Re: Keriver Image czy1-Click Restore

ichito

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
235
Miasto
Kraków
Conti napisał:
1-click jest prostszy i wystarczający, ma też wersję free - uboższa, ale też skuteczna. Jedyną wadą jaką znajduję to brak rozruchowej płyty cd, program instaluje się na hdd i działa z hdd. Czyli nie przemigrujesz przy jego pomocy na nowy hdd.
(...)
P,S,
Ja ciągle z wersją 2.1
Nie do końca tak jest, jak piszesz...może to właśnie dlatego, że najnowsza wersja 3 wprowadziła, możliwość tworzenia konsoli rozruchowej na dyskach zewnętrznych i napędach USB.
What's new for Version 3.0 (Build 2696268402)? ( released on May 25, 2011)

1. Ability to put the recovery console program on CD or USB flash drive instead of having to modify the MBR.
2. Adding multi-language support.
3. Ability to upgrade and update online.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Nie miałem potrzeby przenosić systemu na inny komputer, ale mając na uwadze, że kopie tworzone przez Keriver też mogą być gromadzone na dyskach innych niż twardy, to operacja taka może się udać...ktoś ma jakieś doświadczenia?

kris68

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Re: Keriver Image czy 1-Click Restore

Troche czasu minelo ale Keriver 1-Click Restore dzieki OXYGENOWI ktory mnie namowil do kupna - a byla jakas promocja - uwazam ze wszystkie Ghosty i inne programy moga sie schowac - tu mam legala - jedna partycje poswiecona na obrazy - w sumie zawsze mam 3 obrazy - podstawowy z sterownikami i glownymi programami. Druga kopia ma wiekszosc programow - a trzecia jest na podmianke - tzn - jak cos sie zmieni biore kopie nr. 2 ewent. 3 i jak doinstaluje jakies programy czyszcze all - defragmentuje i robie pelna kopie a poprzednia idzie w kanał. W ten sposob zawsze mam na biezaco system. Nie wiem jak u Oxygena pelna moze miec 1 GB jak u mnie to przynajmnniej 5 gb i wiecej - ale co kto lubi. Moze czesto testuje programy to i czesto przywraca podstawowy obraz.

A

Anonymous

kris68 napisał:
Nie wiem jak u Oxygena pelna moze miec 1 GB jak u mnie to przynajmnniej 5 gb i wiecej - ale co kto lubi.
A nie pomyślałeś że to zależy od tego kto ile ma danych na partycji systemowej :wariat

kris68 napisał:
Moze czesto testuje programy to i czesto przywraca podstawowy obraz.
:scratch

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30548
Miasto
Trololololo

screenshot00001rk.jpg

Czysty system zajmuje mi więcej niż ten którego teraz używam, ale trochę powycinałem z niego i kurcze poinstalowałem programów na C.Cuda jak u Donalda T. :sarkazm

kris68

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0

Kurcze kiedy wreszcie zrobia wersje pod Windows 8 czekam, czekam i nic. Co prawda robi pod trybem zgodnosci z win 7 ale sypie bledem juz na poczatku. Kupilem legala wiec liczylem ze firma powazna i sie beda dostosowywac do nowych systemow a tu zadnej aktualizacji od 2011 r.

Oxygen namówił mnie na legala Keriver 1-Click Restore Pro (16058-1) czego wcale nie zaluje tylko juz nie moge sie doczekac aktualizacji i czy bedzie bo na maila odpisali tak ze nie wiadomo czy cos robia , czy maja zamiar robic czy nie. A program nawet w wersji angielskiej a dzieki Oxygenowi polskiej jest rewelacyjny tylko te opoznienia w aktualizacjach. Ale podejrzewam ze niczego nie przyspieszymy zrobia co chca.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58

Mam pytanko dot. 1-Click Restore. Do tej pory robiłem kopie zapasowe narzędziem systemowym na DVD. Zainstalowałem Kerivera Free i zrobiłem kopię na dysku D. Jestem trochę zdziwiony objętością tej kopii. Miałem wolne 26 GB, a zajęła mi z tego aż 20. To normalne? Mam też pytanie o wybranie metody następnej kopii. Różnicowa, czy przyrostowa? :zawsty

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30548
Miasto
Trololololo

wielkość/rozmiar kopii zależy od tego ile masz na tym C zajętego miejsca.Ja na C mam sam systemik XP + kilka programów stąd tak mało miejsca zajmują kopie.
screenshot00001rk.jpg

a co do tego jaką wybrać to masz kilka postów wcześniej
Podstawowa to podstawowa -> ma wszystko.
Jak masz już podstawową, to jako kolejne możesz robić podstawowe / przyrostowe / różnicowe.
Każda kolejna jako podstawowa -> bezpiecznie, niezależnie od wcześniejszych, duża objętość.
Podstawowa i kolejne przyrostowe -> najmniejsza objętość, ale musisz mieć wszystkie, cały łańcuszek. Przyrostowa to tak jakby szeregowa.
Podstawowa i kolejne różnicowe -> opcja pośrednia, aktualna kopia zapisuje różnice pomiędzy tym co teraz a kopią podstawową. Musisz mieć podstawową i obecną, nie musisz mieć wcześniejszych różnicowych. Jest to zapis równoległu z oparciem o kopie podstawową.

@kris poczekaj, na pewno wyda gość aktualizacje.Spróbuj zainstalować Kerivera w trybie zgodności z XP, vistą czy 7

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58

Dzięki za odpowiedź. Robi się ciasno na D, a myślałem że to wystarczy. Czyli, albo powiększenie D, albo zakup karty SD (64 GB). Zewn.dysk twardy odpada. Co do wielkości C, to w tym sęk, że nie mam nawet zajętych 10%. Mam 7-emkę.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30548
Miasto
Trololololo

no dobra ale ile masz tego dysku c zajętego.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58

Wolne 380 z 421. No a tak w ogóle, to dysk 500.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30548
Miasto
Trololololo

np to masz te 41GB zajęte jak mnie dobrze matematyki w szkole uczyli :wariat a kopia wyszła 20 GB więc skompresował o połowę.Swoją drogą dziwnie masz dysk podzielony.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

Witam !

Czyli mogę ten program umieścić na dysku zewnętrznym , robić np : obraz całego systemu i wszystkich partycji raz w tygodniu i jednym kliknięciem , kiedy coś padnie wrócić cały system do tego momentu kiedy był robiony ostatni snapshot .

A co kiedy padnie system i nie mogę uruchomić kompa , Windows nie startuje co wtedy ? , jak to wygląda ?

kris68

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0

Jak padnie ci system to masz konsole odzyskiwania tak sie to chyba nazywa zawsze pokazuje sie na poczatku jak zaznaczysz w opcjach - tak ze system moze sie uwalic a i tak go odtworzysz - i chyba gdzies mam jeszcze jakis nosnik ratunkowy do tego. Zeby tylko chciało dzialac pod Windows 8 - moze sie wreszcie doczekamy - bo juz nawet na maile z pytaniami nie odpowiadaja.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

kris68 napisał:
Jak padnie ci system to masz konsole odzyskiwania tak sie to chyba nazywa zawsze pokazuje sie na poczatku jak zaznaczysz w opcjach - tak ze system moze sie uwalic a i tak go odtworzysz - i chyba gdzies mam jeszcze jakis nosnik ratunkowy do tego. Zeby tylko chciało dzialac pod Windows 8 - moze sie wreszcie doczekamy - bo juz nawet na maile z pytaniami nie odpowiadaja.

:dziękuję

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30548
Miasto
Trololololo

Tadek59 napisał:
Witam !

Czyli mogę ten program umieścić na dysku zewnętrznym , robić np : obraz całego systemu i wszystkich partycji raz w tygodniu i jednym kliknięciem , kiedy coś padnie wrócić cały system do tego momentu kiedy był robiony ostatni snapshot .

A co kiedy padnie system i nie mogę uruchomić kompa , Windows nie startuje co wtedy ? , jak to wygląda ?

Tak możesz go zainstalować na dysku zewnętrznym, program robi tylko kopię partycji systemowej.
Keriver 1-Click Restore ładuje przed startem systemu specjalną konsolę odzyskiwania (można też ją utworzyć na USB czy CD) z której poziomu możesz utworzyć kopię oraz przywrócić kopię nawet gdy system postanowił sobie paść.Konsolę odzyskiwania możesz też utworzyć na dysku zewnętrznym.

Opis programu wykonany przez Contiego znajdziesz tu
http://programyzadarmo.net.pl/keriver-1 ... -programu/

Do góry