Windows 10 Final -informacje, pytania, porady, odpowiedzi

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Re: Windows 10 Final - pytania, porady, odpowiedzi

A czy ktoś ma problem po aktualizacji z 7 mi na 10 kę z długim uruchamianiem komputera? U mnie to trwa ponad 2 minuty,a przy siódemce 40 sekund, programy i ustawienia identycznie takie same.

A

Anonymous

daniel napisał:
A czy ktoś ma problem po aktualizacji z 7 mi na 10 kę z długim uruchamianiem komputera? U mnie to trwa ponad 2 minuty,a przy siódemce 40 sekund, programy i ustawienia identycznie takie same.
instalowałeś "na czysto"z iso , czy aktualizowałeś?
ja aktualizowałem, również na początku dłużej się uruchamiał- jak się okazało przez Zemene AM
wyłączyłem skan przy starcie , problem znikł ... teraz chodzi bardzo dobrze
pokombinuj u siebie, być może to właśnie przez jakiś tam soft :ok
i daj znać czy coś udało Ci się zdziałać :friends

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie

Czy można aktualizować Win 8 nie pytam o 8,1.Może moje pytanie jest dziwne,ale na jednym laptopie mam właśnie zainstalowaną 8 i nie aktualizuję do 8.1 ponieważ na8.1 nie mam wi-fi nie wiem jaka jest przyczyna ale tak jest.Może ktoś aktualizował właśnie z 8. Proszę o podpowiedz.

A

Anonymous

senior38 napisał:
Czy można aktualizować Win 8 nie pytam o 8,1.Może moje pytanie jest dziwne,ale na jednym laptopie mam właśnie zainstalowaną 8 i nie aktualizuję do 8.1 ponieważ na8.1 nie mam wi-fi nie wiem jaka jest przyczyna ale tak jest.Może ktoś aktualizował właśnie z 8. Proszę o podpowiedz.
darmowa aktualizacja dotyczy i przysługuję wszystkim użytkownikom
którzy korzystają z Windows 7,8,8.1

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
645
Miasto
okolice internetu

Windows 10 sprawia niektórym użytkownikom nieoczekiwane problemy z wyświetlaniem... tekstu

Windows 10, którego premiera miała miejsce kilka dni temu, trafił już do dziesiątek milionów użytkowników. Część z nich narzeka na irytujący problem, który pojawił się po aktualizacji. Windows 10 nie radzi sobie z... wyświetlaniem tekstu.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

alojzy

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4

U mnie bład 0x80070002 brak pliku boot.wim, próbowałem wyrzucić wszystko z katalogu $Windows.~BT i jeszcze raz pobierać niestety nie podziałało, w gruncie rzeczy to wszystkiego nie można tam wyrzucić bo system nie pozwala

programexe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0

bład 0x80070002 brak pliku boot.wim

Dawid Długosz
29 lipca 2015 09:02
komentarze (190)
Nie możesz zainstalować Windows 10 Spróbuj tego sposobu

Niestety, ale jak to zwykle bywa w trakcie premiery nowych wersji Windows, tak i dziś nie obyło się bez problemów. Wielu użytkowników skarży się na błąd w trakcie próby instalacji Windows 10, który oznaczony jest kodem 80240020.

» Pobierz obrazy ISO z finalną wersją Windows 10

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Błąd 80240020 jest dosyć często zgłaszany przez użytkowników. Dlatego podpowiadamy, jak rozwiązać problem. W tym celu musicie tylko wykonać następujące kroki.
1. Udajecie się do katalogu C:\Windows\SoftwareDistribution\Download i następnie usuwacie całą jego zawartość.
2. Uruchamiacie Wiersz polecenia na prawach administratora i wpisujecie polecenie wuauclt.exe /updatenow, które zatwierdzacie klawiszem ENTER.
3. Uruchamiacie usługę Windows Update i wyszukujecie aktualizacje. Po jakimś czasie powinniście zobaczyć komunikat o możliwości zainstalowania Windows 10.

1. Delete files as instructions say,
2. Open command prompt,
3. Type command but don't hit enter.
4. Now open windows update, and click check update.
5. Quickly jump over to your cmd window and hit enter.
6. Be happy
Teraz zaczeło się pobieranie akutalizacji i Windowsa 10.
info:komputerswiat.pl

A

Anonymous

Powiedzcie mili forumowicze jak to jest z tymi instalkami.
Zrobiłem update z Windows 8.1 do 10 ale jako purysta wolałbym zrobić sobie czystą instalację ale jakiego klucza powinienem użyć do tej instalacji? Czy instalator Windows 10 przyjmie klucz od 8.1?

A

Anonymous

ktośtam napisał:
Zrobiłem update z Windows 8.1 do 10 ale jako purysta wolałbym zrobić sobie czystą instalację ale jakiego klucza powinienem użyć do tej instalacji? Czy instalator Windows 10 przyjmie klucz od 8.1?
Żadnego klucza nie wpisujesz,system sam sie aktywuje . W przyszlosci rowniez nie bedziesz mial z tym problemu ponieważ aktywacja odbedzie sie automatycznie
Twoj komp bedzie już zarejestrowany na serwerach microsoftu
Klucze z win 7 ,8 ,8.1 nie pasują

A

Anonymous

ktośtam napisał:
O ile się nie mylę aktywuje się samoistnie :scratch

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa

Panowie, być może już taka odpowiedź padła, ale pozwólcie że zapytam... mam Windows 7 Pro na licencji MSDN. Pomińmy milczeniem ile to już wiosen minęło od czasu, kiedy studia skończyłem. Tegoż Windowsa mam zainstalowanego na dwóch komputerach - na laptopie i na stacjonarnym. Dwa pytania w tym miejscu.

1. Aktualizując stacjonarkę do "dziesiątki" nie wpływam w żaden sposób na legalność "siódemki" na laptopie, prawda?
2. Czy po zaktualizowaniu stacjonarki do "dziesiątki" i dołożeniu pamięci RAM + zmianie karty graficznej nie będzie problemu z późniejszą reinstalacją 10 z czystego ISO?
2a. Czy wówczas mógłbym zainstalować wersję 64bit, przy założeniu, że aktualizacja z 7 do 10 była w wersji 32bit?

Takie oto nurtują mnie pytania, gdyby ktoś posiadał wiedzę na ten temat, będę wdzięczny za udzieloną odpowiedź :)

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
13131
Miasto
Somewhere over the rainbow.

ktośtam napisał:

Jeśli zrobiłeś update do W10 to kompjuter jest niejako "zapamiętany" i później przy czystej instalacji nie będziesz musiał używać żadnego klucza.

Fanatyk

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1

ktośtam napisał:

Najpierw sprawdź czy Windows 10 aktywował Ci się po aktualizacji z 8.1 do 10. Jeśli tak to możesz śmiało robić czystą instalację. U mnie wyglądało to tak, że podczas instalacji pominąłem 2 razy podawanie klucza, gdy system się już zainstalował aktywował się automatycznie. Nie podawałem żadnego klucza :)

A

Anonymous

Fanatyk napisał:
ktośtam napisał:

Żadnego :)
Najpierw sprawdź czy Windows 10 aktywował Ci się po aktualizacji z 8.1 do 10. Jeśli tak to możesz śmiało robić czystą instalację. U mnie wyglądało to tak, że podczas instalacji pominąłem 2 razy podawanie klucza, gdy system się już zainstalował sprawdziłem w ustawieniach i Windows 10 był już aktywowany. Nie podawałem żadnego klucza :)

System jest aktywowany.
Trochę dziwna sytuacja z tymi kluczami... :scratch

A

Anonymous

artoor napisał:
Panowie, być może już taka odpowiedź padła, ale pozwólcie że zapytam... mam Windows 7 Pro na licencji MSDN. Pomińmy milczeniem ile to już wiosen minęło od czasu, kiedy studia skończyłem. Tegoż Windowsa mam zainstalowanego na dwóch komputerach - na laptopie i na stacjonarnym. Dwa pytania w tym miejscu.

1. Aktualizując stacjonarkę do "dziesiątki" nie wpływam w żaden sposób na legalność "siódemki" na laptopie, prawda?
2. Czy po zaktualizowaniu stacjonarki do "dziesiątki" i dołożeniu pamięci RAM + zmianie karty graficznej nie będzie problemu z późniejszą reinstalacją 10 z czystego ISO?
2a. Czy wówczas mógłbym zainstalować wersję 64bit, przy założeniu, że aktualizacja z 7 do 10 była w wersji 32bit?

Takie oto nurtują mnie pytania, gdyby ktoś posiadał wiedzę na ten temat, będę wdzięczny za udzieloną odpowiedź :)
Jesli chodzi o punkt 1
Nie martwil bym sie :gwizdek
To samo tyczy sie punktu 2 :sarkazm
Natomiast punkt 2a nie przejdzie
:nea

Do góry