Rozmowy o polityce - dyskusja, polemika, poglądy opinie

Status
Zamknięty.
A

Anonymous

Inna sprawa, że póki nie dojdzie do ostatecznej debaty Zespół Laska nadal będzie przytulał miesięcznie po kilka dużych tysięcy na głowę.

Skoro eksperci AM to tacy "dyletanci i oszuści" ludziom Laska obnażenie tego zajęłoby chwilę. Debata, raz dwa i pozamiatane. A więc?

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4459
Miasto
Polska
slawektor napisał:
Dlaczego nie jest odwrotnie.
Zespół Laska powinien apelować od dawna o debatę, by przed kamerami raz na zawsze zakończyć dyskusję, a Antoni Macierewicz tej debaty panicznie unikać?
Coś jest w tej sprawie namieszane, niekoniecznie zamach, wybuch, itp. Coś, co na pewno nie jest wygodne tej ekipie. Sądzę, że już po eurowyborach więcej się wyjaśni w kwestii tragedii, bo nie sądzę, żeby ta ekipa mogła pociągnąć niewyjaśnienie do kolejnych wyborów parlamentarnych. Nie widzę 3 z rzędu wygranej, no chyba, że PiS się postara...

A

Anonymous

Securitas- Twoje zdanie. Moje jest zupełnie inne.
Pisałem o tym wcześniej, napisał teraz slawektor. Dlaczego nie doszło do telewizyjnej debaty, walki na argumenty? Ludzie wyrobiliby sobie zdanie. Mimo tego, że mają telewizję w garści, programy publicystyczne są skrajnie niesprawiedliwe (czyt. 3+prowadzący na jednego, któremu nie dają dojść do głosu) nie doszło do tego spotkania. Dlaczego? Bo Polacy jednak tacy tępi nie są jak się niektórym wydaje. I od razu by wiedzieli kto leci w kulki :)
Jakiemuś (nie pamiętam nazwiska) Duńczykowi też wyszło, że podstawiając dane zawarte w raporcie Laska/Anodiny nigdy by nie doszło do wypadku. Ale o tym coś cicho, nieprawdaż? A dlaczego na mapie w raporcie tak nieudolnie zakryto miejsce, w którym system TAWS wykazał bodajże 11 jednoczesnych awarii samolotu? Dla mnie jeśli ktoś coś zakrywa, to chce coś ukryć. Mylę się?

A

Anonymous

Jedyny raz kiedy dano w TV coś powiedzieć ekspertom AM
Spokojna dyskusja, merytoryczna, gdyby ktoś nie widział:

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4459
Miasto
Polska
viper218 napisał:
Pisałem o tym wcześniej, napisał teraz slawektor. Dlaczego nie doszło do telewizyjnej debaty, walki na argumenty? Ludzie wyrobiliby sobie zdanie.
Nie wiem w jakiej albo na jakiej dziedzinie się znasz. Załóżmy, że na ekonomii (jak większość Polaków), a ja, powiedzmy, jestem w tym kierunku kształcony i zajmuję się ekonomią na co dzień. Jak będzie wyglądała nasza dyskusja? Tak jak na tym forum? Gdzie ktoś rzuca błotem, sieje pogardę do wszystkich i wszystkiego co nie jest mu po drodze, a drugi oczekując na merytorykę, nie będzie odszczekiwał? Jakie zdanie forumowiczów będzie o jednym i o drugim?

A

Anonymous

Na ekonomii się nie znam. Mogę zawołać żonę :)
Z tego co napisałeś wynika, że jedna strona się zna, a druga nie. Dlatego ja jako laik w dziedzinie wypadków lotniczych oczekuję, że ktoś mnie przekona do swoich racji w programie, gdzie zetrą się dwie strony. Wtedy można ocenić (nawet po zachowaniu osób) nie będąc ekspertem komu wierzyć.Ty jako ekspert powinieneś przekonać mnie, laika do swoich racji.
Tak samo na forum, jedni mają rację drudzy nie.
Domyślam się kto według Ciebie ma rację, a kto nie :D
Ja ze swojej strony staram się nikogo nie obrażać tylko zmusić do polemiki, ewentualnie do przekonania mnie do swoich racji.. Nie jestem nieomylny i jak ktoś przedstawi mi (obojętnie w jakiej dziedzinie) dowody, że nie mam racji, to z chęcią zmienię swoje zdanie. Życie weryfikuje i nieraz zdarzyło się, że ktoś wyprowadził mnie z błędnego myślenia. Trzeba tylko słuchać :)
A że ktoś obraża? Cóż, to już nie do mnie :)

A

Anonymous

Za chwilę w czarno na białym powiedzą jaka jest jedyna prawda.
Wspomną o tym?

Lasek próbuje zamącić w głowie, wysyłając te kłamliwe komunikaty. Najlepszym dowodem na nierzetelność tych zarzutów jest to, że nawet nie wskazano, o którą symulację prof. Biniendy chodzi, w związku z czym nawet trudno się odnieść do tych bzdur zamieszczonych w komunikacie Laska. Wszystkich odsyłam do naszych publikacji i raportów gdzie każdy może zweryfikować kto mówi prawdę - podkreśla poseł Antoni Macierewicz. - Za tydzień, podczas debaty chętnie odpowiemy na wszystkie pytania czy wątpliwości w tej sprawie. Zapraszamy do dyskusji doradców rządu Tuska

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4459
Miasto
Polska
viper218 napisał:
Domyślam się kto według Ciebie ma rację, a kto nie :D
Anie nie wierzę Anodinie, ani Millerowi. Ruskim z zasady nie wierzę, a teraz gdy nimi rządzi ten oszołom, tym bardziej. Współpracuję ze zwykłymi Rosjanami. Są sympatyczni, dają super zarobić, ale ja jestem cały czas na stand by-u. To męczy.
I na koniec. Nie mam podstaw, żeby wierzyć Macierewiczowi.
Czekam spokojnie na wyjaśnienie sprawy. Jeśli PiS dojdzie do władzy, to pojawi się nowa komisja i po jakimś czasie wszystko będzie jasne. Ale na dzień dzisiejszy niedobrze mi się robi, jak słyszę zamach, hel, bomba,,,

A

Anonymous

Jest akcja - Jest reakcja.

Antoni Macierewicz chce, by działalnością zespołu Macieja Laska zainteresowała się prokuratura. To jego odpowiedź na zarzut rzekomego sfałszowania zdjęcia dotyczącego katastrofy smoleńskiej.

Zespół rządowych ekspertów wcześniej poinformował, że prosi prokuraturę o sprawdzenie fotografii uszkodzeń skrzydła samolotu. Prezentował je profesor Wiesław Binienda stojący za tezą, że nie było katastrofy a wybuch.

Antoni Macierewicz powiedział IAR, że różnice między zdjęciami, na które wskazują eksperci Laska, wynikają jedynie z odmiennej ostrości fotografii. Nie mogą więc stanowić dowodu rzekomego fałszerstwa. Poseł PiS jest przekonany, że zarzut fałszerstwa, który jego ekspertom postawili eksperci rządowi, jest częścią przemyślanej kampanii mającej odwrócić uwagę od kłamstwa smoleńskiego.

W poprzednim poście pisałem Dałem linka. W tekście jest
Atak na zespół parlamentarny Antoniego Macierewicza był szykowany od kilku dni. Dziś w papierowym wydaniu tygodnika „Polityka” ukazał się tekst ze zdjęciem z prezentacji prof. Wiesława Biniendy. Co ciekawe w tekście wypowiada się Maciej Lasek. Ze względu na cykl wydawniczy tygodnik musiał rozmawiać z Laskiem najpóźniej w poniedziałek.
Tak piszą niezależni dziennikarze

6677098Przechwytywanieh.PNG

Gdzie piszą?

Prywata ponad wszystko

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30599
Miasto
Trololololo
a wiecie że ten temat może zostać zamknięty ??, ba nawet cały skasowany :yhy

A

Anonymous

OXYGEN THIEF napisał:
a wiecie że ten temat może zostać zamknięty ??, ba nawet cały skasowany :yhy
To metody rodem z Mysiej. OXYGEN THIEF, chłopaki włożyli tyle trudu, nie spali po nocach, a Ty chcesz im zamknąć „piaskownicę” (Sandboxie). Gdzie teraz będą się bawić? :szydera Zwracam się z prośbą o pozostawienie tematu, żaden wirus i szkodnik się nie wymknie. Spoko. :hippie
:francuz

A

Anonymous

OXYGEN THIEF Wiemy to od dawna.
Nie pytam się co ten post miał sygnalizować. Wiemy też że władza zrobi jak chce.
W końcu Ty tu rządzisz.
Chcesz to kasuj.

Status
Zamknięty.
Do góry