Osobliwości : filmy, zdjęcia, teksty - reinkarnacja

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu
posluszny_maz_2015-08-12_19-14-30.jpg

programexe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Wiesz co nie wiem o co ci chodzi i co sie nie podoba w trojkacie, jest normalnie po Polsku , zwyczjanie i klimatycznie, to otatnie nie zniszczone miejsca z dawnym klimatem, dawna Polska i normalnymi ludzmi, ale jesli ktos sie "boi"- o dresy, zule, kamienice itp co mozna uslyszec- to widac, ze to miejsce nie dla niego i nie pownien tam wchodzic bo sobie nie poradzi, nie zna "kodu zachowania i tego szczegolnego i wyjatkowego klimatu" tego miejsca.
Sam jestem stamtad i po 1k razy wole wlasnie takie miejsca- tam zyje tam oddycham tam jestem wolny tam czuje ze zyje i jestem u siebie tam jest moje miejsce i moja dusza tym odycha - nie nawidze przy tym tym wszystkich nowych miejsc-ladnych i wypieknionych z barierkami, kamerami i nowoczesnymi rozwiazaniami od ktorych zygac mi sie chce, gdy tam - z musu- jestem to czuje sie jak w grobie z tymi pseudo nowoczesnymi ludzmi i ich pogladami.

A

Anonymous

programexe napisał:
Wiesz co nie wiem o co ci chodzi i co sie nie podoba w trojkacie, jest normalnie po Polsku , zwyczjanie i klimatycznie, to ostatnie nie zniszczone miejsca z dawnym klimatem, dawna Polska i normalnymi ludzmi, ale jesli ktos sie "boi"- o dresy, zule, kamienice itp co mozna uslyszec- to widac, ze to miejsce nie dla niego i nie pownien tam wchodzic bo sobie nie poradzi, nie zna "kodu zachowania i tego szczegolnego i wyjatkowego klimatu" tego miejsca.
Sam jestem stamtad i po 1k razy wole wlasnie takie miejsca- tam zyje tam oddycham tam jestem wolny tam czuje ze zyje i jestem u siebie tam jest moje miejsce i moja dusza tym oddycha - nienawidzę przy tym tym wszystkich nowych miejsc-ladnych i wypieknionych z barierkami, kamerami i nowoczesnymi rozwiazaniami od ktorych zygac mi sie chce, gdy tam - z musu- jestem to czuje sie jak w grobie z tymi pseudo nowoczesnymi ludzmi i ich pogladami.
Programexe-pomyliłeś adres Ziom :) .Ja co prawda (zanim przeniosłem się do "lepszej" dzielni) mieszkałem na pl.Grunwaldzkim (pierwszy wieżowiec po lewej stronie za mostem) ale za dzieciaka bujałem się od rana do wieczora na ul.Polaka ,Szczytnickiej , Wieczorka ,Nowowiejskiej z synami kurw,alkoholików i złodziei...i to była najlepsza ekipa jaką miałem w życiu :friends .Co prawda to nie był czysty Trójkąt ale rzut beretem.
Poza tym...jak sam wiesz prawdziwego Trójkąta już nie ma...część się wyniosła na Kleczki albo tamten świat część się wyprowadziła...
I to nie jest ostanie klimatyczne miejsce we Wrocku...okolice : Duboisa,Łokietka,Pomorskiej,Staszica,Trzebnickiej,Roosevelta,Jedności Narodowej,Pereca,Smoluchowskiego,Sienkiewicza itd. to ciągle stary dobry Wrocław...
U mnie teraz są "barierki i nowoczesne rozwiązania"...ale nie ma tygodnia żebym nie odwiedził starych śmieci.
Ale dobrze wiesz,że 99% ludzi ma wyjebane na takie miejsca i dla nich to jest Polska w ruinie bo to jest Polska w ruinie...a to,że my jesteśmy sentymentalnymi dziwakami nie ma nic do rzeczy w myśl zasady : nigdy nie oceniaj innych swoja miarą.

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu
zus_2015-08-12_19-20-05.jpg

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu
25499ac978241e51bcd025f331fe9741.jpg

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu
honolulu_2015-08-12_19-44-51.jpg

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu
19284666621621362288.jpg

Mirko

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
7420
Kazimierz Deyna
1. września 1989 roku, godzina 01:25 - to data śmierci legendarnego piłkarza

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu
odmowa_2015-08-19_15-05-34.jpg

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu
348492310408699000.jpg

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
programexe napisał:
Wiesz co nie wiem o co ci chodzi i co sie nie podoba w trojkacie, jest normalnie po Polsku , zwyczjanie i klimatycznie, to otatnie nie zniszczone miejsca z dawnym klimatem, dawna Polska i normalnymi ludzmi, ale jesli ktos sie "boi"- o dresy, zule, kamienice itp co mozna uslyszec- to widac, ze to miejsce nie dla niego i nie pownien tam wchodzic bo sobie nie poradzi, nie zna "kodu zachowania i tego szczegolnego i wyjatkowego klimatu" tego miejsca.
Sam jestem stamtad i po 1k razy wole wlasnie takie miejsca- tam zyje tam oddycham tam jestem wolny tam czuje ze zyje i jestem u siebie tam jest moje miejsce i moja dusza tym odycha - nie nawidze przy tym tym wszystkich nowych miejsc-ladnych i wypieknionych z barierkami, kamerami i nowoczesnymi rozwiazaniami od ktorych zygac mi sie chce, gdy tam - z musu- jestem to czuje sie jak w grobie z tymi pseudo nowoczesnymi ludzmi i ich pogladami.
No nie wiem... Raczej powinniśmy dążyć do tego, by upiększać nasze otoczenie (choć to co jest ładne, to kwestia indywidualnego gustu).
Niemniej w Twoim credo, choć sporo patosu :scratch, jest też jakaś poezja. :ok
Ładnie napisane. :hi

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu
374090501502330006.jpg

Do góry