Windows 8

A

Anonymous

Jest już w sklepie, można pobierać:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

617310911.png

8903143Zrzut_ekranu__27_.png

Avos

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Aguarius napisał:
Czy i jak można pobrać obraz iso?
Czystym obrazem ISO jest Windows 8.1 RTM .Instalowałeś "Windows 8.1 GA Rollup A" jak pamiętam, dzisiaj w Windowas Update była dwie aktualizacje jakieś 8mb i to wsio.
Wersja systemu 6.3.9600.16408 po aktualizacjach

Aguarius

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
OK dziękuję za info. Problem jednak w tym, że po tej aktualizacji wiele programów przestało działać np. wszystkie Angry Birds i TuneUp Utilities 2013 - w tym ostatnim przypadku brak zgodności. W przeglądarcr IE 11 nie ma mozliwości odtwarzania filmów z VOD otrzymuje komunikat: "Skorzystaj z innej przeglądarki Twoja przeglądarka WWW nie współpracuje z technologią Microsoft Silverlight, która jest niezbędna do odtwarzania filmów w naszym serwisie.Pobierz i zainstaluj najnowszą przeglądarkę". Dodam że Silverlight jest zainstalowane i działa w FF. Przyznam, że jestem niemile zaskoczony taką sytuacją.

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
A mnie to zaraz szlag albo inna cholera trafi...od jakis 2 godzin ciagnie mi sie aktualizacja do win 8.1 PRO i po okolo 50 % robi sie wypierdut i od nowa... co za cholerne gofno z Microshitu :(

Aguarius

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Avos napisał:
Nie mam pojęcia co zmajstrowałeś :dziwak Ja nie ma problemów .
Właśnie niczego nie majstrowałem, przed aktualizacją wszystko chodziło bez problemu. Już przejście z W7 na W8 sporo mnie kosztowało bo musiałem kupić aktualizacje kilku programów między innymi True Image 2013 bo 12 nie była zgodna z W8. A teraz cała kolekcja Angry Birds + TU 2013 nie chce po aktualizacji działać. Co prawda kupiłem już TuneUp Utilities 2014 więc płakać nie mam po czym ale jednak innych legalnych programów mi żal.

Avos

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Panel sterowania /Programy/Programy i funkcje/Uruchom programy napisane dla starszych wersji systemu Windows
I powinno być po kłopocie.
Twoje problemy prawdopodobnie są skutkiem stosowania polepszaczy typu TuneUp itp.

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Securitas napisał:
A mnie to zaraz szlag albo inna cholera trafi...od jakis 2 godzin ciagnie mi sie aktualizacja do win 8.1 PRO i po okolo 50 % robi sie wypierdut i od nowa... co za cholerne gofno z Microshitu :(

U mnie już chyba trzecią godzinę idzie instalacja, a właściwie to nawet trudno powiedzieć czy idzie.
Tak ma być?

Aguarius

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
tofana napisał:
Securitas napisał:

U mnie już chyba trzecią godzinę idzie instalacja, a właściwie to nawet trudno powiedzieć czy idzie.
Tak ma być?
Jak ja ściągałem to było widać na pasku postępu który pokazywał ile procent się ściągnęło. Wracając do wcześniejszego tematu muszę dodać, że nie widzę u siebie aby problemem było stosowanie "polepszaczy" w postaci TuneUp Utilities 2013 bo takowy nie chciał mi działać po zainstalowaniu na "Windows 8.1 zarówno przed dodaniem jak i po dodaniu: GA Rollup A" z powodu braku zgodności :) A na ósemce przed aktualizacją wszystko ze sobą współpracowało i nie miałem problemów.
Sądziłem, że istnieje jakaś oficjalna wersja iso W8.1 bo chciałem przeprowadzić instalację na czysto aby dokładnie sprawdzić w czym może tkwić problem. Skoro takiej możliwości nie ma to na dzień dzisiejszy użyję Acronisa i przywrócę poprzednią wersję ósemki.

rafalp86

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
457
Mi po aktualizacji Windows 8.1 kodeki się po popsuły, kawałek ekranu z filmem reszta tła zielone. Używałem K-Lite Codec Pack, po de instalacji kodeków filmy odtwarza bez problemu ale tylko na Windows Media Player a na reszcie odtwarzaczy tak samo :(. TuneUp Utilities 2012 nie działa, wcześniej nie było problemu. Niektóre programy z metro trza było przeinstalować na nowo.Co do paska start polecam program IObit Start Menu v1.3 :) Przed instalacją Service Pack 8.1 najlepiej zrobić kopie systemu.

Do góry