Windows 8

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Securitas napisał:
Mam takie pytanko ... czy u was aktualizacja do win 8.1 tez tak dlugo sie ciagnie?
U mnie caly czas pobieranie chodzi do 50% pojawia sie napis instalowanie , przez chwile nic ie nie dzieje , a nastepnie pasek postepu pobierania schodzi do zera i znowu zaczyna sie pobieranie...co do chu..a waclawa sie dzieje?

U mnie w niecałe 2 godziny przywitał mnie 8.1
jak się nie mylę do 50% pobiera,a powyżej instaluje ,czasem miałem już zwątpienie bo długo zatrzymywał się w pewnych momentach ,ale obeszło się na szczęście bez przygód
ps
jedną z przyczyn błędów aktualizacji może być zainstalowany virtualbox/ja go odinstalowałem na czas aktualizacji/ pisali o tym na jednym z forów
może też dlatego ,że 2 miesiące wcześniej robiłem format obeszło się bez niespodzianek

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Virtuala nie mam zainstalowanego, qrde od wczoraj , mniej wiecej od 17 do 0.30 ciagnie, instaluje, dzis ciag dalszy od 9 i dalej to samo, zaczalem sciagac z torrenta podanego przez Horneat ale z predkoscia 150-280 kb/s to ruski miesiac bedzie trwalo....:(

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Securitas napisał:
Virtuala nie mam zainstalowanego, qrde od wczoraj , mniej wiecej od 17 do 0.30 ciagnie, instaluje, dzis ciag dalszy od 9 i dalej to samo, zaczalem sciagac z torrenta podanego przez Horneat ale z predkoscia 150-280 kb/s to ruski miesiac bedzie trwalo....:(
to ja już chyba więcej nie pomogę
ps
z ciekawości wieczorem też spróbowałem pobrać ten iso od Horneta ,to szło jakieś 500-600 kb/s czyli ok 2 godzinki
ale nie pobrałem go
ps
są też linki na hostingi /zerknij na

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
/

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Nie wiem dlaczego, ale jest globalny problem z tą aktualizacją. Z plików ściągniętych w ramach aktualizacji można zrobić bootowalną płytę i taką zrobiłem,nawet działa (opis jak zrobić taką płytę zamieszczę później jak już wyjdę z szoku), z jednym uchybieniem, nie przyjmuje oryginalnych, kupionych przecież kluczy , podobnie zresztą jak płyta z torrentów. Przyjmuje natomiast klucze od piratów i to bez problemu i świetnie się instaluje na maszynie wirtualnej VMware

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Wczoraj próbowałem zaktualizować system od rana do późnej nocy różnymi sposobami, ściągnąłem nawet obraz płyty o której pisał Hornet, próbowałem również czystej instalacji z wykorzystaniem mojego klucza i w rezultacie musiałem się o 3 nad ranem poddać przywracając Windows 8 z kopii Acronis do stanu sprzed próby aktualizacji.

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
U mnie na jednym laptopie, którego mam z windowsem 8, tym razem jest ok, jak nie w windows

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
no zesz qr...a mac, pies kopulowal osrany Microshit..
Po wielkogodzinnym pobieraniu aktualizacji do win 8.1 mam finalny efekt w postaci
,,Wystapil problem i nie udalo sie zainstalowac systemu Windows 8.1.Sprobuj ponownie.Kod bledu 0x80070652''
Co za dziadowstwo.

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
53156
Ja trzecią próbą udało się z aktualizować,ale musiałem odinstalować AppGuard i wyłączyć Hips Online Armor i aktualizacja poszła bez problemu ....

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Sciagnalem AppDiagnostic ( naprawia problemy z aplikacjami ze sklepu win) zrobil mi reset ustawien zabezpieczenia sklepu( ?) pozatym nie znalazl zadnych problemow, asystent zgodnosci tak samo, tylko ze teraz to juz nawet nic nie pobiera tylko odrazu wyskakuje ze aplikacje zostaly zaintslowane...jednym slowem klatwa co drugiego windowsa dziala :(
ps.
Sciagnalem obraz iso z torrenta podanego przez Horneta ,win 8.1 PRO i niestety nie przyjmuje mojego oryginalnego klucza od 8 PRO:( wydawalo mi sie ze to bedzie traktowane jak po pobraniu ze sklepu a tu doopa:(

kagar54

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Okolice Przemyśla
Witam wszystkich którzy mają problemy z aktualizacją do Win_8.1.
Ja zrobiłem tak: zainstalowałem win-8 od nowa , czyli reinstalka , w sklepie aktualizacji do win 8.1 nie miałem , wyczytałem gdzieś że trzeba pobrać wszystkie aktualizacje z Windows Update - więc włączyłem pobieranie trwało to baaardzo długo - no i wreszcie zainstalowało .
Wchodzę do sklepu i szok jest aktualizacja do win-8.1 - (wniosek - muszą być zainstalowane wszystkie aktualizacje) no to dałem aktualizuj .
Całość pobierało mi bardzo szybko - od 21:00 do 21:40 i około godz 22:30 miałem świeżutki system .
Nie mam na razie żadnych problemów , miałem zainstalowany tylko ProLasso żeby mieć podgląd jakie jest obciążenie kompa podczas pobierania i ten program został po aktualizacji ,stary system przeniosło do folderu Windows Old który zaraz usunąłem gdyż i tak tam nic nie było , ponieważ nie miałem instalowanych żadnych programów .
Widzę że dużo kolegów na tym forum i na innych zresztą też mają problemy z aktualizacją , mój wniosek jest taki : albo instalować jako nowy system z obrazu ISO ( namiary podał Hornet) albo na czystą ósemkę i raczej problemów nie powinno być , bynajmniej ja takich nie miałem .
Pozdrawiam .

kagar54

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Okolice Przemyśla
Securitas napisał:
Sciagnalem AppDiagnostic ( naprawia problemy z aplikacjami ze sklepu win) zrobil mi reset ustawien zabezpieczenia sklepu( ?) pozatym nie znalazl zadnych problemow, asystent zgodnosci tak samo, tylko ze teraz to juz nawet nic nie pobiera tylko odrazu wyskakuje ze aplikacje zostaly zaintslowane...jednym slowem klatwa co drugiego windowsa dziala :(
ps.
Sciagnalem obraz iso z torrenta podanego przez Horneta ,win 8.1 PRO i niestety nie przyjmuje mojego oryginalnego klucza od 8 PRO:( wydawalo mi sie ze to bedzie traktowane jak po pobraniu ze sklepu a tu doopa:(

Securitas - podczas instalacji nie przyjmie ci klucza z ósemki , musisz podać klucz instalacyjny z win- 8.1 (klucze te znajdziesz w sieci) , a po instalacji daj aktywuj system i wprowadź własny klucz .
Pozdrawiam .

A

Anonymous

kagar54 napisał:
Securitas napisał:
ps.

Securitas - podczas instalacji nie przyjmie ci klucza z ósemki , musisz podać klucz instalacyjny z win- 8.1 (klucze te znajdziesz w sieci) , a po instalacji daj aktywuj system i wprowadź własny klucz .
Pozdrawiam .
Securitas-zrób tak jak napisał Kagar54-i luknij na PW ;)

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Problem rozwiazalem najprosciej jak mozna heheheh format+ nowy system i aktualizacja przebiegla bezproblemow :)

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Securitas napisał:
Problem rozwiazalem najprosciej jak mozna heheheh format+ nowy system i aktualizacja przebiegla bezproblemow :)

A jak rozwiązałeś sprawę z kluczem i aktywacją?

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Na czysty oryginalny ( aktywowany oryginalnym kluczem) system pobralem wszystkie aktualizacje a potem pobralem ze sklepu aktualizacje do win 8.1 i to tyle.

Do góry