slawektor napisał:@viper218
Wielkie zamazanie trwa.
Widać sytuacja się zaostrza, bo u Lisa będą Żakowski z Najsztubem.
Oraz krewni ofiar katastrofy w Smoleńsku (pewnie odpowiednio dobrani).
Zacznie się jatka.
Czytając komentarze dziennikarzy na Twitterze mainstreamem mobilizuje wszystkie media.
polak900 przy nich to pikuś.
Coś pięknego, znaczy że okładka Sieciów była celna.
Cyngielka GW pisze: "Nie zabijajcie nas!" v2.0
Do braci Karnowskich: Opamiętajcie się! Chcecie doprowadzić do tragedii?
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Wczoraj oskarżali Karnowskich o fotomontaż, dziś o cynizm..Czyli zdjęcie prawdziwe.
Niepublikowane dotąd zdjęcie Donalda Tuska i Władimira Putina na okładce tygodnika „wSieci” wywołało burzę! Na fotografii przedstawiającej polityków tuż po katastrofie smoleńskiej nie widać ani cienia tragedii, która dotknęła Polaków. Po publikacji okładki na portalach społecznościowych zawrzało. Sądząc po reakcji rzecznika rządu, w środowisku Donalda Tuska emocje zenitu.
To niewytłumaczalna podłość!
– powiedział "Faktowi" Paweł Graś.
Wydawca tygodnika „W sieci” zapewnia, że fotografia jest autentyczna.
Zdjęcie jest autentycznie. Jesteśmy tego pewni. Wszystko sprawdziliśmy
– powiedział Faktowi Michał Karnowski. Nie ujawnił przy tym skąd redakcja ma tę fotografię i jak to się stało, że ujrzała światło dzienne trzy i pół roku po smoleńskiej tragedii.
To jest zagadka, dlaczego pewne materiały są ujawniane dopiero teraz
– przyznał Karnowski, dodają:
To pokazuje, ile jeszcze jest nieujawnionych rzeczy ze Smoleńska.
To podłość w oczach ciecia. A to co to jest?
Jakub Opara: Do tej pory, panie redaktorze, nie mogę uwierzyć, jak dwóch prominentnych przedstawicieli polskiego rządu, czyli pan minister Arabski oraz pan minister Graś, pojawili się na płycie lotniska tuż przed premierem, towarzyszyły im 2-3 busiki dziennikarzy, my staliśmy na tej płycie lotniska bardzo blisko nich. Prowadzili między sobą bardzo ożywiony dialog. Proszę mi wierzyć, panie redaktorze, że nie dysponowaliśmy w tym momencie mikrofonami kierunkowymi, którymi moglibyśmy dokładnie usłyszeć, co mówią. Mówili tak głośno, że nie dało się tego ukryć.
Konrad Piasecki: Ale co było w tym dialogu takiego, co pana tak strasznie poruszyło?
Jakub Opara: Analizowali sytuację, co zrobić, jak przyjedzie Jarosław Kaczyński, jak się zachować, w którym miejscu ma się odbyć shake-hand pomiędzy premierem Tuskiem a premierem Putinem, gdzie mają się uścisnąć. Dla nas to było porażające. Wydawało nam się, że oni tego nie mówią, bo urzędnicy tego pokroju nie powinni na miejscu tragedii, na miejscu cierpienia ludzkiego zajmować się takimi rzeczami. Było to dla nas niewyobrażalne.
Konrad Piasecki: Twierdzi pan też, że zajmowali się niedopuszczeniem do spotkania Tusk - Kaczyński.
Jakub Opara: Tak, cały czas kombinowali, jak zrobić, żeby spotkanie między Kaczyńskim a Tuskiem nie doszło do skutku. Mówili między sobą: "A co zrobimy, jak podjedzie tędy. To my podejdziemy z drugiej strony. A co zrobimy, jak podjedzie tędy? To my wycofamy się w drugą stronę..
Więcej:
Nikczemnym, podłym" nazywają niektórzy politycy i komentatorzy zdjęcie na okładce jutrzejszego "wSieci".
A przepraszam - to obowiązkiem dziennikarza jest zataić takie zdjęcia?
Do czego to doszło skoro.. Prawdziwe zdjęcie to skandal.
To jest normalne?
Ciekawe co na to osoby ze zdjęcia?
NIK: Polska przepłacała za gaz
dzisiaj, 09:33 IAR
Polska przepłacała za gaz kupowany od Rosji - ocenia Najwyższa Izba Kontroli. Powodem jest między innymi uzależnienie od jednego kierunku dostaw paliwa. NIK przygotował raport dotyczący przygotowań do podpisania umów z Gazpromem w 2006 i 2009 roku. Rzecznik NIK Paweł Biedziak powiedział IAR, że podczas negocjacji Polska była w sytuacji bez wyjścia i musiała się godzić na wysokie ceny. Powodem był brak innych dostawców gazu oraz fakt, że nawet przy zakupie paliwa z innego kraju, konieczne było wykorzystanie infrastruktury przesyłowej Gazpromu. Jednak nawet w tej trudnej sytuacji można było postarać się o tańszy gaz. Podczas negocjacji popełniono jednak błędy. Raport NIK-u na temat negocjacji gazowych jest tajny. Ujawniono jedynie jego fragmenty.
Premier otwarcie: "Tusk: Niezależnie od wyniku wyborów, dla każdego w PO starczy pracy"
Najnowszego raportu GUS, dotyczącego emigracji, wciąż nie ma, ale znamy już same liczby. Poza Polską żyją 2 mln 170 tysięcy naszych rodaków z najnowszej emigracji. Czy jednak w rzeczywistości ta liczba nie jest większa?
Oczywiście, że jest. Ale może zacznę od tego, że mamy do czynienia z dziwną sytuacja. Jeszcze w połowie października wciąż nie mogliśmy poznać tych danych. Zostały one opublikowane pod wpływem presji mediów, ale w formie tylko exelowskiego strzępka. Do tej pory dane dotyczące emigracji poznawaliśmy w sierpniu-wrześniu. Dane brytyjskie podawane są w sierpniu.
Media twierdziły, że ten poślizg GUS miał związek z referendum warszawskim - po to by nie publikować danych nieprzyjemnych dla rządzących krajem.
Nie uważam, by to było związane z referendum, ale zachowanie GUS jest dziwne..
Więcej:
„Newsweek” dotarł do nagrania pokazującego kulisy zwycięstwa Jacka Protasiewicza na zjeździe dolnośląskiej Platformy. Na nagraniu słychać, jak stronnik Protasiewicza, poseł Norbert Wojnarowski, obiecuje jednemu z delegatów załatwienie stanowiska w KGHM. W zamian chce tylko jednego: oddania głosu na Protasiewicza.
OXYGEN THIEF napisał:Wpadłem na świetny pomysł zmiany nazwy tego tematu na bardziej ogólny co pozwoli na jeszcze większy rozwój PZD, temat zwał by się
Rozmowy o chlewie - dyskusja o świniach.
Kto jest za a kto przeciw ?? zrobić ankietę ??
O jejku i co ja teraz zrobięprogramexe napisał:OXYGEN THIEF napisał:Wpadłem na świetny pomysł zmiany nazwy tego tematu na bardziej ogólny co pozwoli na jeszcze większy rozwój PZD, temat zwał by się
Kto jest za a kto przeciw ?? zrobić ankietę ??![]()
jeśli problemy tu porzuszane i w ogóle Polska to dla ciebie Rozmowy o chlewie - dyskusja o świniach to ja ci szczerze współczuje, nie wiem może to da sie wyleczyć, a narazie odwić może kolegow z wschodniego brzegu jerozolimy :k......:ireful :nea
Panowie, apeluję do rozsądku. Zaraz wszyscy będziemy tego żałować...programexe napisał:OXYGEN THIEF napisał:Wpadłem na świetny pomysł zmiany nazwy tego tematu na bardziej ogólny co pozwoli na jeszcze większy rozwój PZD, temat zwał by się
Kto jest za a kto przeciw ?? zrobić ankietę ??![]()
jeśli problemy tu porzuszane i w ogóle Polska to dla ciebie Rozmowy o chlewie - dyskusja o świniach to ja ci szczerze współczuje, nie wiem może to da sie wyleczyć, a narazie odwić może kolegow z wschodniego brzegu jerozolimy :k......:ireful :nea
Dziękuję (na razie).OXYGEN THIEF napisał:Dla jasności nie zamierzam niczego zamykać (na razie) bo jest git, moja propozycja jak zwykle została źle zrozumiana![]()
Nie ma czegoś takiego jak wschodni brzeg Jerozolimy ...programexe napisał(a)
odwić może kolegow z wschodniego brzegu jerozolimy