Windows 8

Aguarius

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Ja tam wczoraj dwa razy ściągnąłem bez problemów i zainstalowałem. Niestety brak zgodności niektórych programów uniemożliwia mi pozostanie na blue. Nie zamierzam wyrzucać do kosza wszystkich gier z serii Angry Birds ani kilku innych gier i programów za które przecież zapłaciłem. Widzę więc same straty zamiast korzyści.

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Po 3 godzinach jestem w punkcie wyjścia:

"Couldn't update to Windows 8.1

Sorry, we couldn't complete the update to Windows 8.1. We've restored your previous version of Windows to this PC.

0xC1900101 - 0x40017"

Co to może być? :ireful

A

Anonymous

tofana napisał:

Sorry, we couldn't complete the update to Windows 8.1. We've restored your previous version of Windows to this PC.

0xC1900101 - 0x40017"

To jest Dziewczynko konflikt najprawdopodobniej-z winy sterowników albo antyvirka.
Odinstaluj sterowniki przede wszystkim od karty graficzniej,antyvirka i inne zabezpieczenia i spróbuj jeszcze raz.
A tak na marginesie : po kiego wszyscy robicie aktualizację zamiast czystej instalacji ??

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Hornet napisał:
A tak na marginesie : po kiego wszyscy robicie aktualizację zamiast czystej instalacji ??
Odpowiedź jest bardzo prosta wbrew pozorom. Po to by zachować dotychczasowe programy , ich aktywację i ustawienia. Niektórych programów (legalnych)nie da się aktywować ponownie w nowo zainstalowanym systemie...choćby: Easy Watermark Studio, Revo Uninstaller Pro, CorelDraw X4...jest ich więcej.
Aktualizacja zachowuje te programy w stanie nienaruszonym. Podejrzewam, że jest jeszcze więcej okoliczności przemawiających za aktualizacją choćby oszczędność czasu w reinstalacji potrzebnych programów i ich konfiguracji do własnych potrzeb. A jeśli tych programów jest dużo to i oszczędność czasu jest proporcjonalnie większa.

A

Anonymous

Emmers raczej nie masz racji...czytałeś wcześniejsze posty ??
Aktualizacja trwa tyle co instalacja tych programów od nowa.

kagar54

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Okolice Przemyśla
Hornet napisał:
tofana napisał:

0xC1900101 - 0x40017"

To jest Dziewczynko konflikt najprawdopodobniej-z winy sterowników albo antyvirka.
Odinstaluj sterowniki przede wszystkim od karty graficzniej,antyvirka i inne zabezpieczenia i spróbuj jeszcze raz.

Hornet - jeżeli możesz to proszę podaj namiar na najnowszy obraz ISO .

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Teraz się udało i aktualizacja przebiegła do końca pomyślnie. (mam nadzieję)
Nie wiem jeszcze co nie działa ( :ireful ), ale jedna z tych czynności lub więcej niż jedna pomogła w rozwiązaniu problemu z niemożnością upgrade'u.
Odinstalowałam Bitka, SpySheltera i System Mechanic.
Wieczorem zajmę się sprawdzaniem co gra, a co buczy. :francuz

kagar54

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Okolice Przemyśla

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
A angielskie ISO skąd można pobrać? 64bit :hippie

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
tofana napisał:
Teraz się udało i aktualizacja przebiegła do końca pomyślnie. (mam nadzieję)
Nie wiem jeszcze co nie działa ( :ireful ), ale jedna z tych czynności lub więcej niż jedna pomogła w rozwiązaniu problemu z niemożnością upgrade'u.
Odinstalowałam Bitka, SpySheltera i System Mechanic.
Wieczorem zajmę się sprawdzaniem co gra, a co buczy. :francuz

pomoge Ci, bitek odpada ,u mnie nie przeszkadzał,tylko poprosił po upgrade o restart /zapora/

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Mam takie pytanko ... czy u was aktualizacja do win 8.1 tez tak dlugo sie ciagnie?
U mnie caly czas pobieranie chodzi do 50% pojawia sie napis instalowanie , przez chwile nic ie nie dzieje , a nastepnie pasek postepu pobierania schodzi do zera i znowu zaczyna sie pobieranie...co do chu..a waclawa sie dzieje?

Do góry