Przepraszam i pozdrawiam

Status
Zamknięty.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Ola napisał:
Z łaski swojej przestań się tak Wszystkich czepiać...

No właśnie Olu, zastosuj to do siebie. Przestań mówić ludziom co mają, a czego nie powinni robić. Mógłbym te rozmaite Twoje posty powyławiać. Ale... po co?

I znów w Twoim poście o mydle i powidle, ja o Emmersie i Twoim jego pouczaniu, mieszcząc się w wątku, a Ty o całej historii mojej na forum. Co ja taki ważny dla Ciebie jestem, że co się odezwę to historia mojej krytyki rapideo i inne się pojawią? Już naprawdę brak argumentów rzeczowych, że ciągle (niektórzy) o mnie? Kogo to obchodzi (albo powinno), że nie podobała mi się kampania Rapideo? Co to, już nie można krytykować firmy, której się płaci? Nawet gdybym nie miał racji, a w znacznej mierze miałem, to mam prawo do krytyki firmy i wara Wam "zamykacze rozmowy" od moich i cudzych praw.

Nie znasz reguł rozmowy - jedna z nich jest - nie zmieniaj tematu, inna - nie przynudzaj.

Tak przy okazji, gratuluję znajomości moich postów, kolekcjonujesz je?
:szydera

Gdybyś przypadkiem mi odpowiedziała i sugerowała, abym to ja jednak "się nie czepiał" Ciebie i innych krytykujących mnie, czy politykogadaczy (obiecałaś, że nie będziesz, a tu trach... jednak), to zwracam Ci uwagę, że ja występuję w imię nieograniczania i nieczepiania się bez powodu i sensu, a Ty w imię ograniczania, nierobienia X, niepisania o Y, nieskarżenia się na firmy Z etc.

To tyle ode mnie...

Gdyby było niezrozumiałe, to w poprzednim poście chciałem napisać: odpiernicz się od ludzi w aspekcie mówienia im jak mają żyć. To nie Twoja sprawa. A jeżeli dalej będziesz to robiła, to ja Ci wytknę Twoje pomieszanie i powiem Medice, cura te ipsum.

Obiecuję, zawsze będę krytykował Twoje czepianie się, zamykanie innym ust na tematy, do których mają prawo, ocenianie moralne bez podstaw i nie na miejscu etc. Marzy Ci się brak konsekwencji i że wszystko Ci będzie wolno? Tylko Ci się marzy... Będziesz 'właziła' na ludzi? To ja 'wejdę' na Ciebie, tak dla symetrii

Nie chcesz czegoś robić, nie rób, nie zakazuj innym, nie pouczaj o tym, czy mają czy nie mają 'prosić' - ani nie jesteś nieomylna w interpretacjach cudzych motywacji ani nie jesteś naczelnym etykiem FPZD. Ani Naszą Siostrą Przełożoną. Pisz o sprawach rzeczowych, a nie o ludziach i o tym, jacy to oni są. Bo to do Ciebie jeszcze lepiej się stosuje. A jak już nie możesz wytrzymać bez moralizowania, to walnij temat ogólny na forum, a nie tu - o moralnym postępowaniu na FPZD. Ale bądź grzeczna i swoje oceny moralne innych OSÓB zachowaj dla siebie.

Te wypowiedziane i te sugerowane.

albo jako coś innego, co mogłoby być krzywdzące dla samego zainteresowanego, a ponieważ tego nie chciałam, to napisałam "prośba"

Jaka Ty kochana jesteś!

:yes master :yes master :yes master

Nie wtykaj nosa w nie swoje sprawy. To kwestia kultury. Tyle wiesz, co zjesz, o motywach Emmersa. Trzymaj się faktów, więcej taktu(w) [Zrymowało mi się.]

Każdy z nas jest domorosłym etykiem. Mnie Twoje wpisy inspirują do takich myśli:

Zajmij się sobą, a na pewno coś znajdziesz do poprawy!

Szanuj ludzi, nie tylko pieski.

Nie wywyższaj się!

Nie rób drugiemu, co Tobie nie miłe!

Nie udawaj kogoś, kim nie jesteś!

Ta ostatnia zwłaszcza mi się podoba, bo ostatnio temat prawdy, kłamstwa i oszukiwania mi po głowie chodzi w realu, ale i tu.

Pewnie, że możesz krytykować Emmersa, bo się odezwał. Tylko po co? I dlaczego akurat Ty? No chyba że, czego nie brałem pod uwagę - jesteś jego Matką? Ale co Ci daje prawo do takich wyniosłych ocen moralnych innych, nieznanych Ci osobiście ludzi? Bo jego zachowanie, to co napisał - na pewno tego prawa Ci nie daje, ani nawet podstaw do Twoich sądów.

To co? Dasz radę?

Niezwykle podniesiony na duchu ujawnioną przez Ciebie, po raz kolejny, kolekcją cnót moralnych i intelektualnych!
:dziwak

:england

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Z alaski swojej zamknijcie sie i nie piprzcie bzdetow.Qrde czy do jasnej cholery zawsze i wszedzie kilka osobek bedzie wszystko odbierac jako atak na siebie?Co mania przesladowcza czy tez zbyt wysoki o osbie mniemanie?
Nie pisac bez sensu w temacie ktory jest o czym innym.
swięte krowy sie porobiły.

waldi

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
66126
Emmers powodzenia w życiu Ci życzę i wracaj do nas jak najprędzej.

kagar54

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Okolice Przemyśla
Emmers dzięki za twoją pomoc na tym forum - ja też jestem za tym żeby ci jakoś pomóc w potrzebie .
Przelałem drobną sumkę na twoje konto .
Powodzenia .

ToGor

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
200
Miasto
Mazowieckie, Polska, Europa, Świat.
Pokój wszystkim i pokłony ... :yes master
Dajcie spokój dywagacjom, bo to i tak każdy indywidualnie rozpatrzy w zgodzie ze swymi przekonaniami.
Jeśli zechcę pomóc - to pomogę. I żadne komentarze tego nie zmienią.
Podobnie w drugą stronę.
Emmers jest spoko - potrzebuje wsparcia i zwraca się do Nas jak do przyjaciół.
W życiu go pewnie na oczy nie widziałem, ale to nie ma znaczenia. Jeśli obiecał cokolwiek tutaj - myślę, że zawsze dotrzymał słowa.
Cenię pozytywne wartości i Jego wkład w to forum. To mi wystarcza.

A

Anonymous

ToGor napisał:
Pokój wszystkim i pokłony ... :yes master
Dajcie spokój dywagacjom, bo to i tak każdy indywidualnie rozpatrzy w zgodzie ze swymi przekonaniami.
Jeśli zechcę pomóc - to pomogę. I żadne komentarze tego nie zmienią.
Podobnie w drugą stronę.
Emmers jest spoko - potrzebuje wsparcia i zwraca się do Nas jak do przyjaciół.
W życiu go pewnie na oczy nie widziałem, ale to nie ma znaczenia. Jeśli obiecał cokolwiek tutaj - myślę, że zawsze dotrzymał słowa.
Cenię pozytywne wartości i Jego wkład w to forum. To mi wystarcza.

Dokładnie tak :)
Kto chce pomóc, to pomaga i tyle

Tadek 47

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Emmers - swoją wiedzą komputerową pomagasz innym jak mało kto, więc nie mogłem poskąpić Ci drobnej kwoty, poszło

John Doe 2

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Emmers. mogę ci zaoferować klucz licencyjny rareg.key do wersji 5.10. Jeśli cię interesuje. Wspomogłem również twoje konto. Powodzenia w życiu i w codziennej pracy nad programami, szczególnie cenne są tłumaczenia, wiem ile pracy w to trzeba włożyć. Pozdro!!!Trzym się!!!

hocik

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
466
Miasto
szczecin
Emmers. Mam nadzieję że po tej akcji będziesz miał internet do końca świata i jeszcze jeden ... miesiąc dłużej, opłaciłem Ci ten ostatni. Pewnie wiesz , ale przypomnę że po deszczu przychodzi słońce. Dasz radę. Pozdrawiam.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Witam.
Chciałbym Wam wszystkim podziękować za wspaniałą akcję dzięki której opłaciłem już trzy miesiące dostępu do sieci i dzięki której mogę być znów z Wami. Dziękuję również za licencję do najnowszej wersji WinRAR-a. W sytuacji w której się teraz znalazłem liczy się dla mnie każdy grosz. Obydwoje z konkubiną zatrudnieni jesteśmy od 1 kwietnia na 40 godzin miesięcznie do prac społecznie użytecznych z wynagrodzeniem 8 zł na godzinę (od stycznia do tej pory nie pracowaliśmy). Nie trudno obliczyć, że to tylko 320 złotych razy dwa. Wypłatę dostaniemy dopiero 5 maja. Jesteście naprawdę wspaniałymi przyjaciółmi, wszystkich pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję...

fluid

super saiyajin...
Fąfel
Reakcje/Polubienia
47
wspaniała wiadomość Emmers a po drugie primo najlepsza jest taka ze mimo wszystko jednak możemy na siebie tutaj liczyć tak trzymać panie i panowie

akcja ukończona sukcesem :yahoo :friends

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Jeżeli mogę coś doradzić w kwestii pracy...

- teraz jest wiosna a to bardzo dobry czas żeby wyjść z domu, popytać ludzi (nawet gdyby trzeba było trochę pochodzić) i rozejrzeć się za jakąś pracą
- można popytać działkowiczów czy nie potrzebują jakiejś pomocy przy przekopaniu ogródka, posprzątaniu... itp.
- jest wielu starszych, schorowanych ludzi, którzy potrzebują różnej pomocy (sprzątanie mieszkań, pranie, naprawa czegoś...), wystarczy być człowiekiem a nie (broń Panie Boże) politykiem :jezyk ).

W tego rodzaju pracach, trzeba być naprawdę uczciwym. Ludzie bez względu na to czy będzie to mała czy duża miejscowość, widząc uczciwość, będą sami zadowoleni i innym będą polecać uczciwą i rzetelną osobę.

Nawet gdyby było trzeba pracować u nich za 5zł na godzinę (bez obijania się bo to na dłuższą metę się nie opłaca), to i tak jest to lepiej niż nie mieć nic. Studiując trzeba niejednokrotnie pracować w PL za dwa razy mniejsze stawki.
Siedzenie na PZD itp. stronkach chleba nie da, a jeżeli już, to trzeba być niezłym cwaniakiem, np. trzeba brać udział we wszystkich konkursach, robić to z wielu kont, sprzedawać gdzie się tylko da wygrane/otrzymane programy... a mimo to nie wierzę, że da radę z tego się wyżyć.

Wiem, że masz - z tego co pamiętam - jeszcze (dużego) psa (chyba suka Labrador). Nie potrafię sobie zatem nawet wyobrazić jak jesteś(cie) w stanie wyżyć nie mając nic lub jakieś ewentualnie w przyszłości 640 zł. Ja na Twoim miejscu, nie wiedząc skąd pozyskać środki finansowe, w pierwszej kolejności bym się pozbył internetu. Potem też zastanowiłbym się komu oddać psa żeby przy okazji mojego problemu i on nie cierpiał.

Piszę o tym, ponieważ już wcześniej w kilku miejscach widziałem Twoje wpisy-prośby (wpis Oli był słusznym spostrzeżeniem) a także tu, na PZD już w kilku miejscach to sygnalizowałeś (pamiętam np. ten wpis dotyczący czasopisma komputerowego za dosłownie kilka złotych) i w pewien sposób się z Tobą utożsamiam. Dlatego proszę Ciebie, żebyś nie odebrał tego co piszę jako jakiś atak.

Szczerze mówiąc, to byłbym nawet skłonny Ci w jakiś sposób pomóc i do tej pomocy namawiać innych, jednak na określonych warunkach. Jeden z nich to np. całkowite pozbycie się internetu i opłat z nim związanych oraz roztrwonionego czasu na siedzenie w takich miejscach jak PZD, dobreprogramy (widziałem że tam też jesteś) i innych miejscach.
Internet daje zarobek ale nie tym, którzy marzą o zarobku.

Jeżeli tylko spróbujesz tego o czym piszę na początku, to Ty sam będziesz w stanie sobie poradzić bez proszenia się i liczenia na instytucje pomocy społecznej. Tym bardziej sobie poradzicie w dwie osoby.

Przepraszam i pozdrawiam, życząc Tobie i Wam, tego co najlepsze.

A

Anonymous

Graf powiem Ci jedno:

Dziękuję Ci, jako jedyny, albo jako jeden z niewielu zrozumiałeś co miałam na myśli pisząc poprzednie posty w tym temacie i do tego byłeś w stanie jasno i wyraźnie napisać co tak naprawdę myślisz na dany temat, a nie tylko "przytakiwać" i wchodzić komuś w cztery litery jak robi to sporo ludzi na tym forum.
Popieram Cię w 100% i jeszcze raz dziękuję

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Cieszę się Emmersie że 14go odzyskałeś neta...ale zastanawiam się jakim cudem 11go. 12go i 13go byłeś aktywny w sieci :scratch :co jest? ....nie odpowiadaj ...pewnie korzystałeś z cudzego kompa :gwizdek

Status
Zamknięty.
Do góry