No to widzę kolego , że jesteś z tych snobków co na pokaz kupują ,do tego nie wiesz chyba o czym mówisz, bo Sony Xperia Z to najgorszy wybór, ekrany w Sony to kompletna porażka, kolory, brak czerni , klapa totalna, gorsze niż w telefonach budżetowych ,taki Moto G .Filozof napisał:Ja stawiam na Sony Xperia serii Z lub Nokię Lumię. No może jeszcze HTC. Dlaczego, bo są to telefony prestiżowe, świetnie wykonane i bardzo eleganckie.
Samsunga, czy nie daj Boże LG to bym sobie odpuścił. Wyglądają odpustowo, a ponadto ich tzw prestiż marki jest równy 0 . Telefon jest jak biżuteria czy wóz. Można jeździć samochodem KIA, a można Lexusem. Wybór należy do Ciebie![]()
kinimoD napisał:Przyganiał kocioł garnkowi
Może Z i Z1 rzeczywiście miały nie najlepsze ekrany ale już Z1 Compact i Z2 mają bardzo dobre ekrany. Co do wykonania to ja mam Z1 Compact i uważam, że jest bardzo dobrze wykonana, a już stylistyka mi najbardziej odpowiada ze wszystkich telefonów. Jeśli chodzi o ramki, na które tak wiele osób narzeka, to mam to gdzieś, mi to nie przeszkadza. Może dlatego, że nie mam nastu lat? Paskudna nakładka od Sony? Ciekawe, ale "de gustibus not est disputandum", przynajmniej lżejsza niż TouchWiz Samsunga.
Nie mam zamiaru krytykować LG G2, nie miałem z nią kontaktu a czytałem bardzo dużo pochlebnych opinii na jej temat.
Generalnie nie bardzo rozumiem tego jadu jaki jest wylewany na firmy przez różnych ludzi. Fanbojstwo to paskudna przypadłość. Proponuję się ograniczyć do polecania konkretnych telefonów i nie "hejcenia" na inne (szczególnie jak się nie miało z nimi kontaktu).
Ze swej strony mogę polecić, jeśli chłopak ma nieduże dłonie, Sony Xperia Z1 Compact. Chyba, że będą mu przeszkadzać za duże ramki i "kanciastość telefonu". Generalnie, każdy ma swój gust i ciężko jest polecić jeden telefon, który będzie pasował każdemu. Padło w tym wątku wiele propozycji i myślę, że niezależnie którą wybierzesz to będzie zadowolony. Wszystko to są świetne telefony.
Inna sprawa to robienie tak drogich prezentów chłopakowi. Że też ja nie trafiłem na tak bogatą kobietę
![]()