Szybkie newsy bez kategorii

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12502
Miasto
Somewhere over the rainbow.
S

spamtrash

stado ptakow zostawilo przestrzeliny po odlamkach jak ze Stingera/Strely/S300.... xD.... lomatkobosko.
A swoja droga, to lataja w sieci nagrania z kabiny jak pasazerowie (niezaleznie od religii, ktorej jak raz nie za bardzo lubiam) modla sie przed tym co ich czeka.
***** mac... wiele razy latalem nad ostrzeliwanymi terytoriami w roznym charakterze. PODZIWIAM i SZANUJE spokoj i pogodzenie sie z tym co nadchodzi.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30337
Miasto
Trololololo
Mężczyzna szykanowany przez grupę nastolatków pęka i wyciąga scyzoryk

Filmik w stylu "Fuck around and find out" Nagranie z zajścia ukazuję grupkę nastolatków na pontonach nagrywających i wyśmiewających starszego mężczyznę, oskarżając go również o bycie pedofilem. osaczony mężczyzna pęka, sięga po scyzoryk i zaczyna dźgać wszystkich dookoła.

S

spamtrash

i tak zupełnie przypadkiem, akurat ten lot ktoś nagrywał telefonem, tak?
niekoniecznie PRZYPADKIEM. Teren wokol lotniska, zwlaszcza od strony morza jest dosc odkryty, a patrzac na to co ten samolot wyczynial juz PO wleceniu nad lad na przestrzeni kilku kilometrow to obawiam sie ze mogl wzbudzic zainteresowanie kazdego kto mial telefon, aparat foto czy murgaczke oczkami. Pilot za wszelka cene chcial posadzic na pasie ale samolow w wyniku prawdopodobnie utraty hydrauliki miota sie i w pionie i w poziomie jak Izrealita po pustym sklepie
j28243trace.jpg

Przy czym nalezy podkreslic ze w poziomie szlo to DUZO lepiej (widac po czarnej linii na gruncie). Prawdopodobnie stracil hydraulike sterow i klap i lecial regulujac silnikami....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
S

spamtrash

Samolot jeszcze nie został zestrzelony, a już było wiadome, że to Rosja :what
No tez sie dziwie bo jak dla mnie to mogl byc randomowy Czeczen broniacy lotniska i strzelajacy do wszystkiego co mu na prywatne niebo wlata.
Ukraincy nie uzywaja dronow przeciwlotniczych, a cos ewidentnie pieprznelo i uszkodzilo tylna czesc samolotu.
Wrzucilem kawalek trasy z Flightradar24, to NIE sa jakies tajne info, zobacz sam kiedy zaczal robic pionowa sinusoide.

• Lubię to
Reactions: MLJ

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12502
Miasto
Somewhere over the rainbow.
No tez sie dziwie bo jak dla mnie to mogl byc randomowy Czeczen broniacy lotniska i strzelajacy do wszystkiego co mu na prywatne niebo wlata.
Ukraincy nie uzywaja dronow przeciwlotniczych, a cos ewidentnie pieprznelo i uszkodzilo tylna czesc samolotu.
Wrzucilem kawalek trasy z Flightradar24, to NIE sa jakies tajne info, zobacz sam kiedy zaczal robic pionowa sinusoide.

"Mógł" i "randomowy" są niezbitymi dowodami. Idziesz w kierunku "Antkowym" - nie wiem, nie ma dowodów ale mogło być :sarkazm Ja dodaję, że to mógł być randomowy aborygen, który mógł być tam akurat na wakacjach i testował bumerang z przyczepionym granatem i napędem odrzutowym dla lepszego efektu polowania na pingwiny, które może kiedyś przylecą odwiedzić Tasmanię :klawik

S

spamtrash

"Mógł" i "randomowy" są niezbitymi dowodami. Idziesz w kierunku "Antkowym" - nie wiem, nie ma dowodów ale mogło być :sarkazm Ja dodaję, że to mógł być randomowy aborygen, który mógł być tam akurat na wakacjach i testował bumerang z przyczepionym granatem i napędem odrzutowym dla lepszego efektu polowania na pingwiny, które może kiedyś przylecą odwiedzić Tasmanię :klawik
:jaranko zainspirowal mnie kolega.... idac tym tropem, nie mozemy wykluczyc ze samolot przelatywal nad jakas kuznia, w ktorej przypadkowy czlonek z tego forum tak zazarcie machal mlotem ze polamal trzonek a reszta odbila sie od kowadla i poleeeeciaaala, uszkadzajac samolot?
Hmmm... czy Regulamin Forum mowi cos co robic w przypadku uzasadnionego podejrzenia popelnienia aktu miedzynarodowego terroryzmu poprzez zestrzelenie cywilnego samolotu mlotkiem? :rofll

Dobra, teraz bardziej serio: na Filghtradarze widac gdzie zaczely sie problemy, AKA samolot zaczal zygzakowac gora dol. W poziomie, jak pisalem wyzej, lepiej lub gorzej ale se radzil.
Z miejsca gdzie to nastapilo, to busialo byc cos o zasiegu kilku km max (przy dalszym dystansie dylatacja czasowa by sie odpalila, chyba ze byloby to cos naprowadzajace sie np. cieplnie, czego tez wykluczyc nie mozna). Do czego zmierzqam: to bylo cos lokalnego. Biorac pod uwage realia w Czeczenii - oraz wykluczajac ze zdarzenie jest takie jak zilustrowane tu, od 17:03:

oraz biorac pod uwage ze wspolczesne systemy NIE maja trafic w cel a rozerwac sie w jego poblizu - ZAKLADAM, a nie TWIERDZE, ze to albo Czeczeni albo Ruskie.
Ciezko mi sobie wyobrazic ukrainskiego partyzanto-dywersanta ktory przekrada sie w Czeczenii w pobilize lotniska i rozwala wszystko co lata dookola podczas ataku wlasnych dronow.
Po pierwsze: brak w tym logiki
Po drugie: cos by go zdradzilo. Moze ciagnacy sie za nim spadochron. Moze zapach barszczu ukrainskiego. A moze darcie ryja na cala okolice, ze "batko nasz Bandera, Ukraina maty..."

Tak wiec ponowie to com napisal wyzej: MOGL, a nie: ODJANIEPAWLIL.

PS: nie pisalem bo to chyba oczywiste ale napisze... MOZE ktos kiedys zrobi profesjonalna analize lotu i potwierdzi albo zaprzeczy:
ostatnia faza lotu wyglada dla mnie tak ze pilot wykonal (nie wiem po co, ale mnie w kabinie nie bylo) osemke zamiast okregu. Moze wiatr byl lepszy do ladowania z tego kata, NIE WIEM. ale jak nie masz steru poziomego to jak robisz ostry nawrot, to samolot "przepada" w pionie.
I to, IMHO, nastapilo: pilot byl w ostatniej fazie osemki, i zeby podejsc do pasa skrecil zeby znalezc sie w osi. A "gazu" dodac nie mogl albo nie chcial bo by znowu wywalil w gore - i mu sie wysokosc skonczyla :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30337
Miasto
Trololololo
Grzyb shiitake hamuje postęp włóknienia wątroby

Standaryzowany ekstrakt z grzyba shiitake hamuje postęp włóknienia wątroby, i to na dwa sposoby - informuje American Journal of Physiology-Gastrointestinal and Liver Physiology.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Do góry