Rozmowy o polityce - dyskusja, polemika, poglądy opinie

Status
Zamknięty.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
W związku z sytuacją na Krymie niemiecki minister gospodarki Sigmar Gabriel wstrzymał w kontrakt koncernu zbrojeniowego Rheinmetall AG na dostawę do Rosji centrum szkolenia bojowego dla rosyjskiej armii. Kontrakt opiewał na kwotę 120 mln euro. - Niemiecki rząd uważa, że eksport centrum szkolenia bojowego do Rosji jest w obecnej sytuacji nie do zaakceptowania - poinformował wieczorem resort gospodarki w Berlinie.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Przedstawiciel Rosji w Radzie Europy: w skład naszego kraju "powrócą" kolejne ziemie

Rosja już wkrót­ce bę­dzie chcia­ła się­gnąć po ko­lej­ne te­ry­to­ria? Taką wizję roz­ta­cza przed­sta­wi­ciel Fe­de­ra­cji Ro­syj­skiej w Ra­dzie Eu­ro­py Roman Ko­ko­riew. Na swoim pro­fi­lu na Fa­ce­bo­oku za­po­wia­da on, że w skład jego kraju "po­wró­ci" nie­dłu­go Moł­da­wia, Ukra­ina, po­zo­sta­łe re­pu­bli­ki ZSRR, a także Fin­lan­dia i Pol­ska. Zrzu­ty ekra­nu z pro­fi­lu ro­syj­skie­go dy­plo­ma­ty opu­bli­ko­wał ser­wis obzorevatel.​com.

"Na­stęp­ny krok – Moł­da­wia i cała Ukra­ina!!! Potem wszyst­kie po­zo­sta­łe te­ry­to­ria by­łe­go ZSRR, Rosja znów się kon­cen­tru­je i sku­pia, jak za­wsze!" - pisze Ko­ko­riew. Na ko­men­tarz jed­nej z użyt­kow­ni­czek Fa­ce­bo­oka, że może warto także przy­łą­czyć Ala­skę od­pi­sał: "Od­bu­du­je się du­cho­wa i woj­sko­wa siła Rusi w całej jej mocy, i Ala­ska po­wró­ci, i kraje nad­bał­tyc­kie, i Pol­ska i Fin­lan­dia, wszyst­ko to prze­cież ru­skie te­ry­to­ria, część Rosji!".

Jak w kontekście działań Rosji wygląda kontrargument z cywilizowanej Rosji i Putina przeciwko hipotezie zamachu? Putin nie miałby żadnych powodów aby uciszyć Polskiego Prezydenta otwarcie mówiącego kilka lat przed dzisiejszymi wydarzeniami o odradzającym się imperializmie Rosji i domagającym się przeciwdziałań? Przecież ta akcja na Krymie i początek odbudowy mocarstwowej Rosji nie została zaplanowana wczoraj.

Nadal da się go utrzymać?

:scratch

Mikelonsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Powoli forum tego bloga przeradza się w politykazadarmo.net.pl :kill
Ten temat/wątek ma już 146 stron a powstał w sierpniu 2013 roku i jest "tylko" częścią Pogadanka o wszystkim i o niczym / Chat a wątek będący "sercem" bloga Programy z promocji / Freebies powstał w 2010 i ma aż/tylko 192 strony.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Mikelonsky napisał:
Powoli forum tego bloga przeradza się w politykazadarmo.net.pl :kill
Ten temat/wątek ma już 146 stron a powstał w sierpniu 2013 roku i jest "tylko" częścią Pogadanka o wszystkim i o niczym / Chat a wątek będący "sercem" bloga Programy z promocji / Freebies powstał w 2010 i ma aż/tylko 192 strony.

No i co z tego?

Dodam, ilość odsłon wątku o polityce, dokonanych przez korzystających z forum już przekroczyła ilość odsłon freebesowej strony. 24222 do 22913. To smutne, bo jest zainteresowanie...

Martwisz się o serwery czy wytrzymają? Nie interesuje Cię temat - nie czytaj. Nie zabraniaj innym zabierać głosu. Rozumiem, że pewne prezentowane tu poglądy bywają dla niektórych bolesne. Znów Ci co wolą milczenie chcą coś zamykać?

Zaraz zaraz, a Ty się tu nie wypowiadasz czasem? Skoro się martwisz o ilość wpisów - pość.

Kontakt z użytkownikiem Mikelonsky

PW:
Wyślij prywatną wiadomość

Statystyki użytkownika

Ostatnia wizyta:
19 Mar 2014 22:36
Pochwały:
12 [ Pokaż notatki użytkownika ]
Wszystkich postów:
61 | Wyszukaj posty użytkownika
(0.06% z całości / 0.06 postów dziennie)
Najbardziej aktywny na forum:
Pogadanka o wszystkim i o niczym / Chat
(31 postów / 50.82% postów użytkownika )
Najbardziej aktywny w temacie:
(13 postów / 21.31% postów użytkownika )

Przykro mi i wstyd ale pod względem proporcji mnie przegoniłeś:

Kontakt z użytkownikiem Areopagita

PW:
Wyślij prywatną wiadomość

Statystyki użytkownika

Ostatnia wizyta:
19 Mar 2014 22:51
Pochwały:
183 [ Pokaż notatki użytkownika ]
Wszystkich postów:
872 | Wyszukaj posty użytkownika
(0.86% z całości / 0.67 postów dziennie)
Najbardziej aktywny na forum:
Pogadanka o wszystkim i o niczym / Chat
(534 postów / 61.24% Twoich postów)
Najbardziej aktywny w temacie:
(173 postów / 19.84% Twoich postów)

Irytujący są tacy uciszacie, zwłaszcza dzisiaj, gdy sprawy polityczne nie dotyczą już tylko jakości życia a bezpieczeństwa Polski.

:co jest?

A

Anonymous

W grudniu już były takie jęczenia. Widocznie ten temat jest dla sporej grupy ludzi ciekawy. I świadczą o tym nie tylko strony, ale i liczba wyświetleń.. Jak kogoś to nie interesuje, to nie wchodzi i nie ma kłopotu. Ja np. Nie czytam nowe wersje programów, bo nie interesuje mnie czym wersja 1.11 różni się od 1.12. I nie mam żadnych pretensji do ludzi, którzy tam piszą.
A dla tych, których boli ten temat polecam:
85e2fa35d008.jpg

Mikelonsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Ja nikogo nie uciszam. Czytać nie muszę i komentować także.
Programy z promocji / Freebies mają więcej praktycznych zastosowań a my tu (tak, ja też tu piszę, wiem o tym!) kijem Wisłę zawracamy...

alanpaszko

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
viper218
Jeśli Polak dzisiaj chwali Putina i zachowanie Rosji, to:
a) jest idiotą/ignorantem, który spał na lekcjach historii
b) jest mu obojętne gdzie mieszka, w jakim języku mówi itp. Jest tzw. "obywatelem świata"
c) ma płacone w rublach
d) wszystkie odpowiedzi są prawidłowe
Pozdrawiam :hippie

- błysnąłeś ... intelektem :dziwak

A

Anonymous

Mikelonsky napisał:
Ja nikogo nie uciszam. Czytać nie muszę i komentować także.
Programy z promocji / Freebies mają więcej praktycznych zastosowań a my tu (tak, ja też tu piszę, wiem o tym!) kijem Wisłę zawracamy...
Ale na czym polega Twój problem Mikelonsky? Niby nie musisz czytać a czytasz.Niby Ci nie przeszkadza a przeszkadza.Niby nie jest praktyczny a jednak coś Cię do niego ciągnie.
Podświadomie masz do niego uraz ? Nie lubisz diagnozy otaczającego nas świata ? Czy nie lubisz tego co piszemy ?
Tyle pytań :eek: .

A

Anonymous

Dziękuję alanpaszko :)
Ty swoimi wpisami wielokrotnie "błyszczysz". Pamiętaj, że nie wszystko złoto co się świeci. :) I że czasem milczenie jest cenniejsze od złota. ;)
PS. Zauważ, że na temat tego wpisu nie odezwał się nikt oprócz Ciebie. Czyli coś bardzo ubodło jaśnie pana? :D Trafiłem w sedno? :D

A

Anonymous

Panowie...jak wiecie na naszym Forum panuje pełen pluralizm :)
I dlatego mogą z niego korzystać zarówno Ci którzy płaczą na przemówieniach Putina jak i Ci którzy z przyjemnością by go powiesili na Placu Czerwonym :klawik. .

A

Anonymous

Ja tam najpierw bym się popłakał na jego przemówieniu, a potem go powiesił ;) Razem z paroma "naszymi" :) Oczywiście jakby czytał to ktoś z BOR-u itp. TO BYŁ ŻART. Wcale nieśmieszny.
Dobranoc. :hippie

A

Anonymous

Areopagita napisał:
Jak w kontekście działań Rosji wygląda kontrargument z cywilizowanej Rosji i Putina przeciwko hipotezie zamachu?
Bardzo dobre spostrzeżenie.
Mam wrażenie że dyskusja na temat zamknięcia, czy kontynuowania tego wątku nasila się kiedy poruszony jest temat katastrofy Smoleńskiej.

A gdyby dzisiaj zdarzyła się Katastrofa Smoleńska to nikt by nie wątpił w zamach z strony Rosji?
Czy Rosja jednak tak się zmieniła?
Czy to raczej opinia polityków, mediów i zamulonego Polaka-szaraka o Niej?

Dukaczewski o zaginionym samolocie: Oczywiście problem tzw. UFO jest problemem, który rzeczywiście istnieje.
A mówili że w zamach wierzą wariaci.. Dlaczego Ci wszyscy ostrzegający przed Putinem dziś, nie ostrzegali rok temu, dwa, albo w 2010?

Czy to klub PO wysłał posła na wózku J. F. Libickiego do dyskusji w TVN 24 z protestującymi rodzicami niepełnosprawnych dzieci? Jak to wygląda Libicki mający 6tysięcy zł na asystenta osoby niepełnosprawnej poucza matkę, której rzucono ochłapy (+/-800 na rękę), że nie powinna protestować.

Fakty TVN 19.03: Materiał o proteście rodziców niepełnosprawnych dzieci - 40 sek. Materiał o zastrzelonym przez policję byku - 2 min 24 sek.

Nieznajomość faktów tak samo szkodzi jak nieznajomość prawa.
Kto glosował za Putinem?

BjHfR0CCIAAIbB1.jpg

Mikelonsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Fakty TVN 19.03: Materiał o proteście rodziców niepełnosprawnych dzieci - 40 sek. Materiał o zastrzelonym przez policję byku - 2 min 24 sek
A w Wiadomościach ani słowa...

A

Anonymous

Widziałem to...i od razu przypomniały mi się słowa Ministra Drzewieckiego : Dziki kraj.
Niejaki poseł Libicki na wózku w impertynencki sposób pouczał matkę protestującą w sejmie.
Libicki dostaje na swojego asystenta 6 000 miesięcznie.A ta pani jako asystentka swojego niepełnosprawnego syna : 820 złotych...zgroza

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Smoleńsk

Oświadczenie Naczelnej Prokuratury Wojskowej

W oparciu o postanowienie Wojskowej Prokuratury Okręgowej w Warszawie o zasięgnięciu opinii z dnia 8 lutego 2013 r. (uzupełnione postanowieniem z dnia 12 czerwca 2013 r.) Instytut Ekspertyz Sądowych w Krakowie wydał opinię (z dnia 17 lutego 2014 r.) w zakresie badań toksykologicznych próbek materiału biologicznego pobranych w toku czynności sekcyjnych ofiar katastrofy, przekazanych przez Stronę rosyjską w sierpniu 2012 r.

Badaniami toksykologicznymi na obecność alkoholu etylowego, środków odurzających oraz hemoglobiny tlenkowęglowej objęto próbki należące do 21 osób, w tym m.in. członków załogi samolotu Tu-154 M nr 101, personelu pokładowego, funkcjonariuszy BOR oraz gen. Andrzeja Błasika.

Przedmiotowa opinia wpłynęła do Wojskowej Prokuratury Okręgowej w Warszawie w dniu 5 marca 2014 r.

Z opinii tej wynika, że zarówno gen. Andrzej Błasik jak i pozostałe osoby objęte badaniem byli trzeźwi w chwili zgonu.

Ponadto biegli wykluczyli zażyciowe długotrwałe przebywanie objętych badaniem osób w atmosferze zawierającej znaczne stężenia tlenku węgla, które mogłyby doprowadzić do śmiertelnego zatrucia tą substancją.

Przeprowadzone przez biegłych badania członków załogi, w tym pilotów, funkcjonariuszy BOR oraz wybranych pasażerów nie wykazały w ich organizmach obecności środków w stężeniach mogących negatywnie oddziaływać na sprawność psychomotoryczną, a tym samym wpływać na bezpieczeństwo lotu.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Groźba?

Groźba, wojna psychologiczna, odwrócenie uwagi od Ukrainy czy przygotowywanie Rosjan?

Witalij Czurkin – ambasador Rosji przy ONZ powiedział, że jego kraj „zaniepokojony jest sytuacją ludności rosyjskojęzycznej w Estonii”.

Ławrow oświadczył też, że na obronę swojej integralności mogą liczyć tylko państwa zapewniające równe prawa wszystkim narodom, a ewentualne opuszczenie przez Ukrainę Wspólnoty Niepodległych Państw nazwał "działaniem antyrosyjskim".

:scratch

Status
Zamknięty.
Do góry