A
Areopagita napisał:antbil007 napisał:Sam widzisz jak to brzmi.
Dla mnie jest to skandaliczna wypowiedź.
Antibill007,
wybacz, że do tej pory nie odpowiedziałem, życie, jednak słowa dotrzymam, zanim jednak odpiszę, czy mógłbyś wyjaśnić co rozumiesz przez stwierdzenie, że ta wypowiedź jest skandaliczna. W końcu o to poszedł spór, że to co powiedział ów ksiądz jest skandaliczne. Zatem: na czym polega skandaliczność pewnej (tej) wypowiedzi, co orzekasz o tej wypowiedzi, gdy orzekasz jej skandaliczność. Gdy mi odpowiesz to się odniosę do Twojego postu, tej sprawy i całej wrzawy wobec księży - pedofilii.
Pozdrawiam,
![]()
A.
Nic z tych rzeczy. Nie byłem molestowany.Hornet napisał:Antbil007-jak czekista z czekistą tudzież jak skorpion ze skorpionem. A co chodzi z tymi księżmi ??
Ewidentnie wyczuwam jakiś uraz u Ciebie...sam dostałem kiedyś za niesubordynację podczas lekcji religii w karczycho od księdza...ale jakoś nie chowam wyjątkowego urazu.Tak samo nie podoba mi się,że zamiast budować żłobki i przedszkola kupują nowe modele Lexusów ale z tego powodu też nie odczuwam szczególnego dyskomfortu...nawet siedząc w pierwszej ławce przed ołtarzem podczas mszy.
Więc : What's up man ?
Wybieram przypadkowy czat na popularnym, z pozoru niewinnym portalu społecznościowym dla młodzieży. A tam impreza - dwie nastolatki piją piwo przed komputerem i tańczą. Ja bez zalogowania i trzydzieści innych osób obserwujemy. Mogłyby mnie odciąć, bo się nie przedstawiłam, ale nie dbają o to. A każdy może je nagrać i to rozpowszechnić. Publiczność rozkazuje: "Pokaż brzuch", "Rozepnij guziczek od spodni", i pyta: "Masz już mokro?".
A podobno...szczęśliwi nie chlejąPonad 80 proc. dorosłych Polaków spożywa alkohol. Około 12 proc. napojów wyskokowych nadużywa - wynika ze sprawozdania przygotowanego przez Ministerstwo Zdrowia.
Jak to w życiu bywa : coś za cośMieszkańcy najbiedniejszych regionów kraju, choć bezrobotni i biedni, żyją dłużej niż bardzo dynamiczni mieszkańcy metropolii. Rzadziej zabijają ich stres i nowotwory.