To jest Typowe zachowanie nieszczęśliwych ludzi-stres,niepowodzenia życiowe,problemy z samym sobą...odreagowują w ten sposób czyli : agresją i chamstwem.Zasada stara jak światAreopagita napisał:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
W zeszłą niedzielę rowerem próbowałem skręcić w boczną w lewo, musiałem zatrzymać się, aby przepuścić jadących z przeciwnej strony z prędkością spokojnie ponad 100 na trasie do 70 km/h, kierowca jadący za mną, zamiast się zatrzymać z wielkimi pretensjami trąbiąc jak oszalały minął mnie właśnie z podobną prędkością, narażając siebie, osoby w jego wozie, wozy jadące prawym pasem no i mnie. Dodatkowo mnie wk... jego postawa pewna pretensji, tak jakby droga należała tylko do niego. W d.... ma przepisy.
To jest problem z mentalnością niektórych ludzi, którzy wsiadając za kółka nabierają przeświadczenia, że są najważniejsi na świecie i jak coś nie idzie na drodze po ich myśli, zwłaszcza zaś - należy zwolnić to pieklą się, albo jak to tirowcy mają w zwyczaju - "pouczają" kierowcę osobowego biorąc go między siebie. Prawdopodobnie ta tragedia jest efektem takiej zabawy.