Walki Bokserskie-informacje,ciekawostki

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4659
Foto idealnie oddające przebieg walki. Lemieux pokazał że jest twardy gość..
Myślę że po przejściu Kazacha do limitu 168, znów będzie mistrzem świata w średniej..

A

Anonymous

jorn napisał:
tak jak stawiałem ... GGG to terminator
Dwa dni temu chwaliliśmy (całkiem słusznie) Andrzeja...ale to do pokazał Gołowikin jest potwierdzeniem tego,że w życiu wszystko można stopniować...prawdziwy Geniusz ringu :yes master . Lemieux to nie jakiś bum tylko były mistrz świata ale miał elementarne problemy z trafieniem Kazacha...fantastyczna defensywa ( Mayweather Jr. się kłania) i do tego taka petarda w rękach,że Kanadayjczych nawet po ciosach w tułów odskakiwał na metr.Chapeau bas.
BTW.Po walce od razu do głowy przyszedł mi T-1000.Ale Jorn już mnie ubiegł :dziwak .

A

Anonymous

Tak sobie ostatnio przypomniałem...
pamiętacie tego kapitalnego boksera ??Princea Naseem Hameda
gość był nietuzinkowy i bezbłędny...dziś już takich jak on niestety nie ma :( (pod względem charyzmy)
finalnie uziemił go Marco Antonio Barrera (swoją droga również legenda)
do tego problemy zdrowotne ( konkretnie problemy z dłońmi ) które zakończyły przedwcześnie jego karierę :wariat
kto zna, to wie jak walczył , kto jest za młody aby pamiętać ,niech popatrzy :)

:piwko

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
jorn napisał:
jorn nie żartuj. Od czasów Cassiusa Marcellusa Clay'a, nie było tak widowiskowo walczącego boksera... :yes master

A

Anonymous

zeno06 napisał:
jorn napisał:
jorn nie żartuj. Od czasów Cassiusa Marcellusa Clay'a, nie było tak widowiskowo walczącego boksera... :yes master
ty to wiesz... ja to wiem... ale sa młodsi którzy moze nie widzieli go w akcji :piwko
tak czy inaczej to były czasy... każdy mistrz z każdym mistrzem , bez dobierania sobie przeciwników...
nie to co teraz...kasa zepsuła ta dyscyplinę :(

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4659
Już dziś w Kazaniu, w Rosji jedna z najlepszych gal w tym roku, z chyba najmocniejszym undercardem (karta walk)..

W walce wieczoru, były pretendent do tytułu mistrza świata Alexander Powietkin, kontra nasz olbrzym, także pretendent do tytułów Wladimira Kliczko, Mariusz Wach
Dla Povietkina to "przetarcie" przed walką o pas z Deontayem Wilderem (WBC), ale Nasz "Wiking" ma swoje atuty, a zwłaszcza jedną z najmocniejszych szczęk w biznesie..
Ponadto Wach ma zdecydowanie lepsze warunki od Saszy, zasięg, wzrost przemawiają na jego korzyść..
Powietkin to jednak złoty medalista olimpijski, mający na zawodostwie tylko porażkę z absolutnym dominatorem tej wagi - Kliczko.
Szykuje się ciekawa walka, stawiam na pełny dystans, lub TKO w końcówce walki na zmęczonym Wachu, który jednak nie powinien paść..

KARTA WALK..

10 rund - kategoria półśrednia o pas IBO International
Viskhan Murzabekov (11-0, 5 KO) vs. Solomon Bogere (13-2, 10 KO)

12 rund - kategoria półciężka o pas WBA Intercontinental
Dmitrij Bivol (4-0, 4 KO) vs. Mirco Ricci (16-2, 5 KO)

12 rund – kategoria super lekka o pas IBF World
Cesar Cuenca (48-0, 2 KO) vs. Eduard Trojanowskij (22-0, 19 KO)

12 rund – kategoria cruiser o pas WBC Silver
Dmitrij Kudriaszow (18-0, 18 KO) vs. Olanrewaju Durodola (21-2, 19 KO)

12 rund – kategoria cruiser o pas IBO World
Rachim Czachkijew (24-1, 18 KO) vs. Ola Afolabi (21-4, 10 KO)

12 rund – kategoria cruiser o pas WBA World
Dienis Lebiediew (27-2, 20 KO) vs. Lateef Kayode (21-0, 16 KO)

12 rund – kategoria ciężka o pas WBC Silver
Aleksander Powietkin (29-1, 21 KO) vs. Mariusz Wach (31-1, 17 KO)

Gala nietypowo bo od 14-00, oczywiście na polsacie sport..

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Polak walczył tak jak gdyby prawa rękawica była na temblaku :eek:
- tu trzeba pogratulować Rosjaninowi kondycji.

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
MLJ napisał:
Szykuje się ciekawa walka, stawiam na pełny dystans, lub TKO w końcówce walki na zmęczonym Wachu, który jednak nie powinien paść..
Dokładnie w 12 rundzie i Wach nie padł...
No MLJ to się nazywa trafić w "10". :ok Naprawdę nieźle. :hi

A

Anonymous

ok :guma Cieło mi się straszliwie ale widziałem wszystko i mogę stwierdzić iż Wach niestety, ale niczego w boksie nie osiągnie
Powietkin zrobił to co musiał przy czym wcale specjalnie się nie namęczył :hippie taki trochę sparing przed walka z Wilderem
i tyle ... bardzo fajna gala
Afolabi pokazał naprawdę kapitalne doświadczenie obnażając Czakijewa , który mimo olbrzymiej siły pokazał iż jego kondycja jest porównywalna z kondycja naszego Pudziana
Lebiediew pokazał klasę wygrywając przed czasem z Kayode :hippie
bardzo ciekawa bokserska środa :piwko :england

Do góry