HrabiaDracula
Bardzo aktywny
Kurcze faktycznie winda 8 ma podrożeć sporo od lutego ciekawe tylko czy tak się stanie. Więc trzeba się śpieszyć, faktycznie te 129zł to nie tak dużo.
senior38 napisał:Asystenta pobrałem już wcześniej,ale nie chce się uruchomić.
Czy wystarczy taki system XP orginał.Emmers napisał:Czy twój komputer i procesor spełniają minimalne wymagania dla systemu Windows 8 ? Mam stary komputer z procesorem Pentium 4 na socket 478 (2.4 GHz), pamięcią 1 GB (DDR-400) z oryginalnym XP Pro i na nim nie da się uruchomić aktualizacji do Windows 8 z powodu niekompatybilności sprzętu. Również jeden z moich kolegów próbował uruchomić asystenta na nieoryginalnym (ściągniętym z torrentów) Windows XP Pro i niestety asystent w chwilę o uruchomieniu zakończył działanie, ponieważ już na początku weryfikowana jest autentyczność klucza Windows XP.senior38 napisał:Asystenta pobrałem już wcześniej,ale nie chce się uruchomić.
Asystent może się nie uruchomić i na oryginalnym systemie jeśli z jakiegoś powodu zostało w systemie uszkodzone sprawdzanie autentyczności . Ten problem występuje, jeśli plik Wpa.dbl jest ustawiony jako tylko do odczytu. Na przykład plik Wpa.dbl został przywrócony z dysku instalacyjnego podczas weryfikacji plików poleceniem sfc/scannow. Można spróbować zmienić atrybut pliku Wpa.dbl np, Total Commanderem, albo aktywować ponownie system używając polecenia :%WINDIR%\system32\oobe\msoobe /a i wpisując podczas aktywacji właściwy dla systemu klucz produktu ze stickera , bądź z dokumentacji komputera czy zakupionego XP.
Kod na PW przesłany.Proszę o sprawdzenie tego problemu.Emmers napisał:Moim zdaniem komputer jest w porządku i system również. Czy mógłbyś mi udostępnić zdalnie komputer żeby zbadać przyczynę tego, że asystent aktualizacji się nie uruchamia ? Może mógłbym ci pomóc rozwiązać ten problem...
remool napisał:senior38 tak na przyszłość uważaj z tym udostępnianiem kompka jak popadnie .....nigdy nie wiesz na kogo możesz trafić....zasada ograniczonego zaufania nie obowiązuje tylko kierowców
![]()
W końcu trzeba komuś zaufać.remool napisał:senior38 tak na przyszłość uważaj z tym udostępnianiem kompka jak popadnie .....nigdy nie wiesz na kogo możesz trafić....zasada ograniczonego zaufania nie obowiązuje tylko kierowców
![]()
remool napisał:senior38 tak na przyszłość uważaj z tym udostępnianiem kompka jak popadnie .....nigdy nie wiesz na kogo możesz trafić....zasada ograniczonego zaufania nie obowiązuje tylko kierowców
![]()
Czyli mówiąc krótko jesteśmy szczęściarzamiEmmers napisał:Włączyłem dziś asystenta uaktualnienia do Windows 8 i po chwili wyskoczyły mi nowe ceny na NOWY SYSTEM. Ten, który kupiłem wcześniej za 129 (sto dwadzieścia dziewięc) złotych kosztuje teraz 1199 (Tysiąc sto dziewięćdziesiąt dziewięć) a jeśli się doda darmowy Media Center Pack to dużo, dużo więcej... I co wy na to????
Artur napisał:Czyli mówiąc krótko jesteśmy szczęściarzami![]()
A tak swoją drogą to od początku nie żałuję decyzji o przesiadce z Win 7 na Win 8, jak dla mnie jest super![]()