Ja bym usuną zawartość C:\Windows\SoftwareDistribution\DownloadKamelka napisał:Problem z instalacją W10
Od kilku dni mam na dysku W10 ale nie mogę go zainstalować. Klikam na setup, następnie w otwartym okienku na Zainstaluj teraz, chwilę pomięli i wywala komunikat, że nie może zlokalizować wymaganego pliku instalacyjnego [boot.wim]...
Co mam zrobić?
Emmers napisał:Windows 10 oszustwo na Allegro
wojtek758 napisał:Armaros napisał:Masz Windows 10? Microsoft sprawdzi czy masz pirackie gry i może je zablokuje
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Even when told not to, Windows 10 just can’t stop talking to Microsoft
I tak jestem zadowolony z sytemu.Do gier mam konsole![]()
-Skoro grasz na konsoli,po co Ci wind.10? -ten sys. jest głównie stworzony pod kontem grania (xbox) direct (pożal sie Boże) 12. Zjadłęm zemby na windowsach od wera. 98 i nie chce 10-tki pochować krytyką, bo jest albo nie ukonczona, albo nie powinien system w takiej formie powstac wogole. No chyba za dla uzytku NSA. W moich testach "również gier" Windows 7 64 bit wali na glowe 10. A po modyfikacji to nie ma co porównywac. Wniosek jest prosty (dla mnie) - smutne ze MS robi cos co jest coraz gorsze. Fajnie ze jesteś zadowolony i zycze zeby ta wersja slużyła Ci jak najsprawniej. Ja czuje wielki zawód .. przeglądarka edge wprowadzila mnie w stan osłupienia. To mial byc nowy wymiar przegladania netu -przelom. MS ma swoich uzytkowników za idiotów?
Alojzy-to kompletnie nie ma żadnego znaczenia...brakiem wsparcia można straszyć 14 letnie dziewczynki a nie ogarniętych userów.alojzy napisał:@wojtek758 Spoko loko masz rację, ale .......... nadejdzie wreszcie taki czas, a znając życie to pewnie w przeciągu max 2 lat, gry MS przestanie wspierać windę 7 która de fakto i w mojej ocenie jest za***ista i co wtedy, staniesz przed decyzją albo zmigrować na dyszkę albo przesiąść się na linuxa.
Budimex-jesteś strasznie niegrzeczny...ciągle w chamski sposób pouczasz Modów i Adminów co mają robić,który post skasować etc.Ewidentnie musisz ich uważać za idiotów skoro dajesz tego typu wskazówki.Ogarnij się trochę i miej trochę szacunku...przynajmniej dla siebie.TajnyAgent napisał:Z pewną taką nieśmiałością chciałem tylko przypomnieć, że to nie jest temat do dyskusji o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy...4 ostatnie posty (w tym 2 moje) - do kasacji
The truth about Windows 10 spying on almost everything you do
You have probably heard the news by now: Microsoft has updated a controversial service agreement that lays out in scary detail how your personal data is being used and abused – at least, that’s what the major tech blogs are saying. But the reality is, even if you read the 12,000 word service agreement, it’s still confusing and vague at best.
Horacio Gutierrez, Deputy General Counsel of Microsoft’s legal and corporate affairs, wrote about the company’s commitment to transparency on the Microsoft blog in early June. This move, of course, was preceding the new privacy statement and service agreement that accompanied the release of Windows 10.
As he put it, “We are simplifying the services agreement and privacy statement because we believe that real transparency starts with straightforward terms and policies that people can clearly understand. As our services evolve, we recognize we must continue earning your trust.”
How Windows 10 is spying on you
The reality is, we can’t know what Microsoft is doing with your private data, but the release of the updated privacy policy and service agreement can give us some great insight. Yes, these long and tedious documents leave a lot of room for interpretation, but they also inspire something important: a discussion about how data harvesting and lack of digital privacy has become normalized.
Cortana: your personal assistant, or spy machine?
...
Wprowadzenie do swojej oferty narzędzia do blokowania szpiegowania w Windows 10 stało się "trendy" w śród producentów oprogramowania.Tadek59 napisał:Witam
Kolejne fajne narzędzie do blokowania szpiegów tym razem ze stajni Ashampoo - Ashampoo AntiSpy for Windows 10
Link:
.
Czy masz zainstalowaną wcześniejszą łatkę Aktualizacja zbiorcza dla systemów Windows 10 opartych na procesorach x64 (KB3081448) ?Tadek59 napisał:Witam !
Mam problem
Nie mogę zainstalować najnowszej aktualizacji Windows 10 x64(KB3081455) , aktualizacja ściąga się prawidłowo i po instalacji prosi o ponowne włączenie komputera i tu jest problem , wyświetla się okno Przygotowanie systemu Windows nie wyłączaj komputera i tu kółko się kręci i mieli i nie ma żadnego postępu , po chwili system ponownie się załącza i pojawia się informacja że nie mogliśmy dokończyć instalowania aktualizacji.
Ściągnąłem również ręcznie plik x64(KB3081455) zainstalowałem , ponownie włączyłem komputer i jest to samo.Wszystkie poprzednie aktualizacje instalowały się bez problemu może jeszcze ktoś ma podobny kłopot co robić![]()
Jeszcze jedno ,czy nie kombinowałeś z usługami ,czy masz włączone Usługi kryptograficzne !Tadek59 napisał:Mam zainstalowaną ta łatka była 28.08.2015 , pisałem że wszystkie poprzednie się zainstalowały tylko z tą nową mam kłopot ale co ciekawe dzisiejsze narzędzie Windows do usuwania złośliwego oprogramowania zainstalowało się bez problemów ale już x64 (KB3081455) nie![]()
Ty osobiście może nie ,ale jak posłużyłeś programu do usuwania szpiegowania przez microsoft , to może ci coś w ustawieniach pozmieniało !Tadek59 napisał:Z usługami kryptograficznymi nic nie kombinowałem i nie wiem czy mam je włączone czy nie ? , próbowałem już 4 razy i nie idzie![]()