Jarom

Bardzo aktywny
Zasłużony
Dołączył
23 Wrzesień 2016
Posty
3894
Reakcje/Polubienia
1227
Wciąż tylko Acronis i żaden inny.
 

joa87

Bardzo aktywny
Dołączył
13 Październik 2010
Posty
463
Reakcje/Polubienia
123
Miasto
Szczecin
@Leszek55 nie chcę używać dysku SSD, ani drastycznie zmniejszać partycję systemową... Kiedy parę lat temu, po wymianie wielu części na nowe i zainstalowaniu tam przez miłego pana z serwisu Windows 10, pojęcia nie miałam że gry i programy ze sklepu Microsoft można zapisać na innej partycji niż systemowa... Inne gry i programy, wszystko co tylko się da, instaluję na partycji D. Z wyjątkiem niektórych programów do ochrony...

Aha, teraz usunęłam zbędne instalki i na partycji D mam wolne: 509 GB. Może kiedyś kupię nowy dysk twardy o pojemności 2 TB i zainstaluję tam gry i programy ze sklepu Microsoft.

@yyy mam gdzieś na twardym dysku starą instalkę Aomei Backuper Pro, ale wolę używać do backupu EaseUS Todo Backup Home. Ile plików z kopią zapasową tworzy Twój program?
 

yyy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Dołączył
12 Maj 2013
Posty
464
Reakcje/Polubienia
334
@Leszek55 nie chcę używać dysku SSD, ani drastycznie zmniejszać partycję systemową... Kiedy parę lat temu, po wymianie wielu części na nowe i zainstalowaniu tam przez miłego pana z serwisu Windows 10, pojęcia nie miałam że gry i programy ze sklepu Microsoft można zapisać na innej partycji niż systemowa... Inne gry i programy, wszystko co tylko się da, instaluję na partycji D. Z wyjątkiem niektórych programów do ochrony...

Aha, teraz usunęłam zbędne instalki i na partycji D mam wolne: 509 GB. Może kiedyś kupię nowy dysk twardy o pojemności 2 TB i zainstaluję tam gry i programy ze sklepu Microsoft.

@yyy mam gdzieś na twardym dysku starą instalkę Aomei Backuper Pro, ale wolę używać do backupu EaseUS Todo Backup Home. Ile plików z kopią zapasową tworzy Twój program?
Z tego co mi wiadomo to jeden plik.Todo też tworzył jeden o ile pamiętam z tego co używałem.
 

joa87

Bardzo aktywny
Dołączył
13 Październik 2010
Posty
463
Reakcje/Polubienia
123
Miasto
Szczecin
@yyy masz rację, EaseUS Todo Backup Home tworzy tylko jeden plik z kopią zapasową.
 

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Dołączył
16 Czerwiec 2010
Posty
1872
Reakcje/Polubienia
2062
Miasto
Kraków
Moja kopia waży 45Gb więc do Joasi mi jeszcze trochę brakuje :)
Natomiast @helium możesz napisać czy jest jakiś bezpieczny sposób na oczyszczenie folderu WinSxS w windows 7? Miałem się kiedyś za to zabrać ale wszędzie piszą żeby nie tykać.
Oczywiście usunięcie folderu WinSxS to katastrofalny pomysł. Osobiście używam narzędzia wbudowanego w Windows 8.1, czyli komend DISM:

Uruchamiamy Wiersz polecenia jako Administrator i dalej

Sprawdzenie, czy oczyszczenie WinSxS jest potrzebne:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Jeżeli analiza uzna że czyszczenie jest wymagane wtedy:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Stosuje tą procedurę od kilki lat i jeszcze nigdy nie miałem problemu po oczyszczaniu przy pomocy tego narzędzia.

Pomocne linki:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
 

joa87

Bardzo aktywny
Dołączył
13 Październik 2010
Posty
463
Reakcje/Polubienia
123
Miasto
Szczecin
@helium dziękuję za informację... Użyłam tamtego polecenia do sprawdzenia czy czyszczenie WinSxS jest potrzebne i okazało się, że nie jest, więc nic nie zrobiłam.
 

Stephen

Świeżak
Dołączył
31 Grudnia 2018
Posty
20
Reakcje/Polubienia
2
O kilku lat korzystam z EaseUS Todo Backup Free. Wcześniej używałem jakiejś starej wersji Acronisa.
 

Herran

Bardzo aktywny
Dołączył
8 Listopad 2017
Posty
343
Reakcje/Polubienia
698
I use macrium reflect backup software for my all backup data.
 

PanOK

Bardzo aktywny
Zasłużony
Dołączył
14 Sierpień 2018
Posty
259
Reakcje/Polubienia
363
A total uninstall, właśnie mój ulubiony program do robienia kopii zapasowych zainstalowanych programów, z folderami, z wpisami rejestru...
Po przywroceniu mam dzialający, aktywowany program w stanie dokładnie z chwili robienia kopii zapasowych. Kopie są już spakowane, ale ja je jeszcze umieszczam w folderach na silne hasło i mam ma pcloud, albo na płycie cd/dvd, czy na pendriwie.
 
Do góry