Windows 10 Final -informacje, pytania, porady, odpowiedzi

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Re: Windows 10 Final - pytania, porady, odpowiedzi

Ircus napisał:
Tadek59 napisał:
Z usługami kryptograficznymi nic nie kombinowałem i nie wiem czy mam je włączone czy nie ? , próbowałem już 4 razy i nie idzie :facepalm
Ty osobiście może nie ,ale jak posłużyłeś programu do usuwania szpiegowania przez microsoft , to może ci coś w ustawieniach pozmieniało !

Mam taki program ale wróciłem do poprzednich ustawień i w tej chwili udostępniłem Windowsowi dostęp do wszystkiego i to posunięcie też nic nie dało a i jeszcze w trakcie instalacji owej łatki systemowej powyłączałem co tylko można antywirusa i spysheltera i nic :facepalm :scratch

saper1972

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1

Otwórz wiersz polecenia jako Administrator i wpisz >> sfc /scannow ( po sfc jest spacja), może to trochę potrwać, po przeskanowaniu powinien pojawić się komunikat czy znaleziono uszkodzone pliki i czy udało się je naprawić, jeżeli tak, łatka powinna zainstalować się bez problemu.

A

Anonymous

Pewnie to problem samej latki
Konfiguracja twojego kompka jest dla niej problemem
Czasami i tak bywa...
Mi np wszystko zainstalowalo sie bez problemu jednak pozniej komp dwa razy sam sie wylogowal ... :eek:

A

Anonymous

Tadek59 napisał:
Mam problem
Nie mogę zainstalować najnowszej aktualizacji Windows 10 x64(KB3081455) , aktualizacja ściąga się prawidłowo i po instalacji prosi o ponowne włączenie komputera i tu jest problem
A możesz mi Tadziu ładnie wytłumczyć po co Ci ta łatka ?? .
Bo jestem kompletnym laikiem w tych sprawach :) .

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

saper1972 napisał:
Otwórz wiersz polecenia jako Administrator i wpisz >> sfc /scannow ( po sfc jest spacja), może to trochę potrwać, po przeskanowaniu powinien pojawić się komunikat czy znaleziono uszkodzone pliki i czy udało się je naprawić, jeżeli tak, łatka powinna zainstalować się bez problemu.

Nie wiem jak koledze dziękować troszkę to skanowanie trwało i coś tam znalazł i naprawił a potem łatka zainstalowała się bez problemu :piwko :piwko :suuper :ok :friends

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

Hornet napisał:
Tadek59 napisał:
Mam problem
Nie mogę zainstalować najnowszej aktualizacji Windows 10 x64(KB3081455) , aktualizacja ściąga się prawidłowo i po instalacji prosi o ponowne włączenie komputera i tu jest problem
A możesz mi Tadziu ładnie wytłumczyć po co Ci ta łatka ?? .
Bo jestem kompletnym laikiem w tych sprawach :) .

Lubię wszystko mieć na swoim miejscu nawet takie łatki taki pedant jestem :wariat :friends

saper1972

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1

Drobnostka :) , a co do łatki, to jest to jedno z najważniejszych uaktualnień Win 10
"Aktualizacja jest zbiorczym patchem, a więc zawiera naprawdę wiele poprawek i udoskonaleń. Na stronie pomocy technicznej Microsoftu czytamy, że KB3081455 wnosi udoskonalenia z zakresu wbudowanych funkcji oraz poprawki związane z bezpieczeństwem, które opisano w następujących biuletynach:

MS15-094
MS15-095
MS15-097
MS15-098
MS15-101
MS15-102
MS15-105

Ponadto nowy patch zawiera również poprawki, które udostępniono we wcześniejszych zbiorczych aktualizacjach dla Windows 10. To oznacza, że starsze pliki nie zostaną już ponownie zainstalowane, a tylko te, które rozwiązują nowe problemy."

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa

Panowie, dostałem komputer do przeinstalowania i jak się okazuje jest na nim Windows 10 Home w wersji anglojęzycznej. Wcześniej był Windows 8 - ale widać ktoś poszedł z duchem czasu i zrobił upgrade do 10. Do czego zmierzam - zostałem poproszony o przeinstalowanie od zera tego systemu i tu dwa pytania:

1. Czy ma to jakiekolwiek znaczenie czy zainstaluję teraz wersję PL czy ENG (chodzi mi o to, żeby nie było, że nie przejdzie aktywacji bo inna wersja językowa)
2. Czy jest jakieś bezpośrednie źródło (ze strony MS) skąd mogę ściągnąć obraz ISO systemu, czy muszę to robić przez te programy do ściągania Win10, które potem preparują to co ściągną do postaci CD albo USB?

No i z czystego braku nadmiaru czasu zapytam, czy jest coś, na co powinienem zwrócić szczególną uwagę podczas instalacji i wstępnego konfigurowania nowego systemu, co by nie było niespodzianek. Pewnie wszystko tu opisaliście, ale tak w pigułce podane - byłbym bardzo wdzięczny ;)

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
53993

Nie potrzebujesz centrum powiadomień w Windows 10? Wyłącz je już teraz
Więcej na :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
źródło dopreprogramy

Armaros

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
20
Miasto
Warszawa

artoor napisał:
Panowie, dostałem komputer do przeinstalowania i jak się okazuje jest na nim Windows 10 Home w wersji anglojęzycznej. Wcześniej był Windows 8 - ale widać ktoś poszedł z duchem czasu i zrobił upgrade do 10. Do czego zmierzam - zostałem poproszony o przeinstalowanie od zera tego systemu i tu dwa pytania:

1. Czy ma to jakiekolwiek znaczenie czy zainstaluję teraz wersję PL czy ENG (chodzi mi o to, żeby nie było, że nie przejdzie aktywacji bo inna wersja językowa)
2. Czy jest jakieś bezpośrednie źródło (ze strony MS) skąd mogę ściągnąć obraz ISO systemu, czy muszę to robić przez te programy do ściągania Win10, które potem preparują to co ściągną do postaci CD albo USB?

No i z czystego braku nadmiaru czasu zapytam, czy jest coś, na co powinienem zwrócić szczególną uwagę podczas instalacji i wstępnego konfigurowania nowego systemu, co by nie było niespodzianek. Pewnie wszystko tu opisaliście, ale tak w pigułce podane - byłbym bardzo wdzięczny ;)

1.MediaCreationTool pobierasz obraz ISO w czym problem?
2.Tak można aktywować bez problemu klucze nie mają podziału na języki więc będzie działać (o ile wersja będzie ta sama)
3.Czytać co się instaluje każdy ma swoje zdanie
na ten temat.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12457
Miasto
Somewhere over the rainbow.

Windows 10 może znajdować się na Twoim komputerze nawet jeśli go nie zarezerwowałeś:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
321
Miasto
Nagykutas

Czy u Was instalacja flash playera też zagoownia system...zamulanie i ogólne nieporozumienie w korzystaniu z przeglądarki? :dziwak

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street

Bizon napisał:
Czy u Was instalacja flash playera też zagoownia system...zamulanie i ogólne nieporozumienie w korzystaniu z przeglądarki? :dziwak

NIE!

A

Anonymous

Bizon napisał:
kompletnie - nie

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street

Trochę mam juz dość tych atrakcji z 10, problem ze sterownikami do karty sieciowej nie zniknął, średnio raz dziennie BSOD. Problem z odbieraniem poczty z niektórych kont, właściwie głównie z wp.pl, ale czasem zdarza się, że wybiórczo pobiera z innych. Niektóre programy nie są gotowe na 10.
Jednym słowem, mam dość i wracam do 8.1. Może za kilka miesięcy sprawdzę co słychać w 10 albo i nie.
Chodzi naprawdę szybko (jak na mojego staruszka), ale co z tego jak jest więcej "plusów ujemnych".
Czy coś teraz stracę?

Do góry