Rozmowy o polityce - dyskusja, polemika, poglądy opinie

Status
Zamknięty.
A

Anonymous

Nieoficjalne wyniki referendum w Warszawie:
Wyniki i frekwencja referendum w Warszawie. Hanna Gronkiewicz-Waltz nadal jest prezydentem Warszawy. Referendum w Warszawie odbyło się 13 października 2013. O wszystkim zdecydowała frekwencja. Do urn poszło 27,9% warszawiaków. Próg potrzebny do odwołania prezydent Warszawy wynosił 29%. To oznaczałoby, że referendum jest nieważne.
Referendum w Warszawie za nami. Warszawa od rana decydowała w referendum w sprawie odwołania prezydent Hanny Gronkiewicz-Waltz. Warszawiacy mogli głosować w referendum do godz. 21.00. Referendum byłoby ważne, gdyby do urn poszło ponad 389 tys. uprawnionych do głosowania warszawiaków. Tak się jednak nie stało. W referendum w Warszawie zagłosowało 27,2% (próg potrzebny do odwołania wynosił 29%).

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Wyniki referendum w Warszawie. Według badań pracowni TNS Polska frekwencja w referendum w Warszawie wyniosła 27,2 procent. 93,8 procent za odwołaniem Hanny Gronkiewicz- Waltz. Błąd statystyczny może wynosić 2 procent. Referendum w Warszawie: wyniki i frekwencję są na razie nieoficjalne. Oficjalne wyniki referendum w Warszawie poznamy najpewniej w poniedziałek.

A

Anonymous

Nie udało się...trudno...następnym razem się uda.Warszawa jednak jest trudnym gruntem do odwracania historii.
Z jednej strony 100 000 Patriotów na Marszu Niepodległości a z drugiej armia zaślepionych Lemingów.Dzisiaj ta druga wygrała bitwę ale na pewno nie wojnę.Pewni korporacyjnych posadek,zaślepieni cichobieżnymi windami w swoich apartamentowcach,ogólnie zgnuśnieni nie pójdą również masowo do wyborów parlamentarnych a wtedy ich się dojedzie na glanc.Niska frekwencja zrobi swoje ale dokładnie z odwrotnym wynikiem.
Szacunek dla Wszystkich od lewa do prawa-którzy wzięli udział w referendum :dziękuję .

A

Anonymous

Co do uczciwości tych wyborów.
To nie jest jedyna zmarla osoba na liście liczona we frekwencji, bo takich przypadków jest więcej
Jeżeli TNS spisuje z komisji to po zabawie. PKW niech się wypcha, nie jest potrzebna.

Tylko co to zmienia. Pozamiatane.
Szacun dla tych którzy bez względu na sympatie polityczne byli głosować.

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
45743
Miasto
Gdzieś w Polsce
'Armia zaślepionych lemingów' nie dała rady odwołać HGW. Szkoda tej kasy, lepiej było dać na biedne dzieci. Albo na przedłużenie mostu północnego do Marek...

A

Anonymous

Karwasz twarz...gdyby tylko Palikotowcy wykazali więcej inicjatywy a SLD nie cierpiało na : rozdwojenie jaźni...to Hajki już by dzisiaj nie było.Były członek Biura Politycznego KC PZPR Leszek Miller na WSI24 : bardzo się cieszę,że Warszawiacy tak wybrali,a jego koledzy partyjni Olejniczak i Napieralski namawiali do pójścia na referendum i głosowanie na : nie.
Hajka dzisiaj powiedziała : To referendum mi bardzo pomogło...zero pokory :eek: .
Dlatego dedykuję Hajce-ku przemyśleniu-jedną z najpiękniejszych ballad Legendarnego Barda-Jacka Kaczmarskiego :

Nie bój się, nie zabraknie. To krajowa czysta.
Ja, widzisz, przed wojną byłem komunista,
Bo ja chciałem być kimś, bo ja byłem Żyd,
A jak Żyd nie był kimś, to ten Żyd był nikt.
Może stąd dla świata tyle z nas pożytku,
Że bankierom i skrzypkom nie mówią - ty żydku!
:hippie

A

Anonymous

@Kamelka
lemingów?

W uczciwość tych wyborów nie wierzyłem, stąd nie dziwi:

6623094r.PNG

Przewodniczący komisji z Muranowa:

6319169j.PNG

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
45743
Miasto
Gdzieś w Polsce
slawektor napisał:
...
W uczciwość tych wyborów nie wierzyłem, stąd nie dziwi:
...

Sławek, a gdzie na świecie, poza Kubą, Chinami i Koreą Płn. opozycja po przegranej nie szuka dziury w całym?

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
No właśnie
Wiadomo że większość Warszawiaków będzie miała gdzieś to Pisowskie przedstawienie, zawsze tak było i będzie
Następnym razem dobrze się powinni zastanowić zanim wetkną swoje brudne łapy w inicjatywę obywatelską.
A tydzień temu wyglądało już że HGW wyleci ze stanowiska, a tu opozycyjny desant pomógł się jej utrzymać.
Podobne będzie w następnych wyborach :)

A

Anonymous

@Kamelka
Zawsze staram się obiektywnie przedstawić różne wydarzenia. Dopiero wnioski jakie wyciągam z tychże mogą nosić ślady moich subiektywnych poglądów.
Nie wklejałem tego wcześniej, a teraz to już musztarda.
Ale czy takie informowanie mieszkańców jest uczciwe?

Winił bym Pis że czegoś zaniedbał, ale Jarkacz mówi że zgłaszali, i co z tego

Odpowiedziano mu że na stronie internetowej jest.
Więc nie było. Podwalem prędzej. A co z tymi co nie mają internetu?

Informacje na stronie Ratusza o komisjach wyborczych: „Server Application Unavailable

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Prawda jest taka, HGW i PO wygrała, a PiS i lewica przegrała. Co gorsze jednak przegrali wszyscy Polacy, bowiem nie udało się odwołać nieudolnego i kosztownego urzędnika. Co mówią dzisiaj wszystkie urzędnicze cwaniaki (nie czytaj - urzędnicy, to nie to samo)

DAMY RADĘ!

Dla PiS powinna to być nauczka, choć oczywiście nie jest to tak, że jak trąbią to, jest to wina PiSu. Jednak to wykorzystanie litery W, nieważne czy nieuzasadnione czy uzasadnione (IMHO z igły widły, w obie strony) mogło się do tego przyczynić. Władza robiła wszystko co mogła, aby ludzie nie wiedzieli co i jak, albo nie poszli na referendum. A najbardziej się przyczyniło lenistwo i obojętność Warszawiaków.

Cóż... demokracja.

A

Anonymous

polak900 napisał:
Przypomnę Ci Doktorku za dwa lata Twoje słowa-jak dostaniecie ostre bęcki...ciekawe co wtedy wymyślisz :).
To,że Hajka nie została odwołana to czysty przypadek i wina degrengolady na lewej stronie politycznej.

A

Anonymous

1. Bojkot referendum przez prezydenta i premiera.
2. Ukrywanie list komisji wyb.
3 Brak oficjalnych wyników po 13,5 godz. od zakoń.referendum

Niemcy po 7h opublikowali pełne wyniki ostatnich wyborów parlamentarnych (44 mln głosów). My 14h czekamy na zliczenie 300tys głosów.
Czy serwery padają tylko wtedy, gdy wynik nie odpowiada władzy?
Kto kontroluje protokoły, które wracają do komisji by zostały one ponownie przeliczone?
niektóre z protokołów musiały wrócić do obwodów z powodu popełnionych błędów.
Jeśli dobrze patrzę na tą listę:

To nie zamieścili danych o liczbie nieżyjących na listach wyborczych.

Różnica między kartami wydanymi (340927), a kartami ważnymi(340275) to 652 kart /dane z PKW w Excelu
Stąd to co pisałem wcześniej o tym że na liście do frekwencji są osoby zmarłe to przypadek?

Tak dla przypomnienia:
Najwyższa frekwencja w referendum była w 2005 r. w małej gminie Kowiesy - 36,97%, w miastach nie przekraczała 20-25%. Takie są fakty.

Edit: Pamiętacie tę historię?

Areopagita napisał:
Prawda jest taka, HGW i PO wygrała, a PiS i lewica przegrała

6031705ill.PNG

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
45743
Miasto
Gdzieś w Polsce
slawektor napisał:
...
Zawsze staram się obiektywnie przedstawić różne wydarzenia. Dopiero wnioski jakie wyciągam z tychże mogą nosić ślady moich subiektywnych poglądów...

Sławek i chwała Ci za to, że się starasz. :ok

Ale nie rozumiem dlaczego ktoś z Torunia, czy Wrocławia chce nas na siłę uszczęśliwić i wmówić, że nam mieszkańcom stolicy potrzebne jest referendum, odwołanie HGW i inne. Mieszkacie tu? Czy jedynie czytacie polityczne pisemka albo artykuły i gazety powiązane z partią polityczną, którą wspieracie?

Areopagita napisał:
...
A najbardziej się przyczyniło lenistwo i obojętność Warszawiaków.
Cóż... demokracja.

Areopagita, szacunek dla Ciebie, ale czy dopuszczasz takie myśli, że te 71%, które nie poszło na referendum jednak myśli inaczej, że chciało by HGW została?

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Hornet napisał:
polak900 napisał:
Przypomnę Ci Doktorku za dwa lata Twoje słowa-jak dostaniecie ostre bęcki...ciekawe co wtedy wymyślisz :).
To,że Hajka nie została odwołana to czysty przypadek i wina degrengolady na lewej stronie politycznej.

Z tym się zgodzę, że to przypadek
Ale z drugim nie, chyba, że opozycja zajmie się ważnymi sprawami dla Polaków, a nie swoim nierealnym światem
Nie będzie dobrej opozycji , nikt niestety tej złej Platmorfy nie ruszy
Trzeba skończyć z przeszłością a zająć się przyszłością, pokazać plan naprawy Polski, a nie tam jakieś dyrdymały.

Ja dostanę ostre bęcki:), już tyle razy napisałem, że mnie nie interesuje PO i PIS, i ich chora walka.
Obydwie Partie mi zbrzydły

Wracają jeszcze do samego Guziała, szkoda gościa myślał, że porwie tłumy, a tu niestety przeliczył się.
Na Ursynowie przeważnie mieszkają bogaci, dobrze usytuowani Warszawiacy, którzy mają gdzieś polityczną walkę.
Guział popełnił błąd wchodząc w tę walkę, nie odpolitycznił swojego referendum, wręcz zrobił przeciwnie.
Gdyby się ostro odciął od polityki i PO I PIS to być może HGW poszła by na spacerek do domu z Ratusza.
Szkoda, HGW dobra nie jest, ale kto by nie przyszedł to nie był by lepszy, bo najważniejsze to zarobić jak się już doszło do pewnego stanowiska, a dopiero gdzieś tam pod koniec pomóc społeczeństwu

Status
Zamknięty.
Do góry