Rozmowy o polityce - dyskusja, polemika, poglądy opinie

Status
Zamknięty.

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
45744
Miasto
Gdzieś w Polsce
viper218 napisał:
A Pani HGW co miała (czy jeszcze ma nie wiem, nie sprawdzałem) jako tło na profilu na FB ?? :dziwak

Symbol Polski Walczącej był na fb HGW od 31 lipca do 2 października do momentu zgaszenia ognia pamięci na Kopcu Powstania Warszawskiego. Co to ma wspólnego z referendum?

Areopagita napisał:
weź mi objaśnij inaczej co Ty chciałeś przez to mi zakomunikować?
:hi

Tylko tyle, że jest druga strona i to w większości, która uważa, że Warszawa jest dobrze zarządzana. Widzi na codzień jak jest.

A

Anonymous

Takie ma znaczenie, że jedna osoba może używać symboli, a drugiej ma się to za złe. :D
Poza tym nie wiem czy "P" zniknęło z jej konta 2 października (nie wchodzę na jej profil) i wyraźnie to napisałem.
Zobacz też od kiedy "władze" namawiały do nie brania udziału w referendum? Chyba coś wcześniej niż 2.10.?
I na sam koniec. Uważam, że podłączanie się HGW pod symbol Polski walczącej jest wysoce niestosowne, biorąc pod uwagę sposób traktowania przez jej partię naszej historii i bohaterów. :szef
pozdrawiam. :hippie

A

Anonymous

OK, mamy inne zdanie na ten sam temat. Nie ma co dalej filozofować, bo się nie dogadamy :D A poza tym dzisiaj na pzd szopki odchodzą takie, że ... szkoda gadać. :szydera
Nic tylko :piwko bo na trzeźwo się nie zrozumie :p

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
45744
Miasto
Gdzieś w Polsce
viper218 napisał:
OK, mamy inne zdanie na ten sam temat. Nie ma co dalej filozofować, bo się nie dogadamy :D A poza tym dzisiaj na pzd szopki odchodzą takie, że ... szkoda gadać. :szydera
Nic tylko :piwko bo na trzeźwo się nie zrozumie :p
:p :dziwak

A

Anonymous

Kamelka napisał:
Tylko tyle, że jest druga strona i to w większości, która uważa, że Warszawa jest dobrze zarządzana. Widzi na codzień jak jest.
Samemu mnie to zastanawia.
Głosują jedni, głosują drudzy i sytuacja jest jasna.
Uczciwie.
Skoro tak jest to czemu HGW nie stanęła do walki?
To przecież zły przykład korzystania z demokracji - Zostań w domu.

viper218 napisał:
Uważam, że podłączanie się HGW pod symbol Polski walczącej jest wysoce niestosowne, biorąc pod uwagę sposób traktowania przez jej partię naszej historii i bohaterów. :szef
pozdrawiam. :hippie

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4459
Miasto
Polska
Znieważył (?) pamięć ponad 600 tys. żołnierzy radzieckich.

F6uSWAq.jpg

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
45744
Miasto
Gdzieś w Polsce
slawektor napisał:
...
Uczciwie.
...

Sławek, bo było to referendum, a nie głosowanie. :(

A

Anonymous

antbil007 napisał:
Znieważył (?) pamięć ponad 600 tys. żołnierzy radzieckich. Ambasador Rosji oburzony.
Pomnik, przedstawiający żołnierza gwałcącego ciężarną, stał przez kilka godzin w nocy z soboty na niedzielę tuż obok radzieckiego czołgu w al. Zwycięstwa w Gdańsku.
Znieważył ?? Dobre sobie...
Ruskie w 1945 r. i później na terenach Polski...to była dzicz jakiej świat nie widział :papież .
Gwałty były na porządku dziennym i po pewnym czasie przestały robić na kimkolwiek wrażenie (oprócz ofiar i ich bliskich).
Trzeba mieć podwójną moralność aby usuwać pomniki prawdy...

A

Anonymous

Kamelka napisał:
slawektor napisał:
...
Uczciwie.

Sławek, bo było to referendum, a nie głosowanie. :(
Przecież wiem. I to jest wytłumaczenie?

Ps:Traktuj to jako powrót do rzeczywistości

Można się oburzać na to co robi Ambasador Rosji.
Broni swoich.
A kogo broni nasze państwo?
Doceniam PO. Dzięki nim przestałem rozróżniać ludzi na lewicę-prawicę. Ale na tych co chcą demokracji i suwerenności i tych co mają to gdzieś.
Do czwartku prokuratura podejmie decyzję, czy wszcząć śledztwo ws. rzeźby przedstawiającej radzieckiego żołnierza gwałcącego ciężarną kobietę. Pomnik w weekend bez stosownych pozwoleń ustawił w Gdańsku miejscowy artysta. Po kilkunastu godzinach rzeźba została usunięta przez policję. Śledczy przyjrzą się sprawie pod kątem art. 256 kodeksu karnego. - W tym konkretnym przypadku chodziłoby o prezentowanie przedmiotu, który w swojej treści może nawoływać do nienawiści na tle różnic narodowościowych – wyjaśniła szefowa Prokuratury Rejonowej Gdańsk-Wrzeszcz Jolanta Janikowska-Matusiak.

Materiały dotyczące sprawy przekazała w poniedziałek prokuraturze policja. - Mamy czas do czwartku, by zapoznać się z nimi i podjąć decyzję czy np. wszcząć postępowanie czy też sprawę umorzyć – powiedziała Janikowska-Matusiak

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Hornet napisał:
antbil007 napisał:
Znieważył (?) pamięć ponad 600 tys. żołnierzy radzieckich. Ambasador Rosji oburzony.
Pomnik, przedstawiający żołnierza gwałcącego ciężarną, stał przez kilka godzin w nocy z soboty na niedzielę tuż obok radzieckiego czołgu w al. Zwycięstwa w Gdańsku.
Znieważył ?? Dobre sobie...
Ruskie w 1945 r. i później na terenach Polski...to była dzicz jakiej świat nie widział :papież .
Gwałty były na porządku dziennym i po pewnym czasie przestały robić na kimkolwiek wrażenie (oprócz ofiar i ich bliskich).
Trzeba mieć podwójną moralność aby usuwać pomniki prawdy...

Witam Hornet
Jestem w tej kwestii z tobą
Moja nieżyjąca babcia opowiadała mi, że jak ruskie weszli do ich miejscowości, po wcześniejszym rozbiciu hitlerowców to oficer rosyjski dawał mojej mamie złoty zegarek, żeby ta tylko zgodziła się na to, żeby jedna z jej córek poszła z nim w długą.
Dzicz to jest bardzo delikatne określenie na zachowanie tej swołoczy

programexe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Rząd Tuska przygotowuje rozporządzenie o zasadach użycia wojska w czasie stanu wyjątkowego
wpis z dnia 16/10/2013
rozporzadzenie.jpg

Rada Ministrów przygotowała projekt rozporządzenie w sprawie szczegółowych zasad użycia oddziałów i pododdziałów Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej w czasie stanu wyjątkowego. Dziwnym zbiegiem okoliczności jakoś umyka to uwadze mediom mainstreamowym. Ciekawe dlaczego?

Rozporządzenie określa szczegółowe zasady użycia wojska w czasie stanu wyjątkowego w celu przywrócenia "normalnego funkcjonowania państwa" (par. 1). Warto śledzić tego typu inicjatywy legislacyjne, tym bardziej, że w mediach głównego nurtu nikt o tym nie mówi. Warto zadawać pytania czy, celem tego rozporządzenia jest tylko i wyłącznie dostosowanie i ujednolicenie regulacji dotyczących użycia sił zbrojnych w stanie wyjątkowym z uchwaloną kilka miesięcy wcześniej ustawą o środkach przymusu bezpośredniego i broni palnej (jak możemy przeczytać w oficjalnym uzasadnieniu dla projektu rozporządzenia)? Czy też chodzi o coś zupełnie innego? Pamiętajmy, że jeszcze nie tak dawno rząd Tuska forsował ustawę zgodnie, z którą pacyfikować nielegalne zgromadzenia w Polsce, przy użyciu broni, mogliby funkcjonariusze obcych państw, w tym także "państw nie należących do strefy Schengen".

Projekt rozporządzenia dostępny tutaj

(rcl.gov.pl)

A

Anonymous

Jak donosi środowisko Pana Szechtera :francuz

Byli żołnierze Legii Cudzoziemskiej szkolą narodowców przed Marszem Niepodległości :ok
Bardzo zacna inicjatywa,szkoda tylko,że Gazeta Wybiórcza ewidentnie (jak zawsze) mija się z prawdą.
Środowiska narodowe nie stanowią nawet 10 % uczestników Marszu Niepodległości a koordynacja tak wielkiego przedsięwzięcia,przerasta możliwości organizacyjne tych środowisk,dlatego w ochronie marszu oprócz ideowców z pod znaku Ruchu Narodowego,będę też osoby z nimi nie związane...
Oczywiście jak zawsze wierne dzieci Stefana Olszowskiego i Artura Starewicza pojechały czarnym pijarem :

Pomagać im będzie Straż Narodowa - nacjonaliści spod znaku falangi. To paramilitarna jednostka nacjonalistyczna, umundurowana na wzór członków SA

Sprytni są...kłamstwem podgrzewają atmosferę.

I od razu jest odpowiedź...picuś-glancuś czyli wiarygodny inaczej Inspektor Sokołowski już zapowiedział:

Policjanci nie przejmują się przygotowaniami Straży do marszu: - Wiemy, jak są zorganizowani - mówi inspektor Mariusz Sokołowski, rzecznik prasowy komendanta głównego policji. - Nie boimy się. Podobnie jak rok temu będziemy działali w ramach prawa. Mam nadzieję, że ci ludzie wyciągną wnioski z ubiegłorocznego marszu, a także z manifestacji związkowców i będą działali zgodnie z prawem, zapewniając spokojny, bezpieczny przemarsz ulicami Warszawy. Jednocześnie jednak zapowiadam, że każdy przejaw łamania prawa będzie karany.

Ciekawe czy Policja w tym roku również będzie kopała przypadkowych przechodniów po twarzach ?

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4459
Miasto
Polska
Prof. Jacek Rońda w TV Trwam: blefowałem

- W trakcie rozmowy z Panem Kraśką zagrałem. Oni (piloci prezydenckiego samolotu Tu-154M, który rozbił się w Smoleńsku - przyp. red.) niestety zeszli poniżej 100 metrów. Ale ponieważ zespół Millera czy Laska chciał za wszel­ką cenę udowodnić, że przyczyną katastrofy było zejście poniżej wysokości decyzyjnej (poniżej 100 metrów - przyp. red.), to zaatakowałem tę koncepcję, że tak powiem, w sposób niespodziewany - powiedział nieoczekiwanie na antenie TV Trwam jeden z ekspertów komisji Macierewicza, prof. Jacek Rońda. Dodał, iż jego dokument, który miał świadczyć o tym, że piloci tupolewa nie zeszli poniżej 100 metrów, był blefem.

źródło: onet.pl

Status
Zamknięty.
Do góry