W skrócie: oszałamiające sukcesy bandyckiej skarbówki [WAŻNE]

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28629
Miasto
Trololololo
No nie, to tak nie jest. Ja tu mówię o botach autorskich, specjalnie na tę okoliczność napisanych przez wrogich informatyków. Ich nie poznasz tak łatwo, bo mają normalne szyldy typowej przeglądarki. Posługują się też residential proxy, tj. mają normalne IP, jak gdyby to byli zwykli userzy z ludu. Natomiast niektóre detale dotyczące ruchu są bardzo charakterystyczne (zresztą bywają różne ustawienia, niekiedy to się rzuca w oczy patrząc w log serwera HTTP, np. w ogóle taki nie pobiera skryptów ani styli, a obrazki tylko niektóre, aczkolwiek to rzadkość, to to zwłaszcza przy pracy na rzecz sieci reklamowych PPC) i summa summarum skrajnie to nieprawdopodobne, że chodzi o jakieś losowe złożenia się np. wyników co do czasu siedzenia na stronie, a nie celowy dobór pod pewne memetyczne liczby.
Ok, ale skąd wiesz że był to bot TVP a nie np: Polsatu
Boty muszą być na stronie, indeksują ją więc potem dobrze jest widoczna w np:google.

Przykład tego forum, wypisujemy sobie tutaj różne pierdololo a boty indeksują i w wyszukiwarce bardzo dobrze jest widoczne. Nikt nigdy nie pozycjonował tego forum, samo się wypozycjonowało.

piotrniz

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
W sumie nie wiem, czyj to bot, ale nie sądzę, że Microsoft czy Google - bo już prędzej ci - by się na tym skupiali, bo oni nie mają podglądu na żywo na mój komputer.
A ja potrafię kod HTML zmieniać, dodawać skrypty, różne rzeczy na bieżąco modyfikować tak, że bot nie uwzględniając tych trudnych do poprawnego obsłużenia (bez posiadania mózgu i bez także wdrażania działania normalnej przeglądarki) zmian mógłby zgłupieć i się zdekonspirować.
Nawet jedną taką dekonspirację raz mi pokazali, bardzo to fajnie wyglądało, jest na filmie youtube.com/watch?v=KCJeScMSsN8, tym niemniej co do zasady chcą pozostać zakonspirowani, udawać w miarę normalnych userów, chociaż poszlaki łaskawie zostawiają. To może nie takie ważne, ale gdyby to obsługiwała zewnętrzna firma bez kontrolowania mnie na żywo, byłoby zawsze z tą useropodobnością bardzo bardzo kiepsko - a niektóre sieci reklamowe, jak łatwo zrozumieć, mogą się bardzo wstydzić zwykłego chamskiego oszukiwania-kradzieży pieniędzy.

Natomiast TVP to jak wiadomo piaskownica Syguta - Syg-gut, Sygnity-gut, tam jest bodajże program może "Kontrola operacyjna" się nazywający w ogóle ponad wszystkim postawiony jako coś najważniejszego. Napisane na blogu, że to podobno przez Sygnity (polskiego partnera-dystrybutora Microsoftu) dostarczane, różne poszlaki na to wskazują.

Ostatnia edycja:

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28629
Miasto
Trololololo
W sumie nie wiem, czyj to bot, ale nie sądzę, że Microsoft czy Google - bo już prędzej ci - by się na tym skupiali, bo oni nie mają podglądu na żywo na mój komputer.
A ja potrafię kod HTML zmieniać, dodawać skrypty, różne rzeczy na bieżąco modyfikować tak, że bot nie uwzględniając tych trudnych do poprawnego obsłużenia (bez posiadania mózgu i bez także wdrażania działania normalnej przeglądarki) zmian mógłby zgłupieć i się zdekonspirować.
Nawet jedną taką dekonspirację raz mi pokazali, bardzo to fajnie wyglądało, jest na filmie youtube.com/watch?v=KCJeScMSsN8, tym niemniej co do zasady chcą pozostać zakonspirowani, udawać w miarę normalnych userów, chociaż poszlaki łaskawie zostawiają. To może nie takie ważne, ale gdyby to obsługiwała zewnętrzna firma bez kontrolowania mnie na żywo, byłoby zawsze z tą useropodobnością bardzo bardzo kiepsko - a niektóre sieci reklamowe, jak łatwo zrozumieć, mogą się bardzo wstydzić zwykłego chamskiego oszukiwania-kradzieży pieniędzy.

Natomiast TVP to jak wiadomo piaskownica Syguta - Syg-gut, Sygnity-gut, tam jest bodajże program może "Kontrola operacyjna" się nazywający w ogóle ponad wszystkim postawiony jako coś najważniejszego. Napisane na blogu, że to podobno przez Sygnity (polskiego partnera-dystrybutora Microsoftu) dostarczane, różne poszlaki na to wskazują.
Skoro nie wiesz czyj to bot to czemu piszesz że od TVP, może to bot poprawny który indeksuje treści co przełoży się na ilość wizyt. Jak będziesz go blokował to twoja strona cały czas będzie w tym miejscu którym jest teraz. Jako admin strony możesz to sprawdzić.
Jeśli chodzi o twoje filmiki to akurat adsCompass zajmuje się odpłatnym naganianiem ruchu na strony które mają mało wizyt (potrzebne do wypozycjonowania). Reklamy też widzę mają.
Jak założyłeś temat na forum to sprawdziłem sobie kilka twoich filmików na YT, pewne rzeczy błędnie zinterpretowałeś, np: uszkodzoną taśmę w laptopie (ekran) zinterpretowałeś jako zdalne wyłączanie/ podsłuch.

piotrniz

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Przez grzeczność odpowiem, ale to już się robi naprawdę nudne lanie wody. Patrz mój post z 20:03 - tam to wyjaśniłem. To nie są boty oficjalne firm w rodzaju Google, Bing czy Facebook, te indeksujące zawartość stron, w ogóle nie o tego typu ruchu mówię, taki jest bardzo prosty do odróżnienia (zwykle wpisany jest odpowiedni User-Agent, a nawet jeśli nie, to IP jest odpowiedni). Nie o tym mówię, tylko o udawaniu zwykłych userów.

Nic błędnie nie interpretuję, mam wykształcenie informatyczne i spore doświadczenie programistyczne także z racji wieku. Twierdzenia o urojeniach czy też bezzasadnie wywodzonych poglądach (to w sumie to samo) muszą być solidnie udowodnione, to nie może być tak, że "tak nie jest, ale ci nie udowodnię, że tak nie jest, ale jakoś tak mi się wydaje, że chyba jednak nie". To jest żaden argument. Co najwyżej możesz walić autorytetem swoim, ale jeśli masz ksywkę sugerującą jakieś złodziejstwa w tle jej wyboru, to cholera wie, czy to nie jakieś zamieszanie w sprawę podsłuchową Tobą kieruje i wola bagatelizowania mojej osoby i doświadczeń. W sumie i tak to miłe zważywszy na to, że jeszcze w ogóle bytuję na tym forum oraz mój wątek.

al

Marszałek Forum
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
11894
Miasto
Somewhere over the rainbow.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28629
Miasto
Trololololo
Przez grzeczność odpowiem, ale to już się robi naprawdę nudne lanie wody. Patrz mój post z 20:03 - tam to wyjaśniłem. To nie są boty oficjalne firm w rodzaju Google, Bing czy Facebook, te indeksujące zawartość stron, w ogóle nie o tego typu ruchu mówię, taki jest bardzo prosty do odróżnienia (zwykle wpisany jest odpowiedni User-Agent, a nawet jeśli nie, to IP jest odpowiedni). Nie o tym mówię, tylko o udawaniu zwykłych userów.

Nic błędnie nie interpretuję, mam wykształcenie informatyczne i spore doświadczenie programistyczne także z racji wieku. Twierdzenia o urojeniach czy też bezzasadnie wywodzonych poglądach (to w sumie to samo) muszą być solidnie udowodnione, to nie może być tak, że "tak nie jest, ale ci nie udowodnię, że tak nie jest, ale jakoś tak mi się wydaje, że chyba jednak nie". To jest żaden argument. Co najwyżej możesz walić autorytetem swoim, ale jeśli masz ksywkę sugerującą jakieś złodziejstwa w tle jej wyboru, to cholera wie, czy to nie jakieś zamieszanie w sprawę podsłuchową Tobą kieruje i wola bagatelizowania mojej osoby i doświadczeń. W sumie i tak to miłe zważywszy na to, że jeszcze w ogóle bytuję na tym forum oraz mój wątek.
Napisałeś że nie wiesz, nie sądzisz. Jak masz 4 wejścia w tym 2 boty to jakie to jest udawanie userow :scratch , to jest brak ruchu na stronie. Dodaj sobie jeszcze ze 2 moje wejścia jak robiłem screena. Mną nic nie kieruje, mogłem ten temat skasować jako spam tak jak na innych forach to zrobili a jednak widzisz temat został i z tego co widzę to tutaj na tym forum masz najwięcej odpowiedzi. Sprawdziłem. No tak mój nick forumowy ewidentnie sugeruje zamieszanie w sprawę podsłuchową :sarkazm.

• Haha
Reactions: MLJ

piotrniz

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
W związku ze sporym zagrożeniem cenzurą i brutalnością administratorów Facebooka, forum (czy, jak kto woli, grupa) do zgłaszania problemu nieotwierania się strony m. in. bandycituska.com zostało przeniesione z Facebooka na Reddit - nowy adres:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
. Na Facebook koniec końców nie trafił ani jeden krótki raport o problemie, ale wg wszelkich znaków na niebie i ziemi można domyślać się, że dziesiątki osób próbowały go zamieścić. W związku z powyższym prosiłbym o współpracę pod tą nową centralną lokalizacją dla raportów internautów o nielegalnej cenzurze, a także zgłaszanie ewentualnych szykan ze strony Reddita/X (bo do zliczania osób deklarujących chęć pomocy i sprawdzania sytuacji stosuję teraz X).

Proszę, pomóżcie w tym temacie. Jeśli ta stronka reddit.com stosuje w tym przypadku jakąś cenzurę prewencyjną (zanim post opublikują, przechodzi przez nieoficjalną "moderację" ze strony administratorów czy raczej wszystko odrzucają), czyli są aż takimi wieśniakami i moim zdaniem w takim razie ich firma powinna prędzej czy później zostać zbojkotowana przez internautów, to też powiedzcie - jest to niestety bardzo możliwe, w takim przypadku poszukam jeszcze innej lokalizacji dla obwieszczeń i rozmowy o temacie (w ostateczności zawsze można użyć jakiegoś forum, no ale spróbujmy najpierw klasycznych rozwiązań z dziedziny mediów społecznościowych...).

-----------------------
I jeszcze raz:
Tor Browser, podobnie jak VPN-y, ukrywa Wasze IP i w ogóle nie ma wtedy namierzalności, zaś narzędzia tego typu są dobrze znane większości informatyków, w tym niemal wszystkim jakoś związanym z pracą przy technologiach internetowych. To nie jest coś do wykorzenienia ani ścigania mafijnymi metodami ("dorzynanie watahy") w ramach działalności firm telekomunikacyjnych.

Niektórych(?) z tut. Internautów tak poza tym może interesuje co nieco chrześcijaństwo od strony tego, że się mniej lub bardziej identyfikują z takim systemem lub chcą za takich podawać. W związku z tym jeden tylko przykładowy cytat na ten temat, w tym przypadku od apostoła - jego osąd: "Religijność czysta i bez skazy wobec Boga i Ojca wyraża się w opiece nad sierotami i wdowami w ich utrapieniach i w zachowaniu siebie samego nieskalanym od wpływów świata" (
). No ale oczywiście nie trzeba aż być religijnym, żeby trochę pomóc.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28629
Miasto
Trololololo
W związku ze sporym zagrożeniem cenzurą i brutalnością administratorów Facebooka, forum (czy, jak kto woli, grupa) do zgłaszania problemu nieotwierania się strony m. in. bandycituska.com zostało przeniesione z Facebooka na Reddit - nowy adres:
. Na Facebook koniec końców nie trafił ani jeden krótki raport o problemie, ale wg wszelkich znaków na niebie i ziemi można domyślać się, że dziesiątki osób próbowały go zamieścić. W związku z powyższym prosiłbym o współpracę pod tą nową centralną lokalizacją dla raportów internautów o nielegalnej cenzurze, a także zgłaszanie ewentualnych szykan ze strony Reddita/X (bo do zliczania osób deklarujących chęć pomocy i sprawdzania sytuacji stosuję teraz X).

Proszę, pomóżcie w tym temacie. Jeśli ta stronka reddit.com stosuje w tym przypadku jakąś cenzurę prewencyjną (zanim post opublikują, przechodzi przez nieoficjalną "moderację" ze strony administratorów czy raczej wszystko odrzucają), czyli są aż takimi wieśniakami i moim zdaniem w takim razie ich firma powinna prędzej czy później zostać zbojkotowana przez internautów, to też powiedzcie - jest to niestety bardzo możliwe, w takim przypadku poszukam jeszcze innej lokalizacji dla obwieszczeń i rozmowy o temacie (w ostateczności zawsze można użyć jakiegoś forum, no ale spróbujmy najpierw klasycznych rozwiązań z dziedziny mediów społecznościowych...).

-----------------------
I jeszcze raz:
Tor Browser, podobnie jak VPN-y, ukrywa Wasze IP i w ogóle nie ma wtedy namierzalności, zaś narzędzia tego typu są dobrze znane większości informatyków, w tym niemal wszystkim jakoś związanym z pracą przy technologiach internetowych. To nie jest coś do wykorzenienia ani ścigania mafijnymi metodami ("dorzynanie watahy") w ramach działalności firm telekomunikacyjnych.

Niektórych(?) z tut. Internautów tak poza tym może interesuje co nieco chrześcijaństwo od strony tego, że się mniej lub bardziej identyfikują z takim systemem lub chcą za takich podawać. W związku z tym jeden tylko przykładowy cytat na ten temat, w tym przypadku od apostoła - jego osąd: "Religijność czysta i bez skazy wobec Boga i Ojca wyraża się w opiece nad sierotami i wdowami w ich utrapieniach i w zachowaniu siebie samego nieskalanym od wpływów świata" (
). No ale oczywiście nie trzeba aż być religijnym, żeby trochę pomóc.
@piotrniz Nie wiem czy to przypadek ale ostatnio zaktualizowałem dodatek na forum który pokazuje jakie boty siedzą na forum i temat który założyłeś głownie czytają boty TVP. Pytanie co teraz zrobić :??

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
600
Miasto
okolice internetu
PzD ma pomóc w rozreklamowaniu tego chłamu? Reklama kosztuje...
...

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28629
Miasto
Trololololo
PzD ma pomóc w rozreklamowaniu tego chłamu? Reklama kosztuje...
...
Pewnie że tak ale jak chłop osiągnie to co sobie założył to pewnie będziesz chciał się trochę ogrzać w blasku zwycięstwa :jezyk

• Haha
Reactions: MLJ

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4723
Powinien przede wszystkim zrobić porządek z tym swoim "oczojebnym" blogiem.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28629
Miasto
Trololololo
Powinien przede wszystkim zrobić porządek z tym swoim "oczojebnym" blogiem.
a właśnie, dobrze że przypomniałeś bo miałem zapytać o coś @piotrniz

@piotrniz jak to jest że potrafisz zrobić stronę która wizualnie wygląda ok, tzn. można czytać
Kod:

ale nie widzisz jak tragicznie od strony wizualnej jest zrobiony blog
Kod:

chyba że chodzi tutaj o kaskę, z tego co widzę to na xp.pl otrzymałeś pomoc publiczną

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4723
A
na pomagam.pl dalej wisi.
Niestety na chatę w dużym mieście zebrał tylko złotówkę. Ja nie wiem czy lepiej by nie wyszedł finansowo jakby zaczął handlować tymi namiotami blokującymi promieniowanie elektromagnetyczne. Mało to ludzi w foliowych czapkach po świecie chodzi ? :sarkazm

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28629
Miasto
Trololololo
A
na pomagam.pl dalej wisi.
Niestety na chatę w dużym mieście zebrał tylko złotówkę. Ja nie wiem czy lepiej by nie wyszedł finansowo jakby zaczął handlować tymi namiotami blokującymi promieniowanie elektromagnetyczne. Mało to ludzi w foliowych czapkach po świecie chodzi ? :sarkazm
Strasznie to takie pomieszane, z jednej strony chłop wysyła sam spam i zbiera na dom a z drugiej strony spółka (właściciel) z kapitałem zakładowym na bańkę.

ale to jest jeszcze nic

Do góry