Wojna w Ukrainie

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
6174
Miasto
To tu to tam....
Ale wiecie ze na ukrainie jest od 6 miesiecy taki mechanizm:
1. Polski albo EU driver ma 29 dni: wjechac-wyjechac
2. Jest kolejka elektorniczna
3. Cus sie nie podoba
4. W 70% (na styczen i pls - nie proscie o linka DZIS) kierowcy/firmy EU to przekraczaja
5. Ciezarowka moze ulec konfiskacie jesli firma nie uisci oplaty administracyjnej 10k EUR
proste, nie?
Dodam: mer Lwowa ma 17.5% udzialu w firmie windykacyjnej.
I jesli mnie ktos wq... dostatecznie gleboko (bo mam inne srodki) - to gotowy jestem dostarczyc w rozsadnym czasie dowody, tylko zeby mnie nie bylo: ajwajmaj, nata nam (ukraincam) sprawdza rachunki, wlamuje sie na fony i inne takie.
Ja sie serio zastanawiam: 80% traffica leci przez StarLink i oni mysla.. znaczy wroc... oni nie mysla.. anyway: sa przekonani ze tego nie widac?
xD
Bat'ko ich bandera...
szkoda ze wiekszosc z nich to nieslubne dzieci z chowu wsobnego, patrzac na skazy (lub bezczelnosc).

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
6174
Miasto
To tu to tam....
Krotkie porownanie jaoksci pszenicy, wg zrodla UKRAINSKIEGO:
Ukrainska pszenica:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

zbiory: 21.5mln ton, z czego do mielenia na make nadaje sie 10% (2.15mln ton).

Dla porownania, to samo ukrainskie zrodlo: pszenica europejska (francuska):
do mielenia nadaje sie 93%.
Roznica drobna, ale jest, prawda?

to teraz do kompletu: ukraina wyprodukowala 2.15mln ton pszenicy zdatnej do spozycia. A ile zjada?
Ano... wg indexmundi:
troche powyzej 6mln ton.
Produkuje datnej do jedzenia 2.15mln ton.
Czyli musi importowac 6-2.1=3.9mln ton zeby wyzywic wlasne spoleczenstwo.

Wiec o jakim kuwa, exporcie ZYWNOSCI (w odniesieniu do pszenicy, choc inne produkty rolne maja podobnie wygladajace statystyki) z ukrainy mowimy?

Mozna mowic co najwyzej o wywozie gunwa ktore nie nadaje sie do zarcia.

Quod erat demonstrandum.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28509
Miasto
Trololololo
Pilot, który zdradził Rosję, zabity w Hiszpanii

Maksim Kuźminow, rosyjski pilot, który zdradził Rosję, zabijając dwóch swoich towarzyszy i przekazując swój helikopter ukraińskim siłom zbrojnym, został znaleziony martwy w Hiszpanii - podaje portal "Il-corrispondente". Z pięcioma ranami postrzałowymi. Ukraiński wywiad potwierdził jego śmierć.

bene

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3239
Powinien być za worek powieszony tylko za to, że zabił kumpli :lanie

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
6174
Miasto
To tu to tam....
Wiecie jak wyglada dzialalnosc trolli na tej wojnie? Nie do konca? To przyblize. Uwaga Panie, Panowie, Szanwne Uzytkowniczki, Szanowni Uzytkownicy, Szanowno Uzycustam i kowale: Nazar Smyk. Niby mieszka w Londynie, niby podarowal dla ZSU £60k, niby to niby tamto:
jego ostatni wpis na cwierku:

w wolnym przekladzie: moje lawety (zwracam uwage na liczbe mnoga) stoja juz 3 dni na granicy bo ich nie puszczaja pierdolone polskie wiesniaki. Na zdjeciu: samochody jakie maja sluzyc artylerzystom do szykiego transportu amunicji na pozycje.
Teraz rozumiecie moja nienawisc do polskich protestujacych.

Poddajmy analizie material, tak na szybciutko.
1. Gostek mieszka w UK, i wynajal lawete z Radomska? Troche daleko do Kentu i z powrotem, ale OK...
2. Malowanie wojskowych ciezarowek na zdjeciu: jedna to niemieckie kamo, druga to jakies takie raczej indygo.
3. Ciezarowki na zwyklym podwoziu do dostarczania ammo na pozycje? Do pierwszej kaluzy chyba bo potem ugrzezna. Chcialbym zwrocic uwage ze nawet nie maja podwojnych tylnych osi.
4. Caly transport pana Nazara: pierwsza (od strony robiacego zdjecia) laweta nieco ukrywa te wojskowe ciezarowki wiezione na jego drugiej lawecie.... i na trzeciej tez widac.

I tak to idzie z tymi trollami ze wschodniej fermy trolli :jaranko

A wydawaloby sie ze trolle umieja w internety...

bene

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3239
Podobnie było z białymi hełmami w Syrii.
Wszystkie prowokacje przeciwko wojsku były nadawane z UK

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
6174
Miasto
To tu to tam....
tak tylko zapytam, bo nie moge znalezc informacji: kiedy nasi rzadzacy zazadaja oficjalnych przeprosin w wykonaniu panow Kuleby, Zelenskiego i innych za ukraincow podcierajacych sobie dupe polska flaga w POLSCE?
Jak dla mnie to juz jest lekki szczyt, aczkolwiek doskonale odzwierciedla powiedzenie: wyszlo szydlo z worka.

Czekam rowniez na oficjalny komunikat policji, chociaz to moze potrwac bo zajeci sa eskortowaniem dobr wszelakich na ukraine :jaranko

za malo.
imho nalezalo wbic misia na 5 lat zakazu wjazdu do strefy Schengen.

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
6174
Miasto
To tu to tam....
Warszawa, miasto zburzone przez Niemcow w wyniku braku pomocy od ruskich.
Miejsce spotkan wielu kultur i ludzi.
Miasto ktore zapewnilo dom, opieke i edukacje rowniez uhoccom z ogarnietej wojna Ukrainy.
A jak wygladaja zajecia z jednej z ukrainskich miniszkol w Warszawie?
Ano, jak widac na ponizszym filmiku. Oczywiscie na ukrainie nie ma nazistow i mowienie ze sa to pomowienia ruskich trolli, nie?

I chcialbym uprzejmie przypomniec banderonazistom:
KK:
Art. 256. [Propagowanie nazizmu, komunizmu, faszyzmu lub innego ustroju totalitarnego]
§ 1.
Kto publicznie propaguje nazistowski, komunistyczny, faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 1a.
Tej samej karze podlega, kto publicznie propaguje ideologię nazistowską, komunistyczną, faszystowską lub ideologię nawołującą do użycia przemocy w celu wpływania na życie polityczne lub społeczne.

I dodalbym do tego tylko 10letni zakaz wstepu do strefy Schengen.

Do góry