Szybkie newsy bez kategorii

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12406
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Tymczasem Niemcy mają już gaz na zimę od Norwegii....

.... chociaż moralnie on należał się nam. Pewnie i tak go kupimy kilka razy drożej.

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56075
Przyleciałem dziś do Berlina i potem miałem pociąg do Polski. Tak więc z lotniska pojechałem na dworzec główny DB, kupiłem sobie kawę i usiadłem przed głównym wejściem. Jakież było moje zdziwienie gdy już po dwóch łyczkach naparu usłyszałem znajome dźwięki :sarkazmTak, tak, polski akcent. Nie wiem czy te patusy to ludzie Bąkiewicza chcący przybliżyć obcym polskie wartości, ale przytargali wielki głośnik muzyczny i zaczęli puszczać patriotyczne treści zaczynając od hymnu. Widocznie komuś to nie przypadło do gustu, bo po jakiś 15 min pojawili się funkcjonariusze :hehe Patusy dzielnie bronili swoich racji mocno pomagając sobie gestykulacją. Niestety polegli i z widoczną dezaprobatę (aby wszyscy widzieli) oddalili się w nieznane.

Policajty też się wynieśli ale nie zauważyli innej polskojęzycznej grupki raczących się tanim winem i piwkiem, od czasu do czasu zaczepiając przyjezdnych o cigareta :kwiczy2 Jeden dał nawet pokaz "jazdy" na rowerze z wykorzystaniem kaskaderskich sztuczek stylem pijanego mistrza :rofll

To takie moje spostrzerzenia ;)

Do góry