw. czyli wg. czasu dostepu, bedzie trwala dlugo zwlaszcza w zapelnionych dyskach ale daje logiczny sposob poukladania plikow dajacy mozliwosc szybkiego do nich dostepu. Kolejne defragmentacje warto juz dokonywac metoda "Space" , to dobra uniwersalna metoda defragmentacji dajaca zauwazalne efekty w pracy pceta.
Jesli mamy glownie system operacyjny i niewiele zapelnionej przestrzeni dobra metoda na poczatek jest podobno "Complete/Name" .
:)

Naits

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
10
Czy ktoś używa O&O Defrag 15.8 z dyskami SSD ?
Jak wiadomo dysków SSD nie powinno się defragmentować bo jest to dla nich szkodliwe
Jest tam jakaś automatyczna optymalizacja SSD trim (domyślnie na co 2 dni)
Czy zostawiacie to czy wyłączacie tą opcje ?

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
A nie lepiej zainstalować od razu polską wersję?
Emmers napisał:
Wrzucam:
32 bit

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
64 bit:

Przed instalacją tej wersji odinstalujcie zainstalowaną wcześniej, bo mogą się nie zgadzać pliki msi i instalacja się nie powiedzie.
Klucze raczej powinny pasować. Proszę o info i sprawdzenie. Na razie instalki się ładują i trochę to potrwa bo każda z nich to około 20 MB, a transfer na Dropboxa jest marny.

Uwaga!!! Pliki zostały wrzucone ponownie po naniesionych poprawkach spolszczenia. Kto pobrał wersję wcześniejszą powinien pobrać tę jeszcze raz Poprawki są dość istotne.

zapomnij

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
234
Emmers napisał:
A nie lepiej zainstalować od razu polską wersję?
Emmers napisał:
Wrzucam:
32 bit

64 bit:

Przed instalacją tej wersji odinstalujcie zainstalowaną wcześniej, bo mogą się nie zgadzać pliki msi i instalacja się nie powiedzie.
Klucze raczej powinny pasować. Proszę o info i sprawdzenie. Na razie instalki się ładują i trochę to potrwa bo każda z nich to około 20 MB, a transfer na Dropboxa jest marny.

Uwaga!!! Pliki zostały wrzucone ponownie po naniesionych poprawkach spolszczenia. Kto pobrał wersję wcześniejszą powinien pobrać tę jeszcze raz Poprawki są dość istotne.
Pewnie,że tak. Tak postąpiłem przy pierwszej instalacji,jednak po uruchomieniu programu
i pobraniu aktualizacji w trakcie instalacji pokazało się okienko z błędem i program
został zamknięty.Natomiast instalator oryginalny zaktualizował się bez problemów.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Nie dziwię się twojemu tokowi myślenia co do aktualizacji. Jest tylko jeden problem, ja spolszczając pliki bibliotek wykorzystałem najnowszą, zaktualizowaną ich wersję, zmieniając łańcuch zasobów w Restoratrze,ty instalując spolszczenie z linku podanego wyżej w wersji zaktualizowanej podmieniasz tym samym pliki na starsze. Łatwo to można sprawdzić we właściwościach plików porównując ich wersje. Tak, że aktualizacja jest pozorna, chyba, że zrezygnujesz ze spolszczenia całkowicie. Pozdrawiam świątecznie.

zapomnij

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
234
Emmers napisał:
Nie dziwię się twojemu tokowi myślenia co do aktualizacji. Jest tylko jeden problem, ja spolszczając pliki bibliotek wykorzystałem najnowszą, zaktualizowaną ich wersję, zmieniając łańcuch zasobów w Restoratrze,ty instalując spolszczenie z linku podanego wyżej w wersji zaktualizowanej podmieniasz tym samym pliki na starsze. Łatwo to można sprawdzić we właściwościach plików porównując ich wersje. Tak, że aktualizacja jest pozorna, chyba, że zrezygnujesz ze spolszczenia całkowicie. Pozdrawiam świątecznie.
I tak właśnie mam.Zrezygnowałem ze spolszczenia.
Również pozdrawiam serdecznie-świątecznie

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka

Najnowsza wersja 32 bit po aktualizacji, spolszczona , nowszej nie ma(chyba że 16)
64 bit nie robiłem ponieważ nie mam dojścia do instalatora aktualizacji 64 bit

Chwilę trzeba poczekać bo jeszcze się ładuje na Dropboxa. Apropos aktualizacji, nie wprowadza większych zmian oprócz nowej ikony w zasobniku systemowym.
NEUE / GEAENDERTE FUNKTIONALITAETEN
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ID Komponente Beschreibung

15664 TRAYAPP O&O Defrag TrayIcon soll Benutzer bei verfügbaren Produktupdates
benachrichtigen

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Zrobiłem defragmentację COMPLETE/name. Wg różnych ekspertów najlepsza dla partycji systemowej. Wyszła z tego katastrofa !! Nie dość, że partycję 100 GB (30 zajęte-7% fragm.) robił prawie 5 h, to mi szkód narobił. Po restarcie nie mogłem uruchomić kompa, a w końcu po 5 min.wywalił mi bluesceena. Próbowałem naprawić rozruch urządzeniem naprawczym, ale się poddało. Za 4 razem dopiero uruchomił się normalnie, ale to uruchamianie trwa 5x dłużej niż przedtem. Z defragmentacji miałem wykluczony folder RestorelaT na partycji C, a mimo wszystko namieszał na ukrytej partycji tegoż RestorelaT na part.D (nie defragmentowana). Miałem tam 35% zajęte, a teraz 90%. Kurde nie wiadomo co robić, czy przywracać partycję C za pomocą RestorelaT przed defragmentacją, czy odinstalować RestorelaT? Możliwe, że to on się do tego przyczynił. Tadek59 też miał jakieś z tym kłopoty :mad:

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30266
Miasto
Trololololo
O&O Defrag :lanie

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Niewiarygodne, bo odkąd mam komputery zawsze używałem defragmentatora tej firmy, Do wczorajszego dnia wersji 8,5 i nigdy żadnych szkód, w żadnym z używanych przeze mnie systemów nie narobił. Możliwe, że miałeś i masz błędy systemu plików na dyskach, w takim wypadku warto użyć narzędzia CHKDSK,

Tomnord15

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
146
Miasto
Wrocław
U mnie po instalacji na nowym systemie O&O Defrag zawiesił się podczas defragmentacji Complete/Access. Odinstalowałem go i sprawdziłem i zdefragmentowałem programem Perfectdisk Free i o dziwo system teraz o wiele szybciej startuje niż po O&O Defrag Pro. Ale być może zależy to od konfiguracji systemu.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Przywróciłem cały dysk z RestorelT (szczegóły co się działo dla zainteresowanych w wątku o tym programie). Do końca nie wiem ile w tych kłopotach wina O&O Defrag, a ile wina nie dającego się defragmentować RestorelaT (mimo, że folder tegoż był wykluczony z defragm.). Może zawinił tu sam tryb defragmentacji, czyli Complete/name, gdzie następuje dośc istotne przemeblowanie "klocków". A propos tego co napisał Emmers; nie miałem ani przed, ani po defragentacji żadnych błędów, a dopiero po przywracaniu przez RestorelT. 10 dni temu robiłem defragmentację (z wykluczeniem folderu RestorelaT) za pomocą darmowego Puran Defrag i zero problemów.

Do góry