Zabezpieczenie do Visty

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30027
Miasto
Trololololo
Raczej nie, w razie czego użyjesz specjalnego uninstallera do bitka ( BitDefender Uninstall tool )

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
W sumie nawet po prawidłowej deinstalacji możesz użyć tego narzędzia, sprawdzi czy śmieci nie zostały.Panda też ma taki specjalny uninstaller ( Panda Cloud AV uninstaller )

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
217
Panda na pokładzie. Nie wiem czy to złudzenie czy prawda, ale komp chodzi sprawnie. ;-)
Widzę, że Firewall i szczepionka dostępne tylko w wersji Pro. ;-(

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30027
Miasto
Trololololo
podczas instalacji trzeba było wybrać trial i miał byś wersję testową PRO.Potestuj trochę jak ci podpasi to dam kluczyk :yhy

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
217
OXYGEN THIEF napisał:
podczas instalacji trzeba było wybrać trial i miał byś wersję testową PRO.Potestuj trochę jak ci podpasi to dam kluczyk :yhy

Potestuję! Jakoś sobie nie przypominam,żeby był wybór. :D

EDIT: Noi się wyjaśniło, wyskakuje komunikat: Your Panda Cloud Antivirus Pro subsription has expired.

virophage

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Pomorze
alberto napisał:
OXYGEN THIEF napisał:

@alberto zostaw BISa , nie dawaj na autopilot tylko w ustawieniach firewalla daj aggressive i paranoid mode (HIPS) ON , block port scans ON.
W antivirus virus control na aggressive i tyle , nie zmieniaj co dobre ;)

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
217
virophage napisał:
alberto napisał:
OXYGEN THIEF napisał:

@alberto zostaw BISa , nie dawaj na autopilot tylko w ustawieniach firewalla daj aggressive i paranoid mode (HIPS) ON , block port scans ON.
W antivirus virus control na aggressive i tyle , nie zmieniaj co dobre ;)

Tak, tylko problem jest w tym,że wydaje mi się, że BIS mi kompa obciąża.

A

Anonymous

BIS zdecydowanie bym pozostawił ... natomiast pobawił bym się niepotrzebnymi usługami w Viscie, bo trochę ich jest i to właśnie one powodują przymulanie, ja w tym momencie mam 40 procesów , kompa osiągami podobnego do Ciebie i z Visty jestem bardzo zadowolony

virophage

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Pomorze
Słuchaj to nie wina BISka tylko Visty wyłącz zbędne usługi (w google masz o tym info) i może jakiś programików sprawdź co się przy starcie włącza ;) polecam tez PrivaZer do czyszczenia ;)

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
217
BIS zdecydowanie bym pozostawił ... natomiast pobawił bym się niepotrzebnymi usługami w Viscie, bo trochę ich jest i to właśnie one powodują przymulanie, ja w tym momencie mam 40 procesów , kompa osiągami podobnego do Ciebie i z Visty jestem bardzo zadowolony

virophage napisał:
Słuchaj to nie wina BISka tylko Visty wyłącz zbędne usługi (w google masz o tym info) i może jakiś programików sprawdź co się przy starcie włącza ;) polecam tez PrivaZer do czyszczenia ;)
jorn11 napisał:

Jedno drugiemu nie przeszkadza. W takim razie zajmę się, niezależnie od BISa czy Pandy, Vistą.
To teraz muszę zgłębić temat uszczuplania Visty. :sarkazm

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30027
Miasto
Trololololo
skoro chcesz grzebać w optymalizacji to na początek zacznij od zrobienia kopii aktualnego systemu.

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
217
OXYGEN THIEF napisał:
skoro chcesz grzebać w optymalizacji to na początek zacznij od zrobienia kopii aktualnego systemu.

I tak też zrobię!
A może jakiś program by to za mnie zrobił? To oczyszczanie Visty z Visty? :dziwak

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30027
Miasto
Trololololo

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
Żadnego Misia.
To podstawowy programik, który jest bo jest, a jak go nie ma to niewielka strata.
Zostaw BITa, wykonaj pełne skanowanie systemu, on "zapozna się z plikami" i odczucie jego działania zejdzie do stanu akceptowalnego.
Z tym ustawieniami HIPSa to jak wolisz, Bit przy max. wszystkim zaczyna się dużo mylić (mi poblokował aplikacje karty graficznej, komunikator, czy instalator programu). Ale na wszystko w sumie można zezwolić.No i tu już występuje pewność detekcji, Bit wyłącza autostart w systemie, więc w pewnym sensie szczepi go przed szkodnikami USB. Do tego kontroluje aktualizacje Windowsa.

Do góry