Rozmowy o polityce - dyskusja, polemika, poglądy opinie

Status
Zamknięty.
A

Anonymous

antbil007 napisał:
slawektor napisał:
Przeczytaj Swoje wcześniejsze posty.
Chyba że Znasz osobiście Rydzyka, Macierewicza, Kaczyńskiego. Za to nigdy nie spotkałeś Tuska, Nowaka..
A poglądy kształtuje Ci wróżka.
Nie widzisz że Sam Sobie przeczysz? Wygląda to infantylnie.
Albo nie wiesz co piszesz, albo Masz nas za idiotów.
Czytaj ze zrozumieniem, a jeśli nie, to zawsze możesz sięgnąć do programu: "Poczytaj mi mamo".
Infantylizm (tut.) nie wygląda. Nie używaj słów, których znaczenia nie do końca rozumiesz.

Nie chce mi się z Tobą polemizować, bo nie mam zamiaru wracać do moich postów, przytaczać je w całości w kontrapunkcie do fragmentów, które powyrywałeś, bo je tylko zrozumiałeś. Ale skoro sobie życzysz, to zrobię Ci konspekt z Twoich wypowiedzi, też powyrywam co należy, a wówczas zrozumiesz.
Nie prowokuj Sławku.
antbil007-pośmialiśmy się pożartowaliśmy a teraz do rzeczy :) :
Slawektor ma rację...zauważyłem u Ciebie,niepokojące symptomy (mam nadzieję,że nie są one normą :eek: ) jedziesz Premiera Kaczyńskiego,Ojca Dyrektora i Ministra Macierewicza...a z drugiej strony nic o Tusku ale za to pozytywy o jakimś śmieciu z SB,bzdurki o rusofobii i wspomnienia Wydarzeń Marcowych (które notabene nie były : żadnymi protestami,tylko przetasowaniami na szczytach komunistycznego ścierwa :) ).Chyba wiesz kim się okazali,przywódcy tamtych protestów ?? nikim.
Niebezpiecznie zbliżyłeś się do tzw.Grupy Leśnych Dziadków :szydera

Nie idź tą drogą !

Wracaj do Nas !

lec

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
#hornet, to trochę śmierdzi mnie cenzurą, sądziłem że dopuszczalna jest odmienność zdania.
o czym /o kim/ kto ma pisać, kogo ma wychwalać, kogo ganić, chyba się nie wyspałeś

A

Anonymous

Lec-śmierdzi Ci cenzurą ? To widzę,że pamiętasz stare dobre czasy :wariat
Mój post to była dobra przyjacielska rada płynąca z serca,bo traktuję antbila007-jak Przyjaciela :friends .
Zawsze jestem wyspany...a jak czuję dyskomfort to idę walnąć w kimkę :klawik. .

A

Anonymous

Hornet napisał:
antbil007-pośmialiśmy się pożartowaliśmy a teraz do rzeczy :) :
Slawektor ma rację...zauważyłem u Ciebie,niepokojące symptomy (mam nadzieję,że nie są one normą :eek: ) jedziesz Premiera Kaczyńskiego,Ojca Dyrektora i Ministra Macierewicza...a z drugiej strony nic o Tusku ale za to pozytywy o jakimś śmieciu z SB,bzdurki o rusofobii i wspomnienia Wydarzeń Marcowych (które notabene nie były : żadnymi protestami,tylko przetasowaniami na szczytach komunistycznego ścierwa :) ).Chyba wiesz kim się okazali,przywódcy tamtych protestów ?? nikim.
Niebezpiecznie zbliżyłeś się do tzw.Grupy Leśnych Dziadków :szydera

Nie idź tą drogą !

Wracaj do Nas !

A może to nie żadne zbliżenie do dziadków tylko trzeźwe spojrzenie, bez udziału "nacisków obustronnego oszołomstwa" :jezyk

A

Anonymous

marsellus napisał:
A może to nie żadne zbliżenie do dziadków tylko trzeźwe spojrzenie, bez udziału "nacisków obustronnego oszołomstwa" :jezyk
A co Ty wiesz o Leśnych Dziadkach ?? Jak las widziałeś tylko w telewizji :szydera :jezyk .

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4465
Miasto
Gdynia Orłowo
.

lec

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
#hornet, zaskakujesz mnie negatywnie,
nic nie pisalem o "starych dobrych czasach", za ktorymi,jak czytam, chyba bardzo tesknisz.
pisalem o twoich "przyjacielskich dobrych radach", cenzora, dzisiejszych radach.
wyjdz z lasu, pisze o dniu dzisiejszym , a nie o latach poprzedniego systemu

A

Anonymous

antbil007-nie denerwuj się :friends .
Przepraszam ale urodziłem się 20 lat po Marcu :zawsty.
Żeby wszystko było jasne,moja Mama ma przyjaciela który też musiał wyjechać w 68 r.z Polski nazywa się Nawara i swego czasu był jednym z najlepszych stomatologów w Brukseli :klawik.
antbil007-nie wiem gdzie był Tusk,Kaczyński i o.Rydzyk ale Pan Minister Macierewicz brał czynny udział w Wydarzeniach Marcowych.Możesz go pochwalić :szydera .
BTW.Chciałem jeszcze zapytać czy : masz ładną sekretarkę :jezyk ?

Lec-karwasz twarz...z jakiego lasu ?? Do lasu mam bardzo daleko...ostatni raz byłem w październiku na grzybkach a potem jeszcze kilka razy z Aurorą na spacerze.

A

Anonymous

Wtedy miałem nie całe 2 lata. Także ciężko mi oceniać.
Dlaczego ani słowa nie Wspomniałeś że Marzec był połączony z rozgrywkami wewnątrz kierownictwa Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej, w której do głosu doszła nacjonalistyczna grupa M. Moczara.

walka wewnątrz elity PZPR (czyli Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej)
pomiędzy grupą I sekretarza Władysława Gomułki, grupą tzw. partyzantów
Mieczysława Moczara oraz tzw. ślązaków Edwarda Gierka; walka ta wykazywała
wszelkie cechy próby przejęcia władzy, do czego doszło ostatecznie po grudniu 1970
roku (wówczas I sekretarzem PZPR został Gierek);
Żebyśmy się dobrze zrozumieli.
Ja nie neguję Twoich poglądów.
Tylko że one są, przecież widać to po Twoich postach.
Słusznie Zauważył to Hornet. Przecież jasno to widać.
Zastanawia mnie coś innego.
Skoro Twierdzisz:
antbil007 napisał:
Nigdy nie oceniam ludzi - ludków na podstawie artykułów/wypocin dziennikarzy tudzież pismaków :szydera
Więc na jakiej podstawie Masz takie, a nie inne zdanie.
Macierewicz Cię oszukał? Rydzyk? bo na jakiej podstawie ich Krytykujesz.
Pytam całkowicie poważnie. I liczę na poważną odpowiedź.

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Co do Macierewicza, to niestety oszukal..te brednie co napisal w pseudo raporcie o WSI.Zniszczyl niewinnych ludzi ,teraz chowa sie za immunitetem.Bzdurne tlumaczenia ze on to napisal jako prywatna osoba ,to skoro jako prywatny napisal to on powinien placic odszkodowania a nie MON...czemu sie chowa za immunitetem?
Oszukal sp.prezydenta Lecha Kaczynskiego twierdzac ze to jest prawda, teraz sie tlumaczy ze gdy to pisal to w to wierzyl.Mimo ze Jarka nie cierpie to zal mi go ze teraz musi bronic tego cymbala.

A

Anonymous

Super. A konkretnie kogo?
Czytałeś w ogóle ten raport?
Wiesz dlaczego Komorowski i Tusk boją się ujawnienia aneksu do raportu, nie chcą komisji Dla Macierewicza?
Dlaczego Komorowski tak pędem zajmował stanowisko , nawet wbrew konstytucji - żeby dorwać się do tych papierów, nie zastanawia?
Był szum:
Antoni Macierewicz, wice szef PiS, przetłumaczył na rosyjski swój raport o WSI.

"Wprost" wskazuje, że "o sprawie zlecenia przez Antoniego Macierewicza tłumaczenia raportu na język rosyjski dowiedzieli się posłowie komisji ds. służb specjalnych od oficerów SKW"
Tylko co z tego wynikło? Nic. Tylko syf medialny się zrobił.
Naprawdę trudno zauważyć kto w to gra?

A

Anonymous

Mnie Pan Minister Macierewicz w niczym nie oszukał :) .
Poza tym od kiedy to w dawnym WSI (skostniałej komunistycznej strukturze) pracowali niewinni ludzie ??
Bądź poważny Securitas.

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
A od kiedy to ludzie majacy po 25-30 lat byli agentami szkolonymy przez KGB?Byli powiazani ze sluzbami PRL?Hornet wiem ze zaciekle bronisz PiSu i wszystkiego co z nim zwiazane ale tu MAcierewicz swiadomie oszukal i PIS i polskie spoleczenstwo.Wymienil tam bardzo wielu mlodych ludzi ktorzy pracowali w sluzbach dopiero po kilka lat wiec wyjasnij mi jak to mozliwe ze byli w skostnialej komunistycznej strukturze agentami Moskwy?
Do tej pory Macierewicz przegrywa wszystkie procesy wytoczone mu przez ludzi ktorych zniszczyl..wiec skoro jest tak niewinny to dlaczego je przegrywa..no tak pewnie zaraz ktos powei ze to sady przekupione..a to ze po niedzieli jest poniedzialek to i tak wina Tuska.
Naklamal i chowa sie za immunitetem taka jest prawda, skoro jest niewinny to niech sie nie chowa.

A

Anonymous

Nie. Ale pokaż które procesy przegrał. Proste?
Bo skoro tak Twierdzisz to chyba nie będzie problemu.
Jeden z TVN. To wiem.Odwołał się. A dalej?
Z immunitetem to dobry jesteś. Kto ma większość w sejmie?
Gdyby tylko chcieli..

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
slawektor napisał:
Nie. Ale pokaż które procesy przegrał. Proste?
Bo skoro tak Twierdzisz to chyba nie będzie problemu.
Jeden z TVN. To wiem.Odwołał się. A dalej?
Z immunitetem to dobry jesteś. Kto ma większość w sejmie?
Gdyby tylko chcieli..

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Dla przykladu przegral z Dukaczewskim,Aleksandrem MAkowskim i wieloma innymi.Bardzo wiele spraw zostaje zawieszonych badz tez umorzonych bo MAcierewicz kryje sie za immunitetem, ludzie pozywaja MON ktory musi placic .

Status
Zamknięty.
Do góry