s22secando napisał:7-zip - po trochu i z przyzwyczajenia, ale głównie to z szybkości obsługi archiwów (porównując np. otwieranie archiwum z masą małych plików w 7-zipie i np. PeaZipie widać było od razu różnicę na korzyść 7-zipu).
Poza tym prosty wygląd programu (dla niektórych odstraszający, ale po dłuższym czasie pracy nie można się odzwyczaić od niego - jakoś nie widzę tego programu z jakimiś ładnymi dopracowanymi ikonami), skuteczność kompresji też idą na plus dla 7-zipu.
Ten Menadżer działa tylko z wersją specjalną 7-zip 9.23 Alfa. Mimo wszystko wart jest zainteresowania się nim bliżej. Jakoś wcześniej go nie zauważyłem.mkrzys napisał:Do 7-zip jest menadżer do zmiany toolbaru i ikon plików (pakiet ma ich kilkadziesiat) , a nazywa się "7-Zip Theme Manager" . Pakiet dostępny z DP lub ze strony
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Starsze wersje też są dostępne w sekcji DownloadEmmers napisał:Ten Menadżer działa tylko z wersją specjalną 7-zip 9.23 Alfa. Mimo wszystko wart jest zainteresowania się nim bliżej. Jakoś wcześniej go nie zauważyłem.
Do edycji zasobów używam ResHackera, który mam wbudowany w system i działa u mnie z pozycji menu kontekstowego, po polsku:Andy napisał:Emmers a czy mógłbyś zdradzić czym przerobiłeś wygląd 7zip'a?
Pytam bo też bym chciał przerobić jego wygląd i dodać swoje ikonki.