Windows 8

jogobella

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Przetestowałem poradę i jak na razie działa !! :piwko dla ciebie Emmers i dzięki !! !! !!

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Jeśli ktoś chce jeszcze dziś uaktualnić swój Windows za 69 złotych , niech wykorzysta kod promocyjny mojego sąsiada , który nie chce Windows 8 i oddał mi dziś ten kod. Nie mam środków na koncie żeby kupić Windows 8 na kolejny komp a kod jutro będzie nieważny"
OTO ON

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Jeszcze kilka dni temu miałam Vistę na lapku. Na 2 dni przed końcem promocji zdecydowałam się kupić po promocyjnej cenie. I kilka dni temu zainstalowałam na drugiej partycji. Wszystko ładnie, szybko, na szczegóły nie patrzyłam. Jednym słowem - gorszy od Visty być nie może. Na wszelki jednak wypaedek chciałam zrobić reinstalację Visty z CD recovery i zrobić obraz dysku czy też klona i .... nic. Nie dało się. Długo nie zastanawiałam się i już miałam na dysku Win8. I tu pojawił się problem podczas aktywacji. Błąd. Zadzwoniłam do obsługi klienta i uprzejma pani spytała czy instalowałam na czystym dysku czy na dysku z systemem. Mówię, że z systemem. Na to ona, że kod błędu wskazuje, że na czystym dysku, to pewnie mam uszkodzone jakieś pliki instalacyjne. I tu przypomniał mi się problem z przywracaniem systemu. Tym razem udało się aktywować, ale następnym już może się nie udać. Co robić?

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Żeby ci pomóc i odpowiedzieć na pytanie co robić, musiałbym dokładnie poznać układ partycji na dysku. Zainstaluj jakiś program, choćby Akmei z promocji i wyślij mi screena z tego programu. Weź również pod uwagę ewentualną pomoc zdalną , dzięki temu że będę miał bezpośredni wgląd w system i układ partycji moja ewentualna pomoc będzie bardziej owocna.

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Emmers napisał:
Zainstaluj jakiś program, choćby Akmei z promocji i

:co jest? Nie znajduję takiego. Możesz podać jakiś inny? :zawsty

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Tofana ,Emmers miał chyba na myśli Aomei , tak uważam

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29977
Miasto
Trololololo

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
:ok Dzięki.
Nigdy bym się nie domyśliła. :dziwak

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Pomyliłem klawisze podczas pisania. W ogóle od kiedy szwagier zalał mi klawiaturę kawą to mam z nią trochę kłopotów. Dostałem nagwiazdkę klawiaturę a dwa dni później na święta szwagier wylał mi na klawiaturę kawę . Wysuszyłem, przeczyściłem , ale momentami coś w niej się zacina. Po za tym piszę raczej szybko i popełniam błędy jak każdy. Przepraszam za nieporozumienie.

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Coś dla nie lubiących stylu kafelkowego Skip Metro Suite 3.0
Skip Metro Suite to niewielkie narzędzie, pozwalające na ominięcie ekranu startowego i stylu kafelkowego Metro UI (Modern UI) w systemie Windows 8. Instalując go na dysku twardym sprawimy, że po każdym uruchomieniu systemu operacyjnego zostaniemy przeniesieni bezpośrednio na pulpit.

Skip Metro Suite to niezbędna aplikacja dla użytkowników, którym najnowszy interfejs w Windows 8 (Metro UI) nie przypadł do gustu. Oprócz tego przy użyciu Skip Metro Suite możemy wyłączyć (dezaktywować) aktywne narożniki, które wyświetlały dodatkowe menu kontekstowe i inne opcje systemowe.

Program Skip Metro Suite dostępny jest za darmo i nie wymaga instalacji na dysku twardym. W tym wypadku może być uruchamiany bezpośrednio z nośnika USB. Skip Metro Suite dostępny jest w dwóch różnych wersjach, przeznaczonych odpowiednio dla 32 i 64-bitowej systemu.
info.instalki.pl

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Jeszcze o zmianie rozmiaru partycji w win 8

przy użyciu AOMEI Partition Assistnat
sam się zastanawiałem jaki program wybrać :hippie

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Windows App Boss - 1.0.2.1free
to jedyna aplikacja, która poradzi sobie z odinstalowaniem programów z Windows Store
np. Revo Uninstaller nic nie pomoże

Windows App Boss is a utility that allows you to:
Add, remove, and register and test signed apps
Add, remove, and register provisioned apps with license and custom.data files.
Manage (Create, Remove, Swap) snapshots of app state (LocalState & settings.dat)
Add, Remove, Update Windows Developer License
View settings (settings.dat) of any windows app in plain text
View preload (custom.data) files
Enable / Disable app sideloading (AllowAllTrustedApps)
Launch apps that do not appear on start screen

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Windows 8.1
LI9QRKo.png

Zrzuty ekranu opublikowano w internecie.
Prawdopodobnie ukaże się w lecie
Pomost do Windows Blue :hippie

Do góry