Zdjęcia i wiadomości mniej śmieszne...

Status
Zamknięty.
A

Anonymous

2369989Przechwytywanie_.PNG

66432071.PNG

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4455
Miasto
Polska
Areopagita napisał:
antbil007 napisał:
Sam widzisz jak to brzmi.
Dla mnie jest to skandaliczna wypowiedź.

Antibill007,

wybacz, że do tej pory nie odpowiedziałem, życie :( , jednak słowa dotrzymam, zanim jednak odpiszę, czy mógłbyś wyjaśnić co rozumiesz przez stwierdzenie, że ta wypowiedź jest skandaliczna. W końcu o to poszedł spór, że to co powiedział ów ksiądz jest skandaliczne. Zatem: na czym polega skandaliczność pewnej (tej) wypowiedzi, co orzekasz o tej wypowiedzi, gdy orzekasz jej skandaliczność. Gdy mi odpowiesz to się odniosę do Twojego postu, tej sprawy i całej wrzawy wobec księży - pedofilii.

Pozdrawiam,

:england

A.

Są pewne frazy niekwestionowalne. Jeśli ktoś pisze, że gerontofilią, innymi słowy włażeniem starszym do wyra, dotknięte są niektóre 10-latki, to wypowiedź ta z natury rzeczy jest niekwestionowalnie skandaliczna. Kwestionowalną zaś rzeczą jest np. stwierdzenie, że każdy ksiądz to pedofil.

Niekwestionowalną rzeczą jest fraza Gott mit uns (Bóg z nami) widniejąca np. na klamrach żołnierzy Wehrmachtu, kwestionowalną zaś, czy wolno było zbrodniczej armii jej używać.

Niekwestionowalną rzeczą jest, że przedmiotową frazę (Bóg z nami) może bez przeszkód posługiwać się całe duchowieństwo, kwestionowalną zaś stwierdzenie, że wszyscy księża (duchowni) mają Go, tj. Boga w sercu.

:Stop Wypowiedź wydalił z siebie taki właśnie duchowny, nie mający Boga w sercu. Zatem z przyjętych założeń przedmiotowych tudzież podmiotowych, jest ona niekwestionowalnie skandaliczna.
cbdo

:england dla interlokutora

A

Anonymous

Antbil007-jak czekista z czekistą tudzież jak skorpion ze skorpionem :klawik. A co chodzi z tymi księżmi ??
Ewidentnie wyczuwam jakiś uraz u Ciebie...sam dostałem kiedyś za niesubordynację podczas lekcji religii w karczycho od księdza...ale jakoś nie chowam wyjątkowego urazu.Tak samo nie podoba mi się,że zamiast budować żłobki i przedszkola kupują nowe modele Lexusów ale z tego powodu też nie odczuwam szczególnego dyskomfortu...nawet siedząc w pierwszej ławce przed ołtarzem podczas mszy.
Więc : What's up man ?

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4455
Miasto
Polska
Hornet napisał:
Antbil007-jak czekista z czekistą tudzież jak skorpion ze skorpionem :klawik. A co chodzi z tymi księżmi ??
Ewidentnie wyczuwam jakiś uraz u Ciebie...sam dostałem kiedyś za niesubordynację podczas lekcji religii w karczycho od księdza...ale jakoś nie chowam wyjątkowego urazu.Tak samo nie podoba mi się,że zamiast budować żłobki i przedszkola kupują nowe modele Lexusów ale z tego powodu też nie odczuwam szczególnego dyskomfortu...nawet siedząc w pierwszej ławce przed ołtarzem podczas mszy.
Więc : What's up man ?
Nic z tych rzeczy. Nie byłem molestowany. :dziwak Taki najzwyklejszy kijaszek w mrowisko.
De facto lubię ich. Onegdaj grałem z nimi w karty. W pokera, brydża i kierki ... za kasę. Oni najlepiej ćwiczyli 'krótkiego', ale ja nie jestem fanem tej gry. Może i szkoda, tym bardziej, że trafiłem na dość zabawny wpis w necie, którego fragment pozwolę sobie zacytować:
..."Jakiś czas później trafiłem do miejscowości Długi Borek na Mazurach do leśniczego na poprawiny po weselu. Na stole były rewelacyjna czernina, dobrze schłodzona wódka i jeszcze lepszy samogon pędzony przez miejscowych fachowców. I po pięknej balandze gospodarz zaproponował grę w „krótkiego". Powiedziałem, że mogę zagrać, ale pod warunkiem że ktoś mnie tej gry nauczy. Wszyscy, a było ich oprócz mnie trzech, pokazali, o co chodzi, jak się licytuje, jak przebija. Wyciągnęliśmy pieniądze i rozpoczęliśmy. Początkowo nie wchodziłem do gry, nawet gdy miałem pary asy na króle, a nawet i trójki. Pokazywałem karty, którymi mógłbym zagarnąć całą pulę, i robiłem wszystko, żeby ich przekonać, że trafili na większego jelenia od tych, które mieli w okolicznych lasach.

Kiedy już towarzystwo przekonałem do tego, że nie odróżniam np. pary od fula, zacząłem grać swoje i o czwartej nad ranem pieniądze z nas czterech miałem tylko ja. Gdy już wszyscy powiedzieli pas, przyznałem się, że kilka lat żyłem z gry w te klocki i że zwracam im kasę, Trafiłem na ludzi honoru, wtedy tacy byli, i wszyscy jak jeden mąż odmówili. Nie było innego wyjścia, jak je przepić. Następnego dnia wybraliśmy się do miejscowości Świętajno, w której była restauracja o nazwie Borowik słynąca m.in. z tego, że wjechał do niej na koniu gospodarz. Wjechał, ponieważ stwierdził, że koń też człowiek i powinien się w knajpie jak człowiek napić.

Piliśmy dwa dni i wtedy zostałem satyrykiem, bo pierwszego z nich wymyśliłem, że nazwa borowik to jest skrót większej całości, która brzmi: BOŻE, OCHROŃ ROLNIKA OD WÓDKI I KURESTWA. Następnego dnia, będąc nawalonym bardziej, zauważyłem, że borowika można przeczytać i wspak ***** I WÓDKA OCHRONI ROLNIKA OD BOROWIKA, co wszystkich tak rozbawiło, że postanowiliśmy spędzić w niej i trzeci dzień, a ja zacząłem się zastanawiać, czy nie będzie to mój nowy zawód...".

Lucca

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1279
Miasto
Kraków
Top 10 dziwnych miejsc, w których ludzie żyją

Before you ten unusual places in which people live or lived. Over the years, people have often been fascinated by human beings who live in ways that challenge the norm. Whether a matter of survival, unfortunate circumstances, or just being super creepy, some people don’t live quite like the rest of us do.

John of croup.
79DSMgN.jpg

This is almost the most northern point of the island of Great Britain. The place is especially popular in the summer. Striking rock inspired many artists and writers, who come here in search of inspiration. In winter it is a harsh and difficult life.

The Principality of Sealand
Q0g2stp.jpg

This unusual place is in neutral waters near the British Isles. Some researchers have called Sealand unrecognized sovereign state, the smallest in the world. In fact, it’s just an old sea fort.

Matmata, Tunisia
D9zwzdv.jpg

This place is located at 355 kilometers from the capital Tunis. The locals dug deep holes in the ground and then dug tunnels between them, turning to the underground settlement. The age of this town is calculated from the ancient Punic Wars. Its existence remained virtually unchanged until 1960.

Ponte Vecchio, Italy
bYAMNJI.jpg

Town, known as the Ponte Vecchio, or old bridge, is in Florence on the Arno River. This bridge was built in 1345. Makes it unique is that it is one of the few bridges where there are shops and cafes.

Cashier to Penedo, Portugal
63i8Oag.jpg

In a literal sense, the name “Casa de Pend” is translated as “house of stone”. The object is located in the mountains Favi, northern Portugal. This house was built in 1974 as an engineer, was inspired by the natural beauty of the area. Due to its isolation Cash scholarships are often the target of vandalism and looting. The unusual design attracts a lot of tourists that go beyond looking into the window, and try to get inside without permission.

Setenil de las Bodegas, Spain
oJPqwYr.jpg

It’s amazing how people today are finding unusual places and ways to build homes. Setenil de las Bodegas just refers to those unusual places. These houses were built and rebuilt over the centuries and inhabited by people today.

Meteora, Greece
EP0TEwO.jpg

In the heart of Greece, are meteors, which literally means “rock in the air.” On top of the pillars were erected six religious centers. One of the most famous centers – Roussanou monastery. It was built by two brothers – Maxim and Joseph – in 1545 and is dedicated to Saint Barbara.

Cappadocia, Turkey
RlYGG4n.jpg

This strange place is the oldest of those where people have lived continuously. Currently, there live about 2500 people, usually in monasteries and churches. Among the attractions of Turkey is one of the most visited places.

Syuankun-raw, China
umReQW4.jpg

In China, there are the 5 most sacred mountains, and the mountain Heng, located in Shanxi Province, is one of them. Next to it is the monastery grounds Syuankun-raw, which literally translates as “monastery in the air”, though more often it is called Hanging Monastery. This place is of interest not only among historians but also among architects,

Al-Hajar, Yemen
dHW4R27.jpg

This city wall was built on top of a cliff in the mountains of western Yemen, Sana’a province. The history of this place is so old that even the local residents do not know when the first settlers arrived here.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Trochę radośnie, bardziej smutno, a trochę...

Trochę o życiu, trochę o śmierci, a trochę o cenzurze, i o tym co wolno a czego nie wolno robić (pokazywać?) wg FB,

W przypadku dwóch z trzech "naszych" ciąż granica między życiem a śmiercią była dość lub bardzo blisko, przy porodzie. A wcześniej - pytanie, przed wizytą u ginekologa - czy dziecko jest zdrowe? W przypadku naszych potomków skończyło się dobrze - los był taki, że miały szczęście' i są szczęśliwymi'' nastolatkami. Ale nie każdemu dziecku/rodzicowi jest to dane. Każdy poród, to jest niepewność, jak się skończy dla dziecka i matki. Tylko domyślać się można, co czuli rodzice tego dziecka, przez ciążę oraz teraz.

Dalsza część komentarza nie dla młodych, ostrzegam i zniechęcam. Serio. Nie wszystko warto wiedzieć.

Pozdrawiam wszystkich,

:england

A.

A

Anonymous

Polskie gimnazjalistki nago w sieci. To już plaga.

A niektórzy Strażnicy Moralności,twierdzili,że przesadzam.
Wybieram przypadkowy czat na popularnym, z pozoru niewinnym portalu społecznościowym dla młodzieży. A tam impreza - dwie nastolatki piją piwo przed komputerem i tańczą. Ja bez zalogowania i trzydzieści innych osób obserwujemy. Mogłyby mnie odciąć, bo się nie przedstawiłam, ale nie dbają o to. A każdy może je nagrać i to rozpowszechnić. Publiczność rozkazuje: "Pokaż brzuch", "Rozepnij guziczek od spodni", i pyta: "Masz już mokro?".
:szydera
I co ? Zatkało kakao ?
Zaprawdę powiadam Wam : gimnazjalistki są w temacie jak nikt inny :jezyk .

A

Anonymous

Polacy piją jednak na potęgę. Wyszło szydło z worka.

Ponad 80 proc. dorosłych Polaków spożywa alkohol. Około 12 proc. napojów wyskokowych nadużywa - wynika ze sprawozdania przygotowanego przez Ministerstwo Zdrowia.
A podobno...szczęśliwi nie chleją :szydera . Wszak : kto alkohol pije,tego bieda bije :papież .

Status
Zamknięty.
Do góry