Windows 8

Aguarius

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Emmers napisał:
[website]http://bezprzerwy.blogspot.com/2013/01/nie-mozemy-przetworzyc-zamowienia.html[/website]

Napisałem o problemie z płatnością za Windows 8 na Facebooku, rozmawiałem z pomocą Microsoftu telefonicznie. Na Facebooku moje wpisy są automatycznie kasowane przez moderatora w kilkanaście sekund po publikacji a pomoc techniczna twierdzi że chyba nazwisko z karty nie zgadza się z tym z faktury albo jest napisane małymi literami. Jaja sobie robią a loteria trwa...
Rzeczywiście dziwne podejście do sprawy ale możesz mi wierzyć, że z Blue Media miałem też niezłe szarpanie nerwów kasę wcięło na blisko tydzień, a miało być błyskawiczne doładowanie konta paypal. Teraz zachciało mi się kupić w sklepie XBOXGAMES Angry Birds Star Wars ale w tym nie wystarcza, że posiadam na koncie paypal środki bo żądają jeszcze karty kredytowej albo debetowej, a tej system paypal nie chciał mi aż do wczoraj przyjąć bo w banku nie wiedzieć czemu mi ją zblokowali. Musiałem więc chodzić dwa razy do banku aby sprawę wyjaśnić nim kartę udało się powiązać z kontem paypal. Kupa zmarnowanego czasu i nerwów a miało być pięknie, szybko i sprawnie. Szybciej kupiłbym tę grę w EMPIK-u.

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
Emmers napisał:
Pobrałem instalator Windows bez problemu pierwszego stycznia , po pobraniu miałem kilka możliwości wyboru:eek:d razu uaktualnić system do Windows 8, wówczas stary system zostaje przeniesiony do folderu Windows OLD, albo utworzyć obraz ISO w celu późniejszego nagrania na płytę, co zrobiłem; albo utworzyć bootowalnego pena z instalatorem, albo zostawić folder z pobranymi plikami w takim stanie jak pobrałem i podjąć decyzję później.
Właśnie czytałem rady, że tak trzeba, ale u mnie instalator nie oferował takiej opcji. Było tylko: zainstaluj teraz i zainstaluj później.

Aguarius

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Podobno dzieje się tak dlatego, że przesiadasz się z XP. Ja aktualizowałem się z W7 i miałem wszystkie opcje. Mogę także instalować system na całkiem świeżej partycji bez zainstalowanego wcześniej W7.

Avos

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Aguarius napisał:
Podobno dzieje się tak dlatego, że przesiadasz się z XP. Ja aktualizowałem się z W7 i miałem wszystkie opcje. Mogę także instalować system na całkiem świeżej partycji bez zainstalowanego wcześniej W7.
Pod warunkiem że jest to dysk na którym miałeś wcześniej zainstalowane W 7 który podczas instalacji stworzył sobie partycję ukrytą ,,zastrzeżoną przez system 100Mb”
W8 to już 300Mb.

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
Aguarius napisał:
Czyli gdybym, dajmy na to, odpalił ten instalator na systemie, gdzie jest 64-bitowy W7 i pobrał tylko W8, to będę mógł sobie wreszcie wypalić płytkę z instalatorem? Kurde, porywająca logika MS...

Aguarius

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
pkolasa napisał:
Aguarius napisał:
Czyli gdybym, dajmy na to, odpalił ten instalator na systemie, gdzie jest 64-bitowy W7 i pobrał tylko W8, to będę mógł sobie wreszcie wypalić płytkę z instalatorem? Kurde, porywająca logika MS...
Na to wygląda, tak przynajmniej było w moim przypadku i z takim zdaniem spotkałem sie w którymś z poradników krążących po necie. W istocie dziwne to zagranie ze strony MS, no ale ja tam nie narzekam. Zapłaciłem 72 pln brutto za aktualizację bo skorzystałem z kodu promocyjnego jaki otrzymałem po pozytywnej rejestracji no i otrzymałem obraz iso który wypaliłem na płytce, mam też konto z którego w każdej chwili mogę pobrać ponownie W8.

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
Aguarius napisał:
mam też konto z którego w każdej chwili mogę pobrać ponownie W8.
Chodzi o ten link z maila pod którym można pobrać instalator i trzeba podać klucz żeby zainstalować?

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Avos napisał:
Aguarius napisał:
Pod warunkiem że jest to dysk na którym miałeś wcześniej zainstalowane W 7 który podczas instalacji stworzył sobie partycję ukrytą ,,zastrzeżoną przez system 100Mb”
W8 to już 300Mb.

Bez%20nazwy%201.jpg

Na powyższym screenie widać, że aktualizacja Windows XP nie musi oznaczać że Windows 8 zostanie zainstalowany na partycji na której wcześniej zainstalowano XP, Vistę czy Windows 7. Zainstalowałem ósemkę z (utworzonej z obrazu ISO "Windows" )płyty bootowalnej na nowym dysku i specjalnie utworzonej partycji . Trzeba również wiedzieć, że ani Windows 7 ani Windows 8 sam automatycznie nie tworzy partycji rozruchowych ukrytych, mamy prawo wyboru czy utworzymy czy nie, taką partycję. Ja. jak widać, wybrałem opcję bez partycji rozruchowej. Na MBR pierwszego z dysków jest natomiast zainstalowany Boot Loader (Paragon), który po uruchomieniu komputera pozwala mi na wybranie systemu, który chcę uruchomić. Boot Loader domyślnie uruchamia ten system, który ostatnio był uruchomiony a opóźnienie wyboru systemu ustawiłem sobie na 7 sekund (przełączamy klawiszami strzałek). Można korzystać również z boot loadera domyślnie utworzonego przez instalator, jeśli instalujemy nie odłączając dysku z wcześniej zainstalowanym systemem, albo instalujemy nowy system na innej partycji tego samego dysku fizycznego. Z tym tylko,że wygląd takiego bootloadera jak i samo ustawienie liter dysków logicznych jest co najmniej żałosne.

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
Mam zamiar kupić uaktualnienie do Windows 8. Po skanowaniu za pomocą programu Asystent ............ mam 5 elementów do przejrzenia . Chciałbym się dowiedzieć czy z tymi problemami mój lapek z 8 na pokładzie będzie dobrze chodził ?
SXrnJLe.png

Parametry mojego lapka to :
Operating System: Windows Vista™ Business (6.0, Build 6002) Service Pack 2 (6002.vistasp2_gdr.120824-0336)
Language: Polish (Regional Setting: Polish)
System Manufacturer: LENOVO
System Model: 8943DTG
BIOS: Ver 1.00PARTTBL
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5550 @ 1.83GHz (2 CPUs), ~1.8GHz
Memory: 2038MB RAM
Page File: 1271MB used, 3803MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 7.00.6002.18107 32bit Unicode

denio

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Farmer jak jest to Windows 8 32bit to będzie ci hulał ale pomyśl o dokupieniu pamięci + 2GB. Jeśli jest to 64bit to zapomnij. Po instalacji w ustawieniach można ustawić maksymalną wydajność lapka kosztem wyglądu.
Jak coś to kupuj z kodem promocyjnym zapłacisz 69 zł za Win8 PRO Upgrade.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Wpisz zmyślone dane a na adres mejlowy dostaniesz kod obniżający ci cenę do 69zł

Aguarius

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
denio napisał:
Farmer jak jest to Windows 8 32bit to będzie ci hulał ale pomyśl o dokupieniu pamięci + 2GB. Jeśli jest to 64bit to zapomnij. Po instalacji w ustawieniach można ustawić maksymalną wydajność lapka kosztem wyglądu.

Wpisz zmyślone dane a na adres mejlowy dostaniesz kod obniżający ci cenę do 69zł
Jeśli chodzi o te zmyślone dane to nie każdemu się poszczęści i otrzyma promocyjny kod, no i nie do końca będzie to zgodne z warunkami licencji.

denio

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Ja już kilka razy rejestrowałem i za każdym razem otrzymywałem kod promocyjny.

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury
denio napisał:

Czy z visty też pójdzie czy tylko z win7????

denio

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Dane do kodu musisz podać z Windows7 natomiast upgrade możesz robić na XP,Vista i Win7.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Nie często mam prośbę do forumowiczów, ale tym razem moja prośba jest naprawdę ważna. Próbowałem przez ostatnie dwa tygodnie kupić uaktualnienie do Windows 8 , nie dla siebie, bo sobie kupiłem wcześniej bez problemu, tylko dla mojego niepełnosprawnego kumpla chorującego na stwardnienie rozsiane i nie udało mi się do tej pory. Zbliża się koniec promocji i w lutym już tej aktualizacji nie kupię za 129 złotych, będzie pięciokrotnie droższa. Jeśli komuś z was udało by się kupić aktualizację i odsprzedać mi wraz z kluczem , pieniądze bym przelał na skazane konto. Problem polega na tym, że zainstalowałem kumplowi ten system i aktywowałem na 180 dni i teraz trzeba go aktywować ważnym, zakupionym kluczem, a tego nie udało mi się za chińskiego boga kupić mimo pomocy z Microsoftu, serwer po prostu nie przetwarza mojego zamówienia i żadne siły go do tego nie mogły zmusić. Obydwj się wkurzamy. Ja,że w żaden sposób nie mogę mu pomóc, a on, że ma nie do końca zalegalizowany i aktywowany tylko czasowo system. Widzę, że Windows 8 bardzo mu przypadł do gustu, a jednak z żalem będzie musiał wrócić do XP Pro

Do góry