Wojna w Ukrainie

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2600
Miasto
Kraków
Nawet J. Bartosiakowi zaczynają puszczać nerwy.

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
6172
Miasto
To tu to tam....
no to to by bylo na tyle.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Podsumowujac:
1. rosja zaatakowala ukraine
2. ukraina broniac sie musi doprowadzic do ekonomicznego upadku polskich rolnikow, bo sie bija za siebie i za nas (ja, chcialbym powiedziec, nie chce zeby sie bili za mnie doprowadzajac do ruiny Polakow).
3. ukraina musi handlowac dla ekonomicznego utrzymania kraju, bo z pomocy miedzynarodowej sie nie da utrzymac przy poziomie rozkradania pomocy (przypomne ukrainskie dramatyczne wiesci z grudnia: US, dej mie moniaki bo nie bedzie na emerytury i wyplaty dla urzedasow)
4. wojna trwa bo ukraina nie moze poswiecic terenow pod ruska kontrola, skad wszyscy ukraincy uciekli lub zostali wysiedleni, bo by ja to obciazylo ekonomicznie (zloza wegla, gazu i litu)
5. z tego powodu nalezy ukrainie dawac i kase, i spowodowac bankructwo rolnikow w Polsce i Europie.
Ktos czegos nie rozumie?

Acha, odnosnie pana tuska, to caly powyzszy scenariusz mozna opisac jednym zdaniem, ktore nawiazuje do tytulu znanego 4 czesciowego bodajze filmu:

"Jak przeje...lem wybory samorzadowe "

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28503
Miasto
Trololololo
Według szacunków USA do wiosny Ukraina stanie w obliczu potencjalnie katastrofalnego niedoboru amunicji i obrony powietrznej, które mogą skutecznie odwrócić losy wojny i zapewnić Rosji znaczną przewagę.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
6172
Miasto
To tu to tam....
Piec punktow...
1. Zalewanie rynku EU na poziomie 2023 - bron Boziu przywracac przedwojenne limity. Tak, ta ilosc ktora niszczy rolnikow w Polsce to MINIMUM wymagane przez UPA.
2. Przeprowadzic analize przedstawionych do analizy towarow, zeby nie badac tego co bedzie wjezdzac
3. Zaczymac panie import ruskiego zarcia. Bo to ruskie zarcie, Panie, co wjezdza na przejsciu w Dorohusku to Panie, trucizna jest
4. Utworzyc trojstronny sztab: UPA, EU i RP. Gdzie RP miec bedzie najmniej do powiedzenia.
5. Natentychmnias przestac blokowac wjazd zatrutej ruskiej zywnosci bo to krytyczne dla UPA jest.

Nie podoba mi sie. Gdybym rzadzil, to doszedlbym do wniosku ze nalezy rozpisac referendum na ten temat w Polsce.

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
6172
Miasto
To tu to tam....
Zatrzymajmy katastrofe ekologiczna zwiazana z wojna. Nikt nie mowi o tym jak cierpi srodowisko kraju umeczonego wojna, a powinien to byc jeden z glownych tematow.
Popatrzcie na film:

nie czujecie sie winni? Zamiast zanieczyszczac ukraine - przekazcie potrzebujacym ktorzy tego NIE wyrzuca. Sam bym przytulil z checia butki od Caterpillar, bo i wygodne, i trwale.

Do góry