Piłka nożna - reprezentacja,rozgrywki pucharowe i klubowe

A

Anonymous

Re: Mecze reprezentacji,rozgrywki pucharowe i klubowe.

Hmm...Paradoksalnie ta decyzja może bardzo pozytywnie wpłynąć na liczbę widzów na stadionach. :)
Po pierwsze - mało kogo stać na nc+ w wersji innej niż "podstawka", więc istnieje szansa, że zamiast włączyć Polsat Sport czy Eurosport ludzik pójdzie na stadion. Druga sprawa - może gieniusze pójdą po rozum do głowy i będą normalne godziny rozgrywania spotkań, a nie np. 12.30 w czwartek czy piątek...
Choć coś czuję, że i tak coś wymyślą "by oglądało się lepiej" :dziwak

A

Anonymous

Magia futbolu-tak można określić wczorajsze mecze :klawik.
W Barcelonie poziom : klękajcie narody :yes master,przed rewanżem szanse 50:50,chociaż strata Diego Costy bardziej dotkliwa dla Atletico niż Pique dla ich przeciwników.
Bramka Diego-uderzeniem roku.W ogóle lider Primera Division (jeśli łyknie Barcę) wyrasta na czarnego konia tegorocznej edycji LM.Simeone genialnie ustawił i usposobił tą drużynę.
Boju w Manchesterze nie oglądałem (nie lubię powtórek) czytałem tylko,że stawili dzielny opór suwerenom z Monachium.No i w rewanżu bez : Schweinsteigera.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12481
Miasto
Somewhere over the rainbow.

viper218 napisał:
Hmm...Paradoksalnie ta decyzja może bardzo pozytywnie wpłynąć na liczbę widzów na stadionach. :)
Po pierwsze - mało kogo stać na nc+ w wersji innej niż "podstawka", więc istnieje szansa, że zamiast włączyć Polsat Sport czy Eurosport ludzik pójdzie na stadion. Druga sprawa - może gieniusze pójdą po rozum do głowy i będą normalne godziny rozgrywania spotkań, a nie np. 12.30 w czwartek czy piątek...
Choć coś czuję, że i tak coś wymyślą "by oglądało się lepiej" :dziwak

Mam takie dwa pytania. Kibic, który ma podstawowy pakiet nc+ wydaje miesięcznie tyle ile kosztowałby go bilet na mecz. Oczywiście w mniejszych miastach, na gorszych jakościowo stadionach wystarczy mu na dwa bilety. Ale mając nc+ może oglądać TV przez cały miesiąc. Jeśli zapłaci za najlepszy pakiet wyniesie go to mniej niż trzy mecze w miesiącu a ma możliwość oglądania każdego meczu, w najlepszych ligach. Co więc bardziej się opłaca w takim razie?

Druga sprawa. Kiedy był jakiś mecz o 12:30 w czwartek albo piątek?

A

Anonymous

To zaczniemy od drugiej sprawy. Oczywiście, w tym sezonie wygląda to tak:

"W nowym układzie godzinowym w T-Mobile Ekstraklasie dojdzie do następujących zmian:

PIĄTEK – mecze o 18.00 i 20.30 (do tej pory 18.00 i 20.45)

SOBOTA – mecze o 15.30, 18.00 i 20.30 (do tej pory o 13.30, 15.45 i 18.00)

NIEDZIELA – mecze o 15.30 i 18.00 (do tej pory o 14.30 i 17.00)

PONIEDZAŁEK – godzina rozpoczęcia meczu do potwierdzenia (do tej pory o 18.30)"

Mówimy o ekstraklasie. W tym sezonie jak widać takiej tragedii z godzinami nie ma. Mimo tego uważam, że mecze o 15.30 to i tak jakaś fanaberia, ale ok. W pierwszej lidze są mecze o 12.30. Ale widocznie jakiś problem jest skoro skarżą się prawie wszędzie i pustki na stadionach jednak są.

Zauważ, że chodzi głównie o tzw. pikników, którzy wybierają sobie mecze..Pomijając już ceny biletów (masakra)..Najdroższa oferta nc+ - 109.9 zł (pakiet podstawowy) dla nowych klientów, umowa na 2 lata, przy umowie na 15 miesięcy 119.9..Możesz wybrać dodatkowe kanały. Wtedy max. wychodzi 243,88 zł...
Nawet zakładając te 109.9 zł. wybacz, ale mnie karnet kosztował w ekstraklasie niewiele ponad 200zł..Teraz 130zł w I lidze.Oczywiście współczuję np. Warszawie, gdzie ceny biletów są z kosmosu.Dolicz do tego parę miesięcy przerwy, gdzie ekstraklapa (i niższe ligi) nie gra, a abonament płacić trzeba. Oczywiście, jeśli ktoś ma nc+, bo chce i ta oferta mu odpowiada, to ok. Ale jeśli ktoś chce kupić nc+, żeby oglądać naszą ligę, to raczej tego nie zrobi..Ja na pewno nie zamienię CP na nc+. Tym bardziej, że na mecze chodzę na stadion, a nie przed telewizor. :D :klawik.

A

Anonymous

Borussia-Real-dobrze,że tydzień temu nic nie pisałem,bo wczoraj miałbym się z pyszna :szydera .
Fakt...Borussia zagrała (przynajmniej w pierwszej połowie) najlepszy mecz tego sezonu,kompletnie zdominowała Hiszpanów.To jedna strona medalu,a druga jest taka,że Real grał jak sparaliżowany,do 45 minuty to była czarna rozpacz i w żaden sposób nie tłumaczy tego absencja CR7.A to co wyczyniał Ángel di María,wołało o pomstę do Nieba.
Bale też nie istniał na boisku.Gdyby nie brak w wielu sytuacjach zwykłego boiskowego szczęścia i świetnej postawy Casillasa to byłoby pozamiatane.Mam nadzieję,że to był najsłabszy mecz Galácticos i do końca rozgrywek taki już się nie powtórzy.

Chelsea-Paris S-G-nie oglądałem tego meczu,ale patrząc na zmiany jakich dokonał Mourinho podczas spotkania i efekt jaki przyniosły,udowodnił,że zasługuje na przydomek "The Special One".
Analogicznie do równocześnie rozgrywanego spotkania,największa gwiazda paryżan : Zlatan,przesiedział mecz na trybunach.Pakę mają świetną i perspektywiczną ale marzenia o zawojowaniu Europy muszą odłożyć na przyszły sezon.
Co będzie o tyle łatwe,że szejkowie na razie nie mają zamiaru zakręcać kurków.

BTW.Viper218-dobrego miałeś nosa :francuz .

A

Anonymous

Atletico Madryt-FC Barcelona
To co się stało wczoraj na "Estadio Vicente Calderón" absolutnie nie nazwałbym Zmierzchem Bogów-jak niektórzy wieszczą.Atletico jest liderem "Primera División" ma mega niewygodny styl grania (chyba dla wszystkich przeciwników) na dodatek wczoraj zagrali z niezwykłą determinacją i poświęceniem.I tym przeciągnęli szalę zwycięstwa na swoją stronę.Poza tym trener który w niewiarygodny sposób mobilizuje zawsze swoją drużynę.W Barcelonie najbardziej zawiedli mnie Messi i Neymar...żaden z nich nie błysnął swoim geniuszem.Konieczne jest kupno 2-3 zawodników z najwyższej półki + zmiana trenera.I tiki-taka znów zacznie funkcjonować :ok .
Z ciekawostek : od 2008 LM wygrywała Barcelona albo zespół który ją wyeliminował...ciekawe czy historia się powtórzy.

Bayern Monachium-Manchester United-Anglicy bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli,w lidze im nie idzie ale wczoraj wznieśli się na wyżyny swoich obecnych możliwości i grali z Bawarczykami jak równy z równym.
Zabrakło trochę więcej koncentracji,szczęścia i wykorzystania przynajmniej kilku sytuacji które miał Rooney.

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W

Real - Bayern
Atletico - Chelsea
w półfinale Ligi Mistrzów

Pierwsza para - wczesny finał :yhy

A

Anonymous

Chryste Panie...tego się obawiałem :(.Mam złe przeczucia co do pierwszej pary...Real może nie podołać Helmutom...
Atletico bez Thibaut Courtois...ale i tak uważam,że może być czarnym koniem tej edycji LM :klawik. .

A

Anonymous

Wczorajszy mecz Barcelony w "Primera Division" miała charakter historyczny z kilku powodów :

- porażka z Granadą (pierwsza od 1972 roku – żadnego z dziś grających piłkarzy gospodarzy nie było wtedy na świecie)
- porażka mimo absurdalnie wysokiego posiadania piłki: 86 procent!
- przegrane w tym tygodniu drugie z trzech możliwych do wywalczenia trofeów (został tylko wspomniany Puchar Króla)

Według mojej skromnej opinii obecny opiekun Barcy,Tata Martino to jedna z najgorszych pomyłek w historii tego klubu.Destrukcyjnie wpłynął na filozofię gry wypracowaną latami przez Guardiolę i zabił piękno gry piłkarzy Katalonii swoją dziwaczną koncepcją.Cóż,będą musieli się jeszcze pomęczyć przez miesiąc.

A

Anonymous

Temat, co prawda bardzo luźno związany z tytułem wątku ale zabił mnie jeden cytat.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Robertowi należą się takie prezenty za świetne występy w pucharach i lidze niemieckiej. Życzymy, żeby mógł kupić sobie luksusowe auto za kapitalną grę w biało-czerwonych barwach.
:szydera

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12481
Miasto

Jak wiadomo, David Moyes wyleciał z MU. Bukmacherzy już przyjmują zakłady na to kto obejmie stery w klubie. Wśród kandydatów na trenera STS wymienia m.in. Franciszka Smudę :szydera

N4HQdyX.png

A

Anonymous

al_arsen napisał:
Wśród kandydatów na trenera STS wymienia m.in. Franciszka Smudę
Najlepszy żart jaki w życiu słyszałem.Franek razem z tym drugim nieszczęśnikiem Janasem to chyba najbardziej poszkodowani ludzie na świecie...

A

Anonymous

Faktycznie rację mieli Ci którzy twierdzili,że mecz Real-Bayern to przedwczesny finał.W każdym elemencie gry wczorajsze spotkanie,piłkarsko biło na głowę to co się działo dzień wcześniej na "Vicente Calderón".
Ancelotti to jednak szczwany lis...na nic zdała się taktyka Guardioli przeniesiona z Barcelony do Monachium.Miażdżąca przewaga w posiadaniu piłki kompletnie nie przełożyła się na 100% sytuacje bramkowe.Gdyby "Galácticos",wykorzystali wszystkie swoje okazje to byłoby po rywalizacji.A tak sprawa jest otwarta.
W drugiej parze Mourinho udowodnił,że przydomek "The Special One" nie wziął się znikąd.Portugalczyk wykorzystał niewielkie doświadczenie Atletico w pojedynkach o wielką stawkę i kompletnie zneutralizował taktykę swoich rywali.Wystarczyła tylko głęboka defensywa i wytrącanie z gry przeciwnika.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12481
Miasto

vilanova1.jpg

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12481
Miasto

Diego Simeone podziękował swoim zawodnikom po wyeliminowaniu Chelsea:
“Thanks to mothers of our players for giving them big cojones” :szydera

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Do góry