Zdjęcia i wiadomości mniej śmieszne...

Status
Zamknięty.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Hornet napisał:
Bardzo zacna inicjatywa grupy patriotów w Breslau :hippie Spotkanie na UW z prof.Baumanem-członkiem zbrodniczej organizacji KBW i kapusiem Informacji Wojskowej ps."Semjon".

BTW.Dodaję w wiadomościach mniej śmiesznych...po publiczne spotkania na uczelniach Polskich z takimi kreaturami to grzech śmiertelny :papież
Żal tylko ogłupiałego bydła które celebruje żydków którzy brali czynny udział w niszczeniu naszej ojczyzny...

Hornet,

co ta grupa narodowców osiągnęła tym zakłóceniem wykładu Baumana, poza zakłóceniem jego wykładu? Wedle mnie wpisuje się to dobrze w paradygmat bezrozumnego protestowania, opluwania, zamiast rozmowy i wymiany racji. "Tradycja" pielęgnowana przez ostatnie lata przez polityków, zwłaszcza ze strony PO i RP, choć także w PiSie znajdziemy tego przykłady na przykładzie Hoffmana, aby dzielić i rządzić, bazując na emocjach. Czy ludzie, którzy przyszli na spotkanie z Baumanem dowiedzieli się dzięki temu czegoś o Baumanie, jego historii? Czy nie lepiej było zabrać głos i zadać pytania dotyczące tamtych czasów? Prawda ma to do siebie, że poznana sama się broni. Ale wrzaski do jej ujawnienia się nie przyczyniają, tylko budzą emocje. A gdzie emocje, tam przemoc, a gdzie przemoc tam nieprawda. Lepiej spokojnie obnażać kłamstwa czy manipulacje lewicy.

Poza tym, to zaraz zostanie to wykorzystane przez mistrzów manipulacji i wpisane w zagrożenie faszyzmem etc.

Już są reakcje:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Rząd nie lekceważy tego typu wydarzeń - powiedziała podczas briefingu w Warszawie minister nauki i szkolnictwa wyższego Barbara Kudrycka. Przyznała, że czeka na efekty działania policji.

W swoim liście Kudrycka zaznaczyła też, że "sobotnie zajścia przynoszą ujmę polskim uczelniom i czeka nas poważna dyskusja na ten temat".
[...]
Po tych wydarzeniach przedstawiciele Konferencji Rektorów Akademickich Szkół Polskich wspólnie z minister nauki zapowiedzieli zorganizowanie debaty o granicach wolności na uczelniach podczas Kongresu Kultury Akademickiej, który odbyć ma się w marcu 2014 r.

O to właśnie chodzi. Żeby wolność wypowiedzi ograniczyć. Jak chcemy wolności wypowiedzi, to musi być dla każdego, zgodnie z pewnymi regułami. Nie przemoc, tylko prawda i rozumienie są właściwą drogą.

Hornet napisał:
Żal tylko ogłupiałego bydła które celebruje żydków którzy brali czynny udział w niszczeniu naszej ojczyzny...

Bydła? Ludzie, którzy nie zachowują się tak jak oczekujesz, w dodatku "ogłupiałego" - czyli w niewiedzy - uważasz, za bydło?

Żydków? Po co ten antysemityzm? Żeby żydowski i inne antypolonizm miał paliwo?

Pamiętaj, że zasady moralne obowiązują wszystkich, zwłaszcza sędziów.

Pozdrawiam, :hi

A.,

A

Anonymous

Areopagita-nie wiedziałem ,że jesteś takim ugodowcem...sorki ale ja jestem radykałem :hippie
Ale po kolei :

Czy nie lepiej było zabrać głos i zadać pytania dotyczące tamtych czasów? Prawda ma to do siebie, że poznana sama się broni
O jakiej prawdzie piszesz ?? Bauman to komuch z krwi i kości a oni zbudowali zbrodniczy system na kłamstwie,więc jak sobie wyobrażasz uzyskanie wiarygodnej odpowiedzi od kłamcy ?
a gdzie przemoc tam nieprawda
Ciekawa teoria...jest czas pokoju i jest czas walki...a ustępstwa (czy dyskusje) ze złem zawsze kończą się tragicznie...zło trzeba tępić a nie z nim rozmawiać.
Rząd nie lekceważy tego typu wydarzeń
A co mnie obchodzi rząd ? Oni się mną przejmują ? Niech każdy robi swoje.
Bydła? Ludzie, którzy nie zachowują się tak jak oczekujesz, w dodatku "ogłupiałego" - czyli w niewiedzy - uważasz, za bydło?
Tak,tak-ludzie którzy na stojąco oklaskują byłego funkcjonariusza KBW to ogłupiałe bydło,nic innego mi nie przychodzi do głowy :scratch
Żydków? Po co ten antysemityzm?
Nazwanie Żyda > Żydkiem to antysemityzm :eek: ? Ktoś Cię celowo albo nieświadomie wprowadził w błąd...

A

Anonymous

Reżim który staje w obronie agenta NKWD i oskarża polską młodzież o"zakłócenie spokoju i porządku" nie zasługuje na miano państwa polskiego.
A to że media będą sapać to jasne. Szkoda tylko że w takim stylu:

4081412h.PNG

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Hornet napisał:
Areopagita-nie wiedziałem ,że jesteś takim ugodowcem...sorki ale ja jestem radykałem :hippie

Hornet - nie wiem dokładnie co masz na myśli mówiąc, że jestem ugodowcem, ale chyba nie jestem. Zresztą sprawy publiczne lepiej opisywać, oceniać i normować w kategoriach zasad, niż własności dyskutantów. W każdym razie nie sugerowałem jakiejkolwiek ugody w jakiejkolwiek sprawie lecz zwracam uwagę, że efekty tego wystąpienia są IMHO mizerne, pomijając styl i adekwatność środków. Akademia powinna być miejscem rozmowy a nie krzyków. Rozum a nie emocje. W dodatku efekt "argumentatywny" zawsze jest na plus u tego co zachowuje spokój, a nie tego co wyraża emocje, nawet jeżeli ma rację. Tak to działa.

Hornet napisał:
Czy nie lepiej było zabrać głos i zadać pytania dotyczące tamtych czasów? Prawda ma to do siebie, że poznana sama się broni
O jakiej prawdzie piszesz ?? Bauman to komuch z krwi i kości a oni zbudowali zbrodniczy system na kłamstwie,więc jak sobie wyobrażasz uzyskanie wiarygodnej odpowiedzi od kłamcy ?

Sprawa wydaje się być prosta. Prawda jest jedna, więc zawsze o tej samej :). Jeżeli istnieją fakty dyskryminujące Baumana, a takowe są znane, to co stoi na przeszkodzie publicznie poruszyć je w dyskusji? Jeżeli ktoś uważa, że Bauman nie powinien być traktowany jako wybitny uczony to czy nie powinien publicznie, właśnie podczas jego wystąpienia zwrócić na to uwagę wyraźnie mówiąc dlaczego tak jego zdaniem rzeczy się mają? Skoro wiesz, co z nim jest nie tak, to nie powinieneś się podzielić tą wiedzą z innymi, którzy jej nie posiadają. Lub przynajmniej dać wyraz tej wiedzy? Co ma wspólnego jego niewiarygodność z "Twoim" pytaniem? Jak dobrze zadane i nie znajdzie odpowiedzi to punkt dla Ciebie. Jeżeli znasz prawdę wytkniesz mu fałsz, jeżeli by taki chciał zaprezentować jako prawdę. Czyż nie? Nawet zwykłe wyrażenie oceny przed wykładem, że Bauman jako funkcjonariusz komunistyczny związany z KBW nie powinien być traktowany z atencją byłoby lepsze niż machanie łapkami łysych chłopaków i skandowanie Raz sierpem. To jest słabe, kiepskie i ani na jotę nie przybliża nas do sprawiedliwości i rozliczenia tamtych ludzi.

Hornet napisał:
a gdzie przemoc tam nieprawda
Ciekawa teoria...jest czas pokoju i jest czas walki...a ustępstwa (czy dyskusje) ze złem zawsze kończą się tragicznie...zło trzeba tępić a nie z nim rozmawiać.

Nie przywołujmy wielkich słów. Trzeba być skutecznym w osiąganiu celów, nie dać się "ustawiać". A co do metafizyki - zło nie istnieje jako byt, tylko jest brakiem tego jak się rzeczy mieć powinny, czasem paskudnym. Także nawet zbrodniarze są ludźmi i mają jako osoby wewnętrzną godność, którą trzeba szanować. Nawet wróg, którego zabijasz na wojnie taką posiada. Walka ze złem polega na czynieniu dobra, reszta jest manicheizmem, którego postaciami był i nazizm i komunizm. Zatem postępować sprawiedliwie i ... zgodnie z prawem. Gdy trzeba karać. Ale nie niszczyć czy tępić jako cel - to właśnie jest zło.

Hornet napisał:
Rząd nie lekceważy tego typu wydarzeń
A co mnie obchodzi rząd ? Oni się mną przejmują ? Niech każdy robi swoje.

Chodzi o to, że tego typu zdarzenie będzie wykorzystywane do kneblowania wolności dyskusji. Jedni przyprowadzą 30 narodowców, inni załatwią 100 policjantów i zwolnią przy okazji 5 niewygodnych profesorów.

Hornet napisał:
Tak,tak-ludzie którzy na stojąco oklaskują byłego funkcjonariusza KBW to ogłupiałe bydło,nic innego mi nie przychodzi do głowy :scratch

Nie wiem co napisać.
Hornet napisał:
Żydków? Po co ten antysemityzm?
Nazwanie Żyda > Żydkiem to antysemityzm :eek: ? Ktoś Cię celowo albo nieświadomie wprowadził w błąd...

Żyd to określenie narodowości lub wiary, prawdą jest, że wielu funkcjonariuszy systemu komunistycznego to byli Żydzi
i to godzi się pisać i powinno - bo to prawda. Natomiast określenia polaczek, żydek etc nie maja charakteru opisowego a ocenny i nie odnoszą się do poszczególnych osób - a tylko takowe są sprawcami, lecz polegają na pogardliwym potraktowaniu całego narodu. A to jest właśnie przejawem antysemityzmu, antypolonizmu etc. Ani na miejscu, ani sprawiedliwe, i przeciwskuteczne. Po co?

Pozdr.,

A.,

A

Anonymous

zwracam uwagę, że efekty tego wystąpienia są IMHO mizerne, pomijając styl i adekwatność środków. Akademia powinna być miejscem rozmowy a nie krzyków. Rozum a nie emocje. W dodatku efekt "argumentatywny" zawsze jest na plus u tego co zachowuje spokój, a nie tego co wyraża emocje, nawet jeżeli ma rację. Tak to działa.
Akademia nie powinna być miejscem spotkań z szumowinami,skoro organizatorzy nie zadbali o image spotkania to narodowcy dostosowali się w adekwatny sposób.
Co do rozumu-to jak ktoś go nie ma to jak może się nim kierować ??
Skoro wiesz, co z nim jest nie tak, to nie powinieneś się podzielić tą wiedzą z innymi, którzy jej nie posiadają. Lub przynajmniej dać wyraz tej wiedzy? Co ma wspólnego jego niewiarygodność z "Twoim" pytaniem? Jak dobrze zadane i nie znajdzie odpowiedzi to punkt dla Ciebie. Jeżeli znasz prawdę wytkniesz mu fałsz, jeżeli by taki chciał zaprezentować jako prawdę. Czyż nie? Nawet zwykłe wyrażenie oceny przed wykładem, że Bauman jako funkcjonariusz komunistyczny związany z KBW nie powinien być traktowany z atencją byłoby lepsze niż machanie łapkami łysych chłopaków i skandowanie Raz sierpem. To jest słabe, kiepskie i ani na jotę nie przybliża nas do sprawiedliwości i rozliczenia tamtych
Przepraszam bardzo ale to nie było spotkanie pod budką z piwem,tylko prawie panel naukowy z intelektualistami i studentami.Skoro przychodzą na event z Baumanem to chyba wiedzą kto to jest ? To jaki sens miały by na tej sali moje diagnozy na temat tego komuszka ?
I absolutnie się nie zgodzę,że raz sierpem,raz młotem... jest słabe czy kiepskie.Dla mnie jest eleganckie i treściwe.
A co do metafizyki - zło nie istnieje jako byt, tylko jest brakiem tego jak się rzeczy mieć powinny, czasem paskudnym. Także nawet zbrodniarze są ludźmi i mają jako osoby wewnętrzną godność, którą trzeba szanować
Oczywiście,że zło istnieje jako byt-zbrodniarze są złem w czystej postaci i nie są żadnymi ludźmi bo sami się wyrzekli swojego człowieczeństwa.
Natomiast określenia polaczek, żydek etc nie maja charakteru opisowego a ocenny i nie odnoszą się do poszczególnych osób - a tylko takowe są sprawcami, lecz polegają na pogardliwym potraktowaniu całego narodu
A ja jestem wolnym człowiekiem i jeśli mam ochotę pisać Żydek to piszę Żydek,skoro dla Ciebie to jest przejaw antysemityzmu-to już nie mój problem :)

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Hornet napisał:
Oczywiście,że zło istnieje jako byt-zbrodniarze są złem w czystej postaci i nie są żadnymi ludźmi bo sami się wyrzekli swojego człowieczeństwa.[...] A ja jestem wolnym człowiekiem i jeśli mam ochotę pisać Żydek to piszę Żydek,skoro dla Ciebie to jest przejaw antysemityzmu-to już nie mój problem :)

Hornet,

nie można zaprzestać być człowiekiem i nadal istnieć. Można jedynie zachowywać się nieludzko, potwornie, zaprzeczając normie jaką każdy z nas w sobie nosi. Norma ta, zrozumiana przez podmiot zwana jest prawem naturalnym. Jednak nawet potwór z moralnego punktu widzenia nie jest złem w czystej postaci, bo ... takowe nie istnieje. Ale my chyba co innego mamy na myśli, ja mówię dosłownie, a Ty w przenośni. A jeżeli nie, to jesteś w błędzie.

Pewnie, że jesteś wolnym w tej sprawie i wielu innych. Nie sugeruję, że powinno się zakazać Twojego sposobu wypowiadania się. Tylko apeluję do rozumu Twojego i odbiorców Twoich wypowiedzi, zwracając uwagę na pewne błędy filozoficzne oraz niespójność, podwójne standardy etc.

Wolność nie jest wartością sama w sobie, zawsze powinna być podporządkowana prawdzie i dobru. Naczelną zasadą życia społecznego jest zasada sprawiedliwości - oddać każdemu to co jemu należne. Zakładam, że w imię tej zasady występujesz w sprawie ŻW, komunistycznych katów etc. Do tej samej zasady odwołuję się ja, gdy oczekuję poszanowania każdego człowieka i nie stosowania zasady generalizacji winy, z jednostek na grupy społeczne, narody czy społeczeństwa. Zresztą to ostatnie to tak gruby błąd logiczny, że jego niepopełnianie jest sprawą stylu a nie umiejętności logicznych :jezyk

Przywołam parafrazując Wojtyłę - jest wolność, ale jest i odpowiedzialność. I do odpowiedzialności za swoje czyny się odwołuję. Nie jest możliwe czynienie dobra naruszając je, nic nie uświęca środków. A wojny nie toczymy przeciwko krwi i ciału.

pozdr.,

A.

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
[advthumb]http://i41.tinypic.com/fm52z9.jpg[/advthumb]
kliknij aby powiększyc

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
POlskie Państwo nie może i może czy też może i nie może?

Nie może?

ale za to może...?

no to może

Niemoc, gdy chodzi o zrobienie czegoś dla i po myśli obywateli, potęga, jeżeli chodzi o wyciąganie łapy po nasze pieniądze. Pamiętacie jaka była awantura po słowach Leppera o wykorzystaniu pieniędzy z OFE? We wszystkich mediach huczało. A teraz? Składka już odcięta i kolejne "reformy" i nic, cisza.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Areopagita napisał:
Na Wschodzie bez zmian (?)

A tymczasem nasz Wschodni Sojusznik z czasów II WŚ...

Dzisiejszy update.

Czas aby PDT pojechał do Moskwy i parę razy przytulił Putina. W końcu poprzednio pozwoliło to rozwiązać sprawę rozbitego samolotu w Smoleńsku.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Polska wymiera

Poczytajcie sobie komentarze pod "newsem" polskojęzycznego Onetu, pełne żalu, desperacji, czasem rozpaczy. Zastanawiam się jak długo Polacy będą znosić status niewolników we własnym, wielkim przecież i bogatym w dobra naturalne kraju, w którym jakimś "cudem" nie da się od 1989 roku zbudować warunków do godnego, dostatniego życia dla uczciwie pracujących Polaków, w którym większość mediów "publicznych" zamiast patrzeć władzy na ręce, doprowadza do obalenia rządów zmierzających do zmian lub wspiera takie działania, a teraz milczy albo kłamie będąc tubą propagandową obecnego rządu, a zwłaszcza tubą różnego rodzaju grup interesów, kraju w którym dokonuje się eksterminacji ekonomicznej Polaków, dobija pracą do końca życia, ustawami śmieciowymi i śmieciarskimi podatkami, reglamentując systemem urzędniczym i biurokracją przedsiębiorczość od czasów rządów SLD, a kto się wyrwie obrywa od "układu zamkniętego". Gdzie ludzie są tak zdesperowani, że nie widzą dla siebie innej szansy jak tylko ucieczka z Polski, z ustami pełnymi przekleństw i sercem pełnym goryczy. Gdzie Polska na arenie europejskiej jest marginalizowana, pozbawiona polityki zagranicznej dbającej o jej interesy, z ministrem, który wzywa Niemców, aby zapanowali nad Europą, wzywa śmiejących mu się w twarz Rosjan do oddania wraku, a jak mu w odpowiedzi spluną, to twierdzi, że próbował i to jest jego sukces? W kraju gdzie kupuje i puszcza się seriale niemieckie hańbiące pamięć polskich bohaterów, a nie dopuści się do zakupu polskich produkcji dotyczących historii? Jak długo jeszcze będziemy znosić demolowanie naszego kraju przez zrakowiałe esbeckie, magdalenkowe układy, sądy zamykające usta mówiącym prawdę a wypuszczające przestępców i promującymi korupcję? Gdzie dziesiątki afer rządowych są zamiatane pod dywan, nie mówiąc już o setkach lokalnych układów łamiących nawet to niedoskonałe prawo, które dzisiaj obwiązuje?

Kiedy się obudzimy i zaczniemy rozliczać polityków kierujących się zasadą TKM oraz po nas to choćby apokalipsa (vide obywatel brytyjski Vincent Rostowski i dług publiczny 800 mld, wedle prof. Rybińskiego realnie 1 bilion, jeżeli doliczyć dług ukryty przez kreatywną księgowość, z czego pierwsze 500 mld powstało przez 17 lat transformacji, kolejne 500 mld przez 7 lat! PO - zobacz ostatnie Do Rzeczy) z ich obietnic,
1. nie tylko wysyłając w polityczny niebyt zdrajców, cwaniaków komunistycznych i wszystkich co połączyli z nimi swe siły, aby nagrabić, ile się da na narodzie, ale także
2. zgodnie z prawem karząc ich za wszelką nieprawość, jakiej się wobec społeczeństwa dopuścili, poprzez swe przekręty, niegospodarność, zaniedbania, niszczenie przemysłu, rybołówstwa, handlu morskiego, komunikacji publicznej, szkolnictwa, ustawione prywatyzacje, straty finansowe, szkodliwe zmiany prawne i "reformy" demolujące Państwo Polskie, czyniące z niego zamiast narzędzia społeczeństwa aparat ucisku i kradzieży?

Nie w tym rzecz, aby uciekać z 'Zielonej Wyspy' [jest coraz bardziej ku..a zielono, bo użycie narkotyków wzrasta, jesteśmy w europejskiej czołówce uciekających od rzeczywistości], ale by odzyskać ten kraj dla siebie, dla Polaków i polskich obywateli (innych narodowości także, zgodnie z proporcjami i o ile służą społeczności :)), aby Polska wreszcie była Polską i polską!, a nie własnością rozmaitych grup rozgrywających za naszymi plecami lecz także naszymi rękami swoje parcjalne interesy.

Wybaczcie dłuższy wpis, ale zbiera mi się od lat, od czasów obalenia Olszewskiego i jego pytania: Czyja jest Polska?

Pozwólcie, że zacytuję/sparafrazuję młodszego Donalda Tuska z tamtego okresu: to jak Panie i Panowie, liczymy głosy? Głosujemy na Polskę i za naszym dobrem, uchwalamy prawo i reformujemy Rzeczpospolitą czy tylko trochę pokrzyczymy, ponarzekamy i damy się golić dalej aż do śmie(r)ci, albo czmychniemy tam, gdzie jest demokracja?

00:45:17

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
To wcale nie jest śmieszne

10272b8aa2a7fcddc38703dc56aa1412.jpg

172ea02bf784a36e93e1d3d75a955714.jpg

:lanie :zły

Podziwiam odwagę Brytyjki i jej zaangażowanie. [nie wiem czy dobrze wrzuciłem - w razie czego link]

e008ad3f667ed9fca4df4f9c2f970163.jpg

Nazwał syna "Adolf Hitler" Do sądu przyszedł w nazistowskim mundurze. - Może to podpucha internetowa?

b4803f8bc25e692efe46e850e6907c6b.jpg

za to to jest śmieszne :p

c627bf4b33c7081373c5f83dc438b980.jpg

712c779549a8985d429cc20368dff457.jpg

co do tego to mam wątpliwości jak zakwalifikować....

a to na pewno nieśmieszne!

odetchnąłem, bo już się martwiłem widząc wkurzone twarze kierowców...

:szydera

Cieszy mnie też, że Alvin Gajadhur, znany w całym świecie specjalista od PR zadbał o przystępne wyjaśnienie sprawy. Jego przykład podważa tezę niektórych twierdzących, że to Żydzi kradną Polakom miejsca pracy! :p
Ciekawe ile płacę Alvinowi jako podatnik?

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Z serii - codzienna porcja 'radosnych' newsów

Alarmujące dane w sprawie biedy w Polsce

Pomyśleć, że był czas, zanim wprowadzono regulacje blokujące przedsiębiorczość, gdy ustawa Wilczka pozwalała zwykłym obywatelom, a nie tylko esbeckiej i partyjnej sitwie rozwijać własny biznes. Abstrahując od numerków, pozwalających po doprowadzeniu przedsiębiorstwa do upadku przejąć je przez układ(zik), ustawa ta spowodowała wyzwolenie ogromnej przedsiębiorczości Polaków, którzy szybko się dorabiali (czym czasem podpadali przedsiębiorcom "swoim" - vide Układ Zamknięty, sprawa optimusa). Potem było już tylko gorzej.

Polacy nie potrzebują socjalizmu i wielkiej pomocy socjalnej, czasem jest potrzebna, lecz jeżeli chodzi o pryncypia i metodę to dajcie nam zarabiać i przestańcie okradać i marnotrawić nasze pieniądze na setki tysięcy urzędników od pozwoleń i ZAKAZÓW oraz na nietrafione inwestycje a także ... cygara i dziwki.

:szydera :lanie

1372551383_bjmrmq_600.jpg

Ale nie jest tak źle skoro:

Widać jeszcze w kasie są pieniądze na najważniejsze potrzeby. Co prawda, zapłodnienie pozaustrojowe nie jest leczeniem niczego, ale to drobna manipulacja słowna. A lewicowy wyborca zagłosuje na PO. Martwi mnie tylko nieco stan mojej teściowej i całej rodziny, ponieważ po kolejnej reformie cenowej leków refundowanych Arkułowicza, teścia nie było stać na lek - plastry, który skoczył z kilkudziesięciu na kilkuset złotych za opakowanie i niestety w ciągu paru tygodni Alzheimer "zjadł" jej osobowość o dalsze kilkanaście procent. Przedtem można było z nią jeszcze rozmawiać. Ale w końcu nie należy marudzić, zawsze mogla mieć raka i stracić refundację na leki powstrzymujące jego rozwój, jak też miało to miejsce. A tak tylko 3 osoby cały wolny czas poświęcają opiece nad matką/żoną, która ciągle chce wyjść z domu i wrócić do... miejsc z dzieciństwa, które jeszcze pamięta.

Tym optymistycznym akcentem kończę na razie. :szydera

Update z 2013.07.01

Dzisiejsza Rzeczpospolita: Polacy za biedni na dzieci.

Update z 2013.07.03 Alokacja ma się dobrze, zapewnia PDT

Status
Zamknięty.
Do góry