Wspólna akcja Kaspersky Lab Polska i Rzeczpospolitej

mac

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3
Miasto
Starogard Gdański/Berlin
Też o tym słyszałem,jeżeli to prawda to mamy licencję na pół roku(oczywiście jak ktoś sobię ściągnie dwa klucze). Ponury Rumcajs wielkie dzięki za kod,już lecę się rejestrować.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30052
Miasto
Trololololo
Ponury Rumcajsie jesteś Wielki :) czyżbyś zakupił gazetkę?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30052
Miasto
Trololololo
Heh,dałbym to na główną stronę bloga ale kurde ....... trzeba mieć gazetkę aby był pełny legal,niech poleży na forum dam jutro info o promo na blogu :D

Dzięki

jasiekkidawa

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
DGL :)
PONURY RUMCAJSIE wielkie dzięki :)

mac

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3
Miasto
Starogard Gdański/Berlin
Ale się zcwanili. Promocja jest tylko dla użytkowników z Polski,z zagranicy niemożna się zarejestrować. Ale podaję sposób dla emigrantów ,może się komuś przyda :D Wchodzimy na tą bramkę proxy:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
(działa bo sam tak zrobiłem) i wklejamy ten link do promocji Kasperskiego widoczny na fotce i już można się rejestrować z zagranicy :D

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30052
Miasto
Trololololo
heh wycwanili się bo ich promo latało po wszystkich zagranicznych forach :dziwak :dziwak ludzie od groma kluczy nastukali

ToGor

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
200
Miasto
Mazowieckie, Polska, Europa, Świat.
Ponury Rumcajs napisał:
Ponoć trzeba w ciągu trzech miesięcy aktywować klucz i się ma przez kolejne trzy aktywnego KISa. Czyli jak się ktoś za bardzo nie będzie ociągał z aktywacją to będzie miał nie na 3 miechy tylko na 6.

Przykro mi, ale nie macie racji - przy wypełnianiu formularza trzeba zaakceptować regulamin, którego najwyraźniej nie chcieliście oglądać...
Dla zainteresowanych przedstawiam fragment tegoż regulaminu, który wyjaśnia kwestię -
".....
7. Wersja programu Kaspersky Internet Security 2011 dołączona do „Rzeczpospolitej” działa przez trzy miesiące od
momentu aktywacji, jednak nie dłużej niż do dnia 31 grudnia 2010 r.
8. Po upływie okresu licencjonowania, oprogramowanie przestanie pobierać uaktualnienia baz sygnatur zagrożeń.
..."
:cry:

jablo11gru

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
To się wycwanili, bo ja mam jeszcze działające klucze z bardzo starej akcji promocyjnej, na dużo lepszą wersję KIS. Wersję 2011 można popróbować i w krócej niż miesiąc przekonać się, że czasem potrafi się ostro zamulić. To nie jest już ta sprawność co 3-4 lata temu. Nawet jeśli się go odpowiednio poustawia, potrafi mieć "chwile sam na sam z maszyną".

Dziękuję Rumcajsowi za niezbędne informacje.

mac

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3
Miasto
Starogard Gdański/Berlin
To prawda,KIS2011 potrafi troszkę przymulić kompa,zwłaszcza przy aktualizacji bazy wirusów i pełnym skanowaniu(u mnie ustawionym na poziom ochrony-średni, to chwilami 70-80% zajęcia procka ale powtarzam tylko chwilami), ale w wersji 2010 było tak samo. Jeżeli chodzi o kluczyki, ToGor masz rację(też nie doczytałem :cry: ) ,ale już raz tak było z jakąś promocją KIS ,że Kasper łykał klucze które teoretycznie powinny już nie działać. Trzeba spróbować może tym razem też tak będzie :D , ale do końca rok będą z pewnością nowe promocje w jakiś gazetkach więc nie problem :D .

Ponury Rumcajs

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
81
Miasto
Rzacholecki Las :D
@mac
Dzięki za info o nowej wersji :) Wczoraj instalowałem wersję 11.0.0.232 skonfigurowałem cały program, utworzyłem dokładne reguły aplikacji, fajnie chodził i zostawiłem KISa na noc włączając pełny skan...
...i zawiecha. Nie no nie wierzę, że mogli taką kaszanę zrobić... Albo to była beta jakaś albo nie wiem jak oni mogli to wypuścić... Mam nadzieję, że w przyszłej wersji poprawią ten błąd, który pojawiał się z tego co czytałem nie tylko u mnie. Z wersją 2008 i 2010 nie miałem żadnych problemów, wersja 2011 chodziła nawet szybciej i sprawniej niż 2010 - przynajmniej takie miałem wrażenie... Tylko ta zawiecha przy skanowaniu... dobrze, że się choć od neta odłączyłem... Z chęcią sprawdzę ta nowszą wersję. Mam nadzieję, że się przekonam do tej wersji jak na razie to nie bardzo mi się podoba. Wyrzucili kilka funkcji z których korzystałem, np możliwość wglądu w listę ostatnio uruchomionych aplikacji, wywalili wygodną funkcję segregacji ostatnio uruchomionych programów tak jak to miało miejsce w wersji 2010:
* uruchomione dzisiaj
* uruchomione wczoraj
* uruchomione w zeszłym tygodniu
* uruchomione w tym miesiącu

...jest tylko wybór:
* uruchomione
* wszystkie

Pozdrawiam.

mac

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3
Miasto
Starogard Gdański/Berlin
@Ponury Rumcajs
Testuję od wczoraj build v400 i muszę powiedzieć że jestem bardzo mile zaskoczony. Odinstalowałem wersję v232 ponieważ przy próbie instalacji wersji v400 na v232 występował błąd i przerywało instalację ale po deinstalacji starej nowa wgrała się bez problemu. Pierwsze zaskoczenie to pełen skan(ustawiony na poziom ochrony-średni)trwał 26 min.(mam dwa dyski:500 i 250MB) a to duża poprawa. Obciążenie procka przy skanowaniu moim zdaniem też się zmniejszyło. Obciążenie przy aktualizacji bazy wirusów chyba bez zmian ale nie przeszkadza w normalnym użytkowaniu kompa. Reasumując, coś ta wersja v400 jednak poprawiła przynajmniej na win7,oczywiście w moim odczuciu. Dodam że wersja ta ma nazwę Critical Fix 1 wiec coś tam naprawia. Ciekawy jestem waszych opini o tym buildzie ,jak ktoś testował to niech napiszę na forum. Ja osobiście jestem zadowolony i polecam. Pozdrawiam.

Do góry