Rozmowy o polityce - dyskusja, polemika, poglądy opinie

Status
Zamknięty.
A

Anonymous

Nie wierzę. 13.12 a GW drukuje "wzruszającą" historię "poszkodowanego" majora SB.
Obywatelu. Jeśli byłeś esbekiem, szują i komunistycznym oprawcą, to dziennikarz Marek Górlikowski z GW ci pomoże.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

Ktoś to jeszcze pamięta?
Tyle o tym pisały media..

Warto przypomnieć – dlaczego prokurator Marek Pasionek nie mógł nadzorować smoleńskiego śledztwa?

Oczyszczenie z fałszywych zarzutów jedynego sprawiedliwego prokuratora - sąd wojskowy przez rok traktował jako tajemnicę państwową.

Przez ponad rok utrzymywano w tajemnicy fakt, że prokurator Marek Pasionek, który nadzorował śledztwo smoleńskie został uniewinniony od wszystkich zarzutów dyscyplinarnych.
Jak się okazuje prawomocne orzeczenie w tej sprawie zapadło w listopadzie ubiegłego roku ale dopiero teraz wojskowy sąd zezwolił na podanie go do publicznej wiadomości.
Przy okazji okazało się, że Wojskowa Prokuratura Okręgowa w Poznaniu, która wcześniej prowadziła postępowanie w tej sprawie dopuściła się złamania tajemnicy dziennikarskiej żądając bilingów oraz sms-ów dziennikarzy w tym autora tego tekstu.

A

Anonymous

slawektor napisał:
Nie wierzę. 13.12 a GW drukuje "wzruszającą" historię "poszkodowanego" majora SB.
Obywatelu. Jeśli byłeś esbekiem, szują i komunistycznym oprawcą, to dziennikarz Marek Górlikowski z GW ci pomoże.
To nie jest wina tego Bąbla tylko Judaszów,którzy najpierw z nimi współpracowali a po 89r. ich kryją.
Układ nie ma za grosz przyzwoitości,chełpią się : Europą i rozwojem gospodarczym a nie potrafią przeciąć pępowiny hańby.
Wcześniej czy później i tak będą musieli za to odpowiedzieć...jeżeli nie tu to Tam :papież .

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
A

Anonymous

Tuska tym razem zawiódł instynkt (przynajmniej polityczny)...Grzegorz "Wykończę Cię !" Schetyna...to jednak charakterologicznie inny typ człowieka niż : Płażyński,Olechowski,Piskorski,Gilowska ,Rokita,Gowin...czyli wielcy PO,wyeliminowani przez Donaldinio.
Dolnośląski baron nigdy mu nie wybaczy,takiego upokorzenia przed własną partią i na oczach milionów Polaków.
Dla jednego z nich na bank zaczęła się Droga do zatracenia.
Scenariusz jest prosty : Tusk będzie musiał go "dobić" ale z partii go nie wyrzuci (147 głosów w wyborach do Zarządu...rokosz rozwaliłby partię w drobny pył :dziwak) czyli pozostaje dalsze marginalizowanie a co za tym idzie jeszcze większa infamia.
Schetyna natomiast od wczoraj (?),jest jak : postrzelony niedźwiedź w mateczniku...ranny ale dalej śmiertelnie niebezpieczny...
Podejrzewam (jeżeli nic nieprzewidywalnego się nie stanie),że po wyborach parlamentarnych 2015 roku,wbije nóż w plecy Tuskowi...a po prawdopodobnej porażce wyborczej PO nie wiadomo który z nich będzie skończony :papież.

A

Anonymous

Schetyna od początku był narzędziem do wycinania i teraz na niego przyszła kolei.
Kiedyś Graś też tak skończy.
Zielona wyspa a długi rosną.Co tam długi jak nikt na to nie zwraca uwagi, co tam kasa z OFE, Ważne ze Pis nie rządzi
Nikt nie wie dlaczego Schetyna skamlał? A może on po prostu lubi być publicznie upokarzany?
Nikt nie kwestionuje twojego przywództwa, Donaldzie.

Schetyna nic nie zrobi, jest umoczony po uszy najpierw w cmentarne rozmowy a później MSWiA. Być może dostał propozycję nie do odrzucenia - być kimś za kratkami albo nikim w Platformie. No chyba, że ma coś w rękawie - czytaj kwity na swojego byłego przyjaciela Donalda.

Myślał, że premier pozwoli mu wyjść z twarzą?

Prawie mi przykro że Schetyna i jego ludzie odtąd ukradną tylko miliony a nie miliardy jak ci lepiej podwieszeni.

2440139Bbhn7QGCUAA2jRJ.jpg

O opiekę nad Grzegorzem Schetyną został poproszony, przez zarząd PO, Bartosz Arłukowicz, pełnomocnik ds. wykluczonych :)

1592928Bbh-5NKCIAAhlZR.jpg_large.jpg

A

Anonymous

JAKA SZKODA ŻE NIE POZOSTAŁ PRZY ŚPIEWANIU !! !! !!

A tak „śpiewa” dzisiaj:

„... A ja wiem co jest grane,
dlatego tutaj zostanę,
będę śpiewał piosenki
będą klaskać panienki
będą dawać mi kwiaty
będę teraz bogaty
bo ja się wcale nie chwalę
ja niestety mam talent
jak głos wydaje z siebie
wszyscy są w siódmym niebie...

... Stoję przy mikrofonie,
niech mnie który przegoni,
różne sceny, brygady,
już nie dadzą mi rady
bo ja się wcale nie chwalę
ja po prostu niestety mam talent...”

:szydera :szydera :szydera :szydera :szydera :szydera :szydera :szydera :szydera :szydera :szydera

A

Anonymous

Dom Jaruzelskiego należał do łączniczki Armii Krajowej:
W rodzinnym domu Haliny Martinowej przy ul. Ikara w Warszawie, którego mimo usilnych prób nie zdołała odzyskać, od przeszło 30 lat mieszka gen. Wojciech Jaruzelski.

Piecuch - goryl Jaruzelskiego:
W czasie pisania książki Byłem gorylem Jaruzelskiego, opartej m.in. o relacje płk. A. Gotówki, były szef goryli generała wielokrotnie wspominał o zasłyszanej teorii podmian osób celem “wyhodowania” agenta wpływu. Chodziło o gen. W. Jaruzelskiego. Nie traktowałem tych relacji poważnie (podobnie jak i nie czynię tego obecnie), nie umieściłem o nich wzmianki w książce. Gdy jednak z innych źródeł usłyszałem podobne “rewelacje”, czuję się w obowiązku zasygnalizować problem.

A

Anonymous

Jak nie kijem go to pałką :wariat .

Prokuratora nie chciała wszcząć śledztwa w sprawie Hofmana to teraz wataha rzuciła się na agenta Tomka :dziwak

I know,I know...ja wszystko rozumiem...ta blondi to jego żona,a więc mógł złapać stresa...ale : gościu wbija na prywatny raut z wyrzutem,całe towarzystwo podpite a więc z logiką na bakier na dodatek w tej sprawie zaważyły dwie mądrości ludowe :

Serce nie sługa :papież .
Jak suka nie da, to pies nie weźmie :szydera .

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4461
Miasto
Gdynia Orłowo
slawektor napisał:
Prawie mi przykro że Schetyna i jego ludzie odtąd ukradną tylko miliony a nie miliardy jak ci lepiej podwieszeni.

Sławku!!! Twoi przebierają nóżkami, żeby tylko ich, jak to zgrabnie ująłeś, podwiesić :szydera :szydera :szydera
:scratch No bo chyba nie chcesz mi wmówić, że są ulepieni z innej gliny. :nea :eek:o
Pozdrawiam :england

A

Anonymous

Co do Hofmana: Dodatkowa weryfikacja, której domagało się CBA od prokuratury to odebranie oświadczeń od posła Hofmana i kolegi, który pożyczał mu pieniądze. CBA samo nie mogło odebrać oświadczeń od Hofmana i jego kolegi? Trzeba było osłabić efekt zarzutów dla ministra Nowaka, i tyle.
Suma to podobno 600 zł, ale tego nie jestem pewien.

Prokuratura Okręgowa w Ostrowie Wielkopolskim, po przeprowadzeniu postępowania sprawdzającego, w trybie art. 307 Kodeksu postępowania karnego, wydała w dniu 16 grudnia 2013r. postanowienie o odmowie wszczęcia śledztwa w powyższej sprawie:

Gdzie teraz są te wszystkie mendy dziennikarskie,które zrobiły z Adama Hofmana złodzieja?

Robią pianę z Kaczmarkiem, czemu nie z tym?

Taśma trafiła do sądu, a stamtąd już prosta droga do dziennikarzy. Normalne?
Podpity Kaczmarek, którego nagrał zazdrosny mąż. Taśm Wiplera jakoś nie widać.
Kilkadziesiąt minut nagrania, żalów faceta od którego odeszła żona.
Podpity Kaczmarek nagrywany przez zazdrosnego męża na zamkniętej imprezie - a Wprost wyciąga kilka zdań i 3,5 minuty nagrania.

Zarzuty prokuratorskie dla Nowaka - od razu riposta CBA Hofmanem.
Wybory w PO z Schetyną - to Macierewicz i tłumaczenie raportu.
Odmówienie śledztwa ws Hofmana - od razu artykuł Wprost o Kaczmarku
Ktoś go nagrał, komuś sprzedał a jeszcze ktoś inny to wykorzystuje manipulując i licząc, że czytelnicy są idiotami.
Czy prostactwo Tomasza K. ma przykryć zachowanie premiera wobec Grzegorza S?

dwie wersje wypowiedzi Kaczmarka: - górna spisana z nagrania - dolna z artykułu Wprost niby to samo ale jednak nie

6624513jj.png

W Wprost już sam tytuł to manipulacja. Groźby, straszenie kolegami - stosował nie tylko jako były agent. Skoro tak to można linka? gdzie stosował, dlaczego za to nie siedzi?

antbil007 napisał:
Sławku!!! Twoi przebierają nóżkami, żeby tylko ich, jak to zgrabnie ująłeś, podwiesić :szydera :szydera :szydera
:scratch No bo chyba nie chcesz mi wmówić, że są ulepieni z innej gliny. :nea :eek:o
Pozdrawiam :england

Możliwe.
Jednak mam do nich większe zaufanie.
Pis rządził niecałe dwa, można znaleźć jeśli się chce co mu się jednak udało przez ten czas. Pis nie rządzi 7 lat..
Hofman czy Kaczmarek od razu zawieszeni.
Nowak - Kaczyński nie mówił: trzymam kciuki, żebyś dał sobie radę. Sławomir Nowak zachował się z klasą.
Olszewski do tej pory nic, a kpina jakich mało, urzędniczka która była uczciwa straciła przez niego pracę
(Nie mogła przecież potraktować matki i dobrze zarabiającego syna jak małżeństwa pozostającego we wspólnocie majątkowej. Ale takie właśnie dostała polecenie od kierowniczki referatu. Podatek posła Olszewskiego cudownie zmniejszył się o połowę.)
Afery wychodzące z PiS - obyczajówka... Afery wychodzące z PO - korupcja - finansowa i zawodowa, polityczna wycinka. Co tu porównywać?

Żyjemy tu i teraz, trzeba to przetrwać i tyle nic innego teraz nie wymyślimy.

W końskim łajnie siedzą dwa żuczki. Jeden pyta drugiego: “Tatko! popatrz, obok woda czysta, trawa zielona,
a w górze niebo takie niebieskie, a my wciąż grzebiemy się w gównie. Dlaczego?”, Drugi na to: “Bo widzisz synu,
to wciąż jest nasza ojczyzna”.

programexe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0

Szpital zaproponował rodzicom 1 zł za śmierć dziecka. Inne za trwały uszczerbek na zdrowiu oferują po 1 tys. zł. Wszystko zgodnie z prawem, bo przepisy nie określają minimalnej kwoty odszkodowań

Prokuratura: zwrot "polskie obozy" nie znieważa narodu polskiego

Szef MSZ Radosław Sikorski opublikował na stronie ministerstwa dokument z którego wynika, że Polska już raz wypłaciła Stanom Zjednoczonym gigantyczne odszkodowania dla ich obywateli żydowskiego pochodzenia.

Chodzi o umowę z 1960 roku, która dotyczyła zwrotu przez polskę mienia żydowskiego utraconego podczas II Wojny Światowej. Polska zapłaciła wtedy Stanom Zjednoczonym ponad 40 mln dolarów, czyli miliard dolarów - biorąc pod uwagę dzisiejsze realia. Według układu PRL z USA, Stany Zjednoczone zrzekły się prawa do reprezentowania swoich obywateli w sprawach powojennych odszkodowań. Wzięły na siebie także obowiązek dystrybucji pieniędzy z Polski wśród pokrzywdzonych mieszkańców.

Według eksperta ds. odszkodowań mecenasa Bartosza Grohmana dokument opublikowany przez MSZ jasno pokazuje, że dzisiejsze roszczenia amerykańskich Żydów są pozbawione podstaw prawnych i nie powinny być w ogóle rozptrywane: " Umowa to umowa. I jeśli żadne inne porozumienie jej nie unieważnia, a tak jest w tym przypadku, obowiązuje cały czas".

Dlaczego dopiero dziś dokument ujrzał światło dzienne? - Szef MSZ trzymał to pismo w zanadrzu i czekał na bardziej odpowiedni moment - mówił "Super Expressowi" nieoficjalnie jeden z polityków PO. - W czwartek jednak, po ponagleniach, doradcy sekretarza stanu ds. Holocaustu, który krytykował Polskę za opieszałość w uchwaleniu ustawy reprywatyzacyjnej, po prostu nie wytrzymał... - Według mnie Radosław Sikorski wiedział o tym piśmie zagrzebanym gdzieś w archiwach dużo wcześniej - komentuje mec. Grohman. - A Amerykanie o nim... zapomnieli.

sm/Super Express

A

Anonymous

Mimo że wątek potrafi wzbudzić emocje, nie jest źle.

3268035Przechwytywanieg.PNG

Odnośnie samego wątku. Tylko przykład.
Ile z tych wiadomości przedarło się dzisiaj w mediach?
To co proponuje TVN czy GW to zwykła propaganda.

Rocznica krwawej pacyfikacji kopalni Wujek.
Były minister odpowiedzialny za miliardowe zakupy dla MON mówi o lobbingu, w tle SKW, Izrael, ruski stawiają rakiety, odebrała bombowce czwartej generacji Su-34 a dziadek Koziej

2039981Przechwytywaniegj.PNG

Bieńkowska wycofuje faktury z Brukseli - Resort infrastruktury i rozwoju wstrzymał przekazywanie do Komisji Europejskiej wniosków o refundację pieniędzy wydanych na e-administrację. Ma to związek z podejrzeniami prokuratury i CBA, że przy jednym z przetargów na inwestycję wartą ok. 12 mln zł mogło dojść do korupcji.

W ramach rządowych zmian w OFE zniesiono gwarantowaną stopę zwrotu i pozwolono na inwestowanie 30% aktywów za granicą.

Ponad 160 mln zł – tyle łącznie w największych procesach odszkodowawczych, które mogą znaleźć rozstrzygnięcie w 2014 roku, domagają się do Skarbu Państwa przedsiębiorcy. To zadośćuczynienie za niesłuszne aresztowania, utracony majątek i zniszczone firmy

Polacy pobici w Niemczech przez tamtejszą policję nie otrzymali ŻADNEJ pomocy od ambasady RP. MSZ zainteresowało się sprawą dopiero, gdy temat podjęły polskie media.

A w mediach numerem 1 agent Tomek i przekaz z Czerskiej na grudzień: "PiS ma najgorszy miesiąc od kilku lat." Tylko że przekaz na listopad był identyczny. I na październik też.

Co do wiarygodności mediów np Wprost:
Z Andrzejem Stankiewiczem o kneblowaniu tygodnika „Wprost” przez jego właściciela.
Lisiecki oświadczył mi, że zawarł kilkadziesiąt ugód z politykami lewicy i z najpoważniejszymi biznesmenami w Polsce. Są to ugody z tajnymi załącznikami. Ale ich założenie jest proste: w zamian za wycofanie roszczeń albo zaniechanie bojkotu „Wprost”, Lisiecki zobowiązał się, że tygodnik nie będzie się zajmował ich „prywatnymi” sprawami, w tym majątkiem. Oznacza to, że można pisać o działalności publicznej Aleksandra Kwaśniewskiego czy Włodzimierza Cimoszewicza, ale już o ich pieniądzach nie można. Moje rozgoryczenie bierze się z tego, że chciałem pracować w gazecie rzetelnej i uczciwej wobec Czytelników.
Więcej:

Tak wygląda rzeczywistość? Dziennikarka Polsat News
7217278Przechwytywanie.PNG

programexe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Lech Kaczyński - 11.09.2006 pewna bardzo ważna , całkowicie przemilczana wypowiedz, nie puszczona w Polsce.

i drugie jeszcze ważniejsze video

Są plany redukcji wielkości populacji Polski do 15mln

Naukowcy opracowują chip komputerowy, który może być implantowany w rękę pacjenta cierpiącego na otyłość ażeby pomóc mu pozbyć się zbędnej wagi. Urządzenie będzie stale kontrolować poziom tłuszczu we krwi i kiedy zarejestruje przejedzenie, wypuści do krwi hormon, który stłumi uczucie łaknienia. W doświadczeniach na myszach wcześniejsza wersja urządzenia okazała się doskonała. Otyłe gryzonie, którym zaimplantowano chip, w rezultacie jadły mniej tłustego jedzenia. Trzeba zauważyć, że urządzenie przestało wprowadzać lek kiedy gryzonie osiągnęły normalną wagę. Szwajcarscy naukowcy mają nadzieję, że za 5, 10 lat zdołają stworzyć urządzenie, którego wymiary nie przekroczą rozmiarów monety. Planują wszczepianie go w ręce ludzi. Czasopismo „Nature Communications” informuje, że chip zawiera dwa geny, które pracują razem ażeby ograniczyć łaknienie. Pierwszy śledzi poziom zawartości tłuszczu we krwi i kiedy staje się zbyt wysoki, drugi zaś wydziela hormon tłumiący łaknienie. Wynalazca chipu, profesor Martin Fussenegger, mówi, że chipy zawierające inne kombinacje genów, mogą być opracowane w celu zwalczania innych chorób. Jeżeli skuteczność chipu będzie dowiedziona doświadczalnie na ludziach to będzie on alternatywą dla tabletek na odchudzanie, które trzeba przyjmować kilka razy dziennie a także dla drogich operacji, takich jak pomniejszanie żołądka. Ma on także nadzieję, że implantacja takiego chipu nie będzie miała skutków ubocznych. Otyłość może skrócić życie człowieka o 9 lat a także zwiększyć ryzyko problemów zdrowotnych, włącznie z cukrzycą, chorobami serca, udarem mózgu, bezpłodnością, depresją i niektórymi rodzajami raka. Rzecznik prasowy zespołu badawczego powiedział: „Ludzkość została dotknięta poważnymi problemami z nadwagą. Według danych Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) ponad połowa populacji licznych krajów rozwiniętych cierpi na nadwagę. Na otyłość cierpi praktycznie co 3 człowiek. Pod warunkiem odpowiedniego finansowania chip może być przetestowany na ludziach już za 3 lata”- informuje MailOnline. Jeżeli będzie udowodnione bezpieczeństwo i skuteczność chipu to jego masowa implantacja może rozpocząć się za kilka lat. Tym nie mniej brytyjscy specjaliści ostrzegają, że trudno będzie stworzyć chip, który pozwoli nie tylko stracić nadwagę ale i zachować osiągnięty rezultat.

Status
Zamknięty.
Do góry